Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dylemat Gabriela czy Laura

Polecane posty

Gość gość

Mamy z mężem dylemat. Niebawem przyjdzie na świat nasza córeczka i podobają nam się te dwa imiona: Gabriela i Laura. Totalnie nie możemy się zdecydować. Które według Was jest ładniejsze?

Gość gość
Żadne z tych.

Gość gość
gosciu 18:26 czy ty umiesz czytac ze zrozumieniem? chyba autorka sie zapytala ktore z tych jest ladniejsze... jak nie umiesz odpowiedziec to po co w ogole sie produkujesz?. Ladniejsze jest Gabrysia

Gość gość
Gabriela ladniejsze moimm zdaniem, Laura wcale mi sie nie podoba

Gość gość
sama się produkujesz i rzucasz jak wsza na grzebieniu :D Żadne imię z tych dwóch - oba brzydkie.

Gość gość
dwa nieładne imiona, faktycznie ciężki orzech do zgryzienia.

Gość gość
18:28: nie produkuj się z takim przejęciem, bo ci żyłka pęknie.

Gość gość
gość dziś ktoś cię pytał o zdanie?

Gość gość
Gabriela jak stara baba z mięsnego. Laura jak wredna suka. Wybierz sama, bo ja nie potrafię.

Gość gość
A ja uważam że oba imiona są piekne i oryginalne. Dość już tych Oliwek, Lenek, Juleczek, Elizek, Etienetek i innych wymysłów.

Gość gość
nie ma normalnych imion :-o

Gość gość
z tym pięknem bym nie przesadzała, z oryginalnością też nie. Laurka to już jest tak oklepane imię prawie jak Lenka. A Gabriela? No nie jest ładne na pewno :)

Gość gość
Gabryśka no naprawdę cudowne :-o Lena syrena srena Już wolałabym dać dziecku na imię Laura k***a już grażyna lepsze od gabryski kiszki

Gabrysia, Gabi :) lepsze od Laura gdyz dzieciaki w dziecinstwie majac problem z wymowieniem mojego imienia wołały larwa...

Gość gość
Gabriella ! Gabrysia nie.. Gabi - tak ! Mam w rodzinie chłopca Gabriela, mówie na niego Gabi :) Gabi to oczywiscie " Kwiat Kalafoira ' i nic innego.. Laura oj ja lubie to imie :) Bo sie nie zdrabnia :P Ale kojarzy mi sie z dorosla dziewczyna, nie z małym dzieckiem :) Z taka muza Petrarki.. :) Moze nazwicie Gabriella Laura ? Jak zobaczycie córeczke to imie samo przyjdzie.. to taki impuls :)

Gość gość
Z tych dwóch wybrałabym Gabrysię. Proste, nieskomplikowane imię, pasujące do każdego nazwiska. Laura bardzo oklepana i ciężka w wymowie: Laura - Raula. W zestawieniu z twardym nazwiskiem z "r" tworzy prawdziwy łamaniec językowy. Moim zdaniem pasuje tylko dla małej dziewczynki. U starszych brzmi infantylnie.

Gość Koloradoo
Zdecydowanie Gabriela. Laura jest nijakie, teraz wchodzi na to imię dziwna moda, za chwile bedzie ich więcej niz Julek, Zuziek, Poli i Hań