Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćddarrenia

są wolne media w Polsce?

Polecane posty

Gość gośćddarrenia

hej, jesli tvp jest za PIS-em, a tvn i polsat za PO, to ktore media w Polsce sa bezpartyjne, niezalezne??

to bezpartyjne czy niezależne? niezależne są niemożliwe. jest np. medium pana Marcina Roli, ale przecież on sam mówi, że jest nieobiektywny i nie będzie zapraszał (to nie wiem czy powiedział, ale tak się zorientowałam) np. czarnomyślącej feministki. nie będzie dawał sobie narzucać tematów itd. mimo to jest uważam niezależny od Pisu i PO

Gość gość
Nie ma czegoś takiego jak media niezależne. Każde medium jest zależne od czegoś lub od kogoś, bo skądś musi brać finanse, sponsorów i promocję. Jeśli jakaś stacja reklamuje się jako niezależna, apolityczna i bezstronna powinna wam się zapalić lampka i pojawić uśmiech na twarzy. To tylko chwyt marketingowy. Każde medium jest zależne.

Gość ja_Dyzio
od wielu lat , od różnych osób słyszę jeden i ten sam tekst, że w Polsce DZIENNIKARZ jest jak 'prosty/tutka' , czyli za pieniądze zarobione będzie wszystkim opowiadał i udowadniał, że ZERO razy ZERO równa się ZERO albo, że DWA razy DWA równa się PIĘĆ a skoro w polskim Sejmie można było 'kupić' ustawę za 10 milionów PLN i przegłosować, to jaki problem aby przekupić polskiego dziennikarza aby udowadniał, że DWA razy DWA równa się PIĘĆ ! fakt, gdy TRZY lata temu włączyłem mój TV o godz. 19 i na kanale TVN były FAKTY to wysłuchałem wiadomości w stylu: - polski Rząd w dniu dzisiejszym sprzedał polską rafinerię - zakłady azotowe AZOTY zostaną sprzedane w przyszłym tygodniu - polskie koleje liniowe już należą do obcego inwestora - w kopalni Piast zginęło dwóch górników - górnicy z kopalni Brzeszcze z powodu głodu poszli zbierać szczaw na pastwiskach o godz. 19:30 przełączyłem na Wiadomości TVP1 - te same wiadomości o godz. 22:00 - te same wiadomości ale pilna wiadomość z Brukseli, że PE w Brukseli bardzo popiera aby Górnicy w Polsce dobrze się odżywiali na kilka godzin przed wygaszeniem kopalni ! i teraz oglądając różne wiadomości na różnych kanałach telewizji polsko-języcznej przyznaję, że sporo się zmieniło, telewizje polsko-języczne nadal zatrudniają dziennikarskie 'prosty/tutki' , które nadal próbują Polakom udowadniać, że DWA razy DWA równa się PIĘĆ !