Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie kupujcie na olx. wiekszosc to oszusci!

Polecane posty

Gość gość

nie kupujcie na olxie. wiekszosc to oszusci. lepiej wydac pare zl wiecej i kupic na allegro.

Gość gość
O widzisz, a ja mam problem z kupującymi. Wczoraj z rana jedna pani bardzo mnie prosiła, aby przesyłkę wysłać natychmiast i przesłała mi skan dowodu wykonania przelewu. Okazało się, że podrobiony. Ja wysyłam towar dopiero po zaksięgowaniu wpłaty na moim koncie, więc nie wysłałam. Sprzedaję sporadycznie na olx i nie chce mi się zgłaszać sprawę na policję o próbę wyłudzenia. Ot, mam nauczkę i od teraz nie zgadzam się już na wysyłanie towaru. Sprzedaję wyłącznie z odbiorem osobistym.

Gość gość
Ja od czasu do czasu coś sprzedaję, zdarza mi się, że kupujący wpłacają z góry i po kilkaset złotych. Przyznam, że czasem sama jestem zdziwiona poziomem zaufania...może jakimś zmysłem czują, że należę do osób uczciwych? Zwykle kontakty bardzo sympatyczne i zadowolenie po obu stronach. Poza odwiecznym pytaniem o zniżkę (dochodzącą do 50% ceny :) i wycofywaniem się bez słowa ze "zdecydowanej chęci" zakupu, nic niemiłego mnie nie spotkało...

Gość gość
Tak bo na allegro nie ma oszustów... Prawie nigdy nie kupuję na tego typu stronach, jeśli już to tylko od kogoś z okolicy żebym mogła zobaczyć towar na żywo. Ale wolę już wydać parę złoty więcej i kupić w normalnym sklepie