Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyczyny przewlekłego kataru u dziecka. Pomocy

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, spotkałyście się z czymś takim? Moja 4 letnia córka ma ciągły katar. No może nie ciągly, ale bardzo często, trwa on przeważnie 2-3 tygodnie, gdy podam nasonex jest lepiej. Trzy razy robiliśmy małej testy alergiczne- wziewne i z niektórych pokarmów takich jak mleko, jajka, marchew, jabłko, roztocza, pies, kot- wszystko ujemne. Alergii brak. Nieraz w nocy męczy ją kaszel, bardziej nad ranem. Lekarze twierdzą, że astmatykiem nie jest. Jak już to, że może być to skłonność do astmy. Ale moja córka nie męczy się przy wysiłku, a jest bardzo *****iwa, nie kaszle. W nocy dostaje suchego kaszlu, zaraz potem jest katar. I ten katar spływa po gardle, zalega w oskrzelach i mała zaraz łapie choroby. Duszności miała tylko przy zapaleniu płuc, raz. Wtedy też miała właśnie obturacyjne zapalenie oskrzeli. Badanie wykazało, że ma powiększony trzeci migdał. Poza tym w badaniu kału wyszła lamblioza. Nie wiem już, co może być przyczyną tego kataru i kaszl. Czy to możliwe, by zdrowe dziecko nagle stało się astmatykiem??

Gość gość
To w końcu masz syna czy córkę? :-)

Gość gość
Córkę. Przecież wyraźnie napisałam.

Gość gość
Trzeci migdał - wizyta u laryngologa.

Gość gość
Skoro ma powiększony migdał, to musicie usunąć. U nas było to samo.

Gość gość
Ostatnio pisałaś o synu ;-)

Gość gość
Pisałam o synu? Jesteś pewna? Mnie się wydaje, że mam córkę, no ale sprawdzę, bo może się mylę...

Gość gość
Sprawdziłam. Jest pipka.

Gość gość
Znowu ta nawiedzona. Wam lekarze nie potrafią pomoc a szukasz diagnoz na forum. Przestań pakować w dziecko tonę leków to przestanie ci chorować. Większość cie tu zna na forum tyko raz masz syna raz córkę a kilka dni temu syn miał 5 lat , chociaż może nie skończone. Idź na ten zabieg wycięcia migdała.

Gość gość
Nie pisałam o żadnym synu, co wy sobie znowu wkręciłyście? Dużo matek ma podobne problemy, więc tematy mogą się zwyczajnie dublować. Rozmawiałam z jedną mamą, której dziecko chodzi do przedszkola z moją córką- u jej syna też wykryto lambliozę, poza tym non stop choruje, więc te przedszkolne choroby są bardzo częste. Nic dziwnego, że tematy mogą się powtarzać. A migdała to zastanowię się, czy wyciąć. Podobno są leki, które mogą go obkurczyć, ale laryngologa mamy dopiero za 3 tyg, więc się go jeszcze dokładnie dopytam.

Gość gość
20:26 nie pisałam w żadnym z tych tematów, ale dzięki- poczytam.

Gość gość
Badanie wykazało, że ma powiększony trzeci migdał. Poza tym w badaniu kału wyszła lamblioza. Nie wiem już, co może być przyczyną tego kataru i kaszl. Czy to możliwe, by zdrowe dziecko nagle stało się astmatykiem?? x Nie wierzę, że można być aż tak tępym. Przecież napisałaś przyczynę kataru. Przyczyną kataru jest i migdał i lamblie, które wywołują alergie. Zamiast poczytać o pasożytach i objawach, to pytasz tutaj o takie rzeczy?

Gość gość
gość dziś Nie pisałam o żadnym synu, co wy sobie znowu wkręciłyście? Dużo matek ma podobne problemy, więc tematy mogą się zwyczajnie dublować. Rozmawiałam z jedną mamą, której dziecko chodzi do przedszkola z moją córką- u jej syna też wykryto lambliozę, poza tym non stop choruje, więc te przedszkolne choroby są bardzo częste. Nic dziwnego, że tematy mogą się powtarzać. A migdała to zastanowię się, czy wyciąć. Podobno są leki, które mogą go obkurczyć, ale laryngologa mamy dopiero za 3 tyg, więc się go jeszcze dokładnie dopytam To kto Ci przepisał nasonex jeśli wizytę u laryngologa dopiero będziecie mieć?