Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ludzie mnie wyklnęli bo nie daje dziecka do komuni

Polecane posty

Gość gość
1:28 To kretynizm uwiazywac dziecko w ten sposób. Wierz mi że to się będzie za nim ciągnąć wiekami. Zrób mu przyjęcie jeśli aż tak będzie przeżywać.

Gość gość
Aby wierzyc nie potrzeby kościół. Jasne, że tak, ale czy to też nie jest hipokryzja? Wierzący ale nie praktykujący, albo wierzący ale praktykujący w pasterke, też słabe.

Gość PL to zacofany pseudokraj
gość dziś to się nazywa "presja społeczna" czyli rób jak wszyscy albo będziemy cie wytykać palcem, czyli proste metody kontroli prostaków od pługa

Gość gość
Jaja pewnie też świecicie.

Gość gość
Pamiętajmy, że obrządki chrześcijańskie są nieodzowną częścią naszej kultury i tradycji. gość dziś Przecież cała religia jest zbudowana z powyrywanych elementów, które zostały dopasowane do siebie tak żeby zdawały się być jedną nierozerwalną całoscią.. Religie tworzyli ludzie, jedni po to by zyskać władzę nad masami, a inni po to, by czcić naszą wiarę w dobro, uszlachetniać duszę i dawać wsparcie dokładnie tak jak nasz rodak Jan Paweł II.

Gość gość
gość dziś w co kto wierzy prywatnie to JEGO sprawa, to się nazywa WOLNOŚĆ WYBORU czego oczywiście nie ma w PL bo to kraj prostaków bezmózgowców którzy wymuszają zastosowanie do ogółu lub wytykają palcem że ten to "diabeł", i to XXI wiek? buahahaha, raczej V wiek

Gość gość
Jan Paweł II gwałcił chłopców, to mega pedofil, dobrze że już zdechł

Gość 98 procent
Religie są dla bezmózgowców nie potrafiących myśleć samodzielnie, czyli jakieś 98% bydła pospolitego

Gość gość
Masz dowody?

Gość gość
gość dziś Nie robił nic podobnego!!! ;(

Gość gość
gość dziś Gdyby nie ten katolicki ciemnogród teraz byłoby tu pełno islamskiego bydła..;) Całe szczęście, że w Pl ludzie są gorliwymi katolami! :)

Gość gość
Robił i każdy to wie, niestety wasz "święty" był pedofilem a wy nie potraficie uwierzyć że to TYLKO CZŁOWIEK

Gość łamanie wszystkich przykazań
gość dziś Katolik = gada jedno a robi drugie

Gość bez ściemy o pedalstwie
pedalstwo w kościele to od dawna nie jest tajemnica, KAŻDY O TYM JUŻ WIE

Gość gość
provo,male dzieci nie uzywają słowa pomiot i jedne chodzą na religie inne na etyke lub na nic , i nie przejmuja takich wyklęc chyba ze ty z zapadłej wiochy to nie znam sie

Gość kościelna ściema
księża macają wam dzieci a wy na to pozwalacie, co z was za rodzice???

Gość gość
JP2, Bolek, Kościół Katolicki i inne skur***syny zniszczyli piękną komune i zrobili nam piekło w postaci drapieżnego kapitalizmu gdzie jeden by drugiego zabił za 5gr, a wszyscy są niewolnikami długu, faktycznie RAJ

Gość gość
gość dziś Robił i każdy to wie X Każdy? A niby skąd?

Gość gość
Przykre i zenujace, ze ten kraj wrocil do sredniowiecza. I nie wazne, ile ta sekta zwana kk ma ofiar na sumieniu (kiedys torturowanie i palenie na stosie, teraz presja psychiczna), glupie polskie krowy i owce nadal wchodza je w d**e bez malsa, bo boja sie piekla. Boze, daj im wszystkim odrobine rozumu, jezeli istniejesz!

Gość gość
Ta brokeninside87 to chora osoba, nie bierzcie pod uwagę jej komentarzy.

Gość gość
ja pamiętam moją komunie była męczarnią po za tym w szkole zmuszali nas do chodzenia do kościoła w kościele dawali karteczki a potem katechetka sprawdzała to była zwyczajna presja społeczna ale w tedy myślałam że mimo tego że moje uczucia są inne to kościół ma racje bo stworzył go Bóg a teraz jak jestem starsza jest teraz internet i po prostu wiedza a przede wszystkim dostęp do biblii której nie było w moim domu wiem że to są kłamstwa a KK nie ma nic wspólnego z Bogiem i Jezusem

Gość gość
ludzie to durne i ślepe bydło, robią co im każą i tyle, a wmawiają wolność haha

Gość gość
Ja bym dziecko ochrzciła i posłała do komunii a nie robiła cyrk, może dziecko będzie miało żal ze go nie posłałaś może będzie wierzącym człowiekiem. Ja jestem wierząca ale od KK stronie a chrzest i komunia nic do tego nie mają. Po co odwalasz takie cyrki dziecku? Nie będzie chciał to nie będzie chodził do kościoła

Gość gość
jeśli ktoś jest niewierzący to nie powinien mu przeszkadzać chrzest i komunia tak mi się wydaje, do kościoła chodzić nikt nikogo nie zmusza. Chyba ze ktoś jest piertolnięty i zależy mu na apostazji. Lepiej posłać moim zdaniem dziecko do chrztu i komunii a potem sam zadecyduje czy chce wierzyć czy nie. Potem może mieć dziecko żal do rodziców bo ani potem ślubu a nie nic nie wezmie

Gość gość
Jedno jest pewne NIKT Z WAS NIE CZYTAŁ BIBLII, a Jezus mówił "przyjmujecie Boga (chrzest) świadomie". To chyba jasno określa że do chrztu, a potem kolejnych obrządków powinien przystępować człowiek dorosły. A wam wszystkim wierzącym i niewierzącym księża katoliccy namieszali w głowach i każdy myśli że chrzest przyjmuje się po narodzeniu, bo jak nie to się żyje w grzechu. Bzdura jak mało która.

Gość gość
bo KK ma mało wspólnego z wiarą i słowem Bożym, prawda jest taka ze Biblię tez nie wiadomo kto pisał

Gość gość
gość dziś ślub weźmie ale cywilny, a kościelny na co komu? bo inni to robią?

Gość gość
gość dziś religia/kościół a wiara to dwie odrębne i niezależne rzeczy, jedno bez drugiego może istnieć

Gość gość
W tym wszystkim szkoda najbardziej dziecka bo beda mu dogadywac.