Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Która rasa psa jest wg was lepsza i ładniejsza?

Polecane posty

Gość gość
zastanawiałam się nad kundelkiem, ale jako dziecko takiego miałam i mocno chorował, a potm zdechł, co bardzo przezyłam i teraz mam uraz. poza tym bardzo zle znosiła samotnosc itd.

Gość gość
King cavalier ladniejszy ale jack russel inteligentniejszy i latwiejszy w pielegnacji. A najbardziej polecam buldoga francuskiego.

Gość gość
buldog francuski jakos mi sie nie podoba. Kiedys podobaly mi sie mopsy bo maja takie smieszne pyszczki, ale juz mi przeszlo jakos

Gość gość
kundle to są najwierniejsze psy rasowe to spać tylko umią

Gość gość
09:36- stereotyp, moj kolega ma rasowego pieska ( wlasnie spaniela) i jest bardzo wiernym i kochajacym psem. Tez mi szkoda kundelkow, ale tutaj trudniej jest przewidziec chcoby charakter psa i jego zdrowie i to mnie troche zniecheca.

Gość gość
a masz już legalną hodowlę ZKwP wybrana? Byłas sprawdzałaś warunki bytowe zwierząt? Czy tak klepiesz , że u kundla zdrowia nie przewidzisz , a potem kupisz cavaliera za pińcet z olx?

Gość gość
Szukam osób, które chcą sobie w prosty sposób zarobić 500-1500zł przy komputerze bez wychodzenia z domu. Praca jest bardzo prosta i przyjemna, pracujesz ile chcesz i kiedy chcesz W moim programie nie inwestujesz ani złotówki! W każdej chwili możesz zrezygnować - Tutaj nic nie tracisz, jednie możesz zyskać, a uwierz naprawdę warto! Jeśli jesteś zainteresowany/a ofertą, wejdź na poniższą stronie, zapisz się, a ja Ci wszystko wytłumaczę i podam szczegóły http://lukaszpawlowski.getleads.pl/jakzarobic

Gość gość
09:56- jeszcze się nie orientowałam tak bardzo w hodowlach bo narazie zastanawiam się nad samą rasą, jak podejme decyzję jaką rasę wybiore, to zaczne sie rozgladac za hodowlą. Wiem, ze nie wszyscy hodowcy też są uczciwi ,ale trudno. Niekoniecznie musi to też być pies z rodowodem bo nie mam zamiaru raczej jeździć z nim na wystawy ,więc to raczej bez sensu.

Gość gość
acha czyli jak pies nie bedzie jezdził na wystawy to może być od janusza z obory za pińcet, po matce kopulującej z synem?

Gość gość
No ale tez slyszalam, ze warunki w hodowlach czesto sa skandaliczne, ale wtedy tym bardziej bym chciala zabrac stamtad takiego psa

Gość gość
10:00- nie, ale chodzilo mi o to, ze nie musi to byc idealnie wzorcowy pies za 3 tys. np. bo mi na tym nie zalezy

Gość gość
10:00- no w sumie tak tez moze byc, bo są rózni oszusci, narazie sie nad tym az tak bardzo nie zastanawialam, ale poczytam wiecej opinii o hodowlach zanim podejme decyzje. Na pewno chcialabym zdrowego pieska

Gość gość
dziś Wzorcowy pies za 3 tys już takie widziałem a po miesiącu zdychały :D

Gość gość
No ale tez slyszalam, ze warunki w hodowlach czesto sa skandaliczne, ale wtedy tym bardziej bym chciala zabrac stamtad takiego psa x To nie jest pomoc pieskowi a napedzanie biznesu s********m. To sie zgłasza odpowiednim organom i duża szansa że piesek potem trafi w twoje adopcyjne ręce.

Gość gość
W sumie to rasowego psa można kupić za np. 1,5 tys, albo za dwa razy więcej, nie bardzo widze sens kupowania jak najdroższego. Chociaz jakiegos podejrzanie taniego za 500 zł też bym raczej nie kupiła bo mialabym watpliwosci co do jakosci hodowli z ktorej pochodzi. W sumie dobrze, ze zwrocilicie mi na to uwagę, ze z ta uczciwoscia hodowców roznie bywa

Gość gość
A odpowiadajac na główne pytanie to mnie sie bardziej podoba terierek. Z cavalieram nie miałam styczności , jack rusele odbierałam z pseudo i mielismy pod opieką nieraz porzucone, głównie samce, bo są bardzo charakterne, terytorialne i szczekliwe.

Gość gość
dziś Najlepsza hodowla to podwórko masz psa rasowego i za darmoche :D

Gość gość
jack russell to też odmiana terriera ;)

Gość gość
ale fakt, czytalam, ze sa inteligentne, ale bardzo zywe, w sumie ja czesto biegam itd. wiec by mi to nie przeszkadzalo, pies mialby sporo ruchu, moze minusem byloby tu czestemszczekanie czy kopanie dolow w ogrodzie bo podobno ta rasa tak lubi. Z kolei minusem tego spaniela jest czesta pielegnacja, ale za to bardziej podoba mi sie wizualnie, choc jeck russel tez cos w sobie ma

Gość gość
*jack russel

Gość gość
JRT w prawdziwej hodowli kosztuje pomiedzy 1200-2000, ale masz pewnosc , ze nie jest genetycznie obciążony, czyli jak wspomniałąm nie jest to tzw chów wsobny czyli ojciec z córką, siostra z bratem etc. Masz wglad do czterech pokoleń wstecz. W takich hodowlach możesz też często kupić tzw pety- są to psy które minimalnie odbiegaja od wzorca ( dla zwykłego kowalskiego nie do rozróznienia) i one są dużo tańsze, właśnie dlatego że nie możesz ich potem rozmnażać -masz to w umowie z hodowcą. Rodowód dostaje każdy pies z legalnej hodowli, w umowie z hodowcą piszecie czy pies bedzie rozmnażany czy nie, jeśli tak - płacisz wiecej, jeśli nie to w granicach 1200 za JRT. Bez papierów to jednak jest kundelek, pies w typie rasy i taka sama loteria jak ze szczeniakiem schroniskowym. Dlatego zachcam Cie byś weszął na stronę ZKwP i tam sprawdziłą czy dana hodowla jest zrzeszona w zwiazku czy nie. Nie patrz nawet na inne stowarzyszenia typu SPKiP (stowarzyszenie pan kot i pies) bo tego nikt nie kontroluje i w rzeczywistości psy rodza sie chorowite. Jak juz sobie znajdziesz hodowle ZKwP to jedz znienacka i zobacz jakie psy maja warunki, nie wierz w zdjęcia na kolorowym kocyku i słodkie opisy. Jak coś wzbudzi Twój niepokój nie kupuj!

Gość gość
10:29- dzięki, zwroce na to uwage ;)

Gość Ubranka dla psa

Jeżeli już kupicie pieska warto rozejrzeć się za ciekawymi ubrankami dla piesków i dodatkami jak legowiska, muchy, krawaty i tym podobne. Polecam stronę internetową Aperia,gdzie kupimy bardzo ładne ubranka i tym podobne w dobrej cenie.