Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Teście wchodzą na głowę.

Polecane posty

Gość gość

Mam za teściów wpływowych ludzi. Mają znajomości. Wiem,że wszystko robią z dobrego serca, ale wydaje mi się,że za bardzo integrują w nasze życie. Np. Dzisiaj teściowa wpadła z masażu i daje mi wizytówkę ,,Kochanie bardzo dobra masażystka" mam swojego stałego masażyste. Rozszerzamy dietę naszej córce - ,,Nie znam się na tym, ale dam Ci numer do koleżanki,która jest pediatrą. Jak postawić granice ? Mojemu mężowi nie wchodzą na głowę.

Gość gość
nie tescie tylko tesciowie analfabetko bez szkoly.

Gość gość
Piesze się tęściowie a nie teście.Wcale się nie dziwię że cie tak traktują jak nawet nie znaz dobrze określeń po polsku

Gość gość
INTEGRUJĄ w wasze życie :-D ? Teście? Kupili ci już słownik?

Gość gość
Ale w czym jest problem? W podaniu numeru telefonu do jakiejś osoby? To jakaś zbrodnia? :O

Gość gość
Ingerują pisze z telefonu nie mam polskiego słownika. Co do słowa teściowie. W moim województwie najczęściej spotykam się ze słowem teście.

Gość gość
Po prostu jej powiedz, ze dziekujesz i jak bedziesz potrzebowac numer do dobrego pediatry to na pewno sie jej zapytasz i zeby sie nie martwila, sama dasz sobie rade ;) Trzeba byc asertywnym

Gość gość
Bo ty że wsi bido, a teście mają dużo świń i so wpływowi u soltysa

Gość gość
Jak nie pediatra to znajdzie się inną sprawa,w której koniecznie będą chcieli pomóc.

Gość gość
Nie że wsi. Miasto 600 tyś ludzi.

Gość gość
No to powiedz że nie potrzebujesz a nie jęcz na forum. Użalanie się nic nie pomoże.

Gość gość
Koniec świata, żeby się wykrzywiać na czyjąś życzliwość. Niesympatyczne i niegrzeczne.

Gość gość
Jeśli w swoim województwie spotykasz się że zwrotem "teście", to znaczy, że stało się ono poprawne? Bo większość wsioków w województwie tak mówi :-D ? U mnie w województwie też dużo ludzi mówi "poszłem" i "wyszłem" albo "plajster", ale to nie znaczy, że ja też mam mówić niepoprawnie. Wieś mentalna u ciebie i za grosz pokory.

Gość gość
Całe życie w mieście,nawet dziadków na wsi nie miałam,ale ok ;).

Gość gość
dla mnie to przesadzasz autorko, tesciowa Ci tylko cos proponuje a Ty decydujesz, ciesz sie ze wyciagaja pomocna rękę

Gość gość
Tak samo powiedz teściem i po problemie, w mieście nie wszyscy mogo ale wszyscy chco.

Gość gość
Przesadzasz,jestes dorosła czy nie? Chyba umiesz odpowiedzieć na to co ci teściowa mówi choć w tym co napisałaś nie zauważyłam żeby aż tak ingerowała w wasze życie.Poprostu doradziła,zaproponowała itd

Gość gość
Ciągle doradza.

Gość gość
Może i dziadków nie miałaś na wsi, ale słoma ci z butów wystaje większa niż u niejednego wieśniaka :-D wieś mentalna, mówi Ci to coś? powiedz dziecko- jaką zawodowkę skończylas w tym swoim mieście?

Gość gość
Skończyłam liceum,studia. Mówi Ci to coś? Zwracaj się do mnie z szacunkiem, bo i ja odpłace się...

Gość gość
Właśnie ostatnia twoja wypowiedź sugeruje jakim człowiekiem jesteś. Myślisz że świat kręci się wokół ciebie, żądasz szacunku i nikt nie ma prawa ci nic powiedzieć. Czy to teściowie, czy obcy. Ja nie zauważyłam nic niestosownego w polecaniu przez twoja teściowa lekarza czy masażysty. Ty chyba wyżej srasz niż dupę masz. Najlepiej żeby się nikt nie udzielał żeby jaśnie pani nie urazić i na głowę nie wejść... Wyluzuj trochę, bo chyba jakiegoś kija polknelas od tego wejścia w bogata i wpływową rodzinę :-D nafukana pancia

Gość gość
Jak znam życie, to bida z nędzą weszła do bogatej i "wplywowej" rodziny i nagle poczuła się na tyle ważna by irytować się nawet tym, że teściowa chce się podzielić namiarem na jakiegoś dobrego specjalistę. W d***e się poprzewracalo

Gość gość
Moi rodzice - cała życie rozwijają swój interes, mają swoje znajomości, ale nigdy nic mi nie narzucali. Zawsze miałam swoje zdanie i nikt nie ingerował.

Gość gość
Proponowanie nr telefonu do masażysty to nie ingerowanie , tylko PROPONOWANIE. Przecież teściowa nic ci nie narzucila , nie umowila cię wbrew twojej woli

Gość gość
Ale od 4 lat chodzę do jednego gabinetu masażu,jestem bardzo zadowolona.

Gość gość
No i? To znaczy że zaproponować jaśnie pani nie można nic?

Gość gość
Masz szansę na pierwsze miejsce w kategorii idiotka kafeterii. :D Biedna teściowa, tak kiepsko trafić... A nie, przepraszam - ty nie masz teściowej, tylko dwóch teściów.