Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak szybko lekarz pozwolił wam starać się o ciążę po poronieniu?

Polecane posty

Gość gość

Witam forumowiczki Półtora tygodnia temu straciłam bardzo wczesną ciążę. Był to 5 tydzień. Jutro mam wizytę u ginekologa i zastanawiam się czy da nam zielone światło. Czytałam, że po takim poronieniu samoistnym nie trzeba czekać i nawet jest to niewskazane. Może któraś z was coś powie z własnego doświadczenia? Pozdrawiam ;)

Gość gość
Ja straciłam w 8 Tc ale powiedział żebym czekała pół roku. Ale każdy lekarz powie inaczej. Przykro mi że to przeszlas :( trzymaj się

Gość gość
To ja Tobie współczuję. Pewnie już slyszalas serduszko :( Ja na szczescie nie bo byloby dużo gorzej to przeżyć... Pewnie mialas lyzeczkowanie i stąd te pół roku. Dobrze myślę?

Gość gość
Można już w pierwszym cyklu.

Gość gość
10:51 Czyli musimy czekać do miesiączki? Bo teraz to pewnie owulacji nie będzie bo to nie była miesiączka tylko krwawienie po poronieniu do złudzenia przypominające normalną miesiaczke...eh. Czyli jeszcze ze 3 tygodnie zanim pojawi sie szansa na zajscie w ciążę...

Gość gość
Nie miałam lyzeczkowania ale płód przestał się rozwijać w 6 tygodniu. Nigdy nie słyszałam serduszka :(

Gość gość
Mi po poronieniu samoistnym lekarz zalecił czekać do kolejnej miesiączki a potem się starać. Współczuję autorko i trzymam kciuki

Mi lekarz po samoistnym powiedział że możemy starać się od razu, ale zaraz po nam nie wyszło. Zaszklam w ciążę po pierwszej prawdziwej miesiaczce po poronieniu. Po krwawieniu poronnym nie miałam długawo okresu, tak jak by cykl bezowulacyjny.

Gość gość
Zołza No właśnie zastanawiam sie kiedy nadejdzie ta miesiączka. Ponoc to trwa od 2 do 6 tygodni po takim poronieniu. Ciekawe. 12:07 W takim razie to dziwne, że lekarz kazał Ci czekać pół roku. To wręcz niewskazane bo obniża szansę na ciążę. Hmm

Gość gość
Witaj. Mi lekarz zalecił 3 miesiące po lozeczkowaniu. Czekam na pierwsza miesiączka ale nie jestem pewna czy przyjdzie bo mieliśmy nie pewna sytuację czy zabezpieczenie zadziałało

Gość gość
3 miesiące. Odczekaliśmy jednak 5 dla pewności. Zaczęłam się lepiej odżywiać, bardziej dbać o zdrowie. Zaczęłam wyznaczać sobie owulację mikroskopem owu i znowu zaszłam w ciążę. Tym razem wszystko poszło dobrze i miesiąc temu zostaliśmy rodzicami :)

Gość gość
3 miesiace