Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy noworodek moze pospac na dworze przy ładnej pogodzie ?

Polecane posty

Gość gość

hej dziewczyny jestem swiezo upieczona mamą, corka ma 2 tygodnie. Chciałam zapytac czy córka mogłaby spac w wozku na tarasie ? Czy to za wczesnie? jutro ma być piekna bezwietrzna pogoda wiec czy sa jakies przeciwwskazania? jak ewentualnie ubrac corke ?

Gość gość
Oczywiście że można . Ja z córka pierwszy raz wyszłam następnego dnia po wyjściu że szpitala i lepiej spała na świeżym powietrzu niż w domu

Gość gość
Jeśli ma być ciepło to nie za grubo ubierać wiadomo. Body pod spód i pajacyk jak będzie chłodniej to przykryć kocykiem

Gość gość
Pamietaj o tym, ze niemowleta i male dzieci maja krotkie drogi oddechowe i z tego powodu latwo o przeniesienie banalnych infekcji na pluca a juz sam katar to powazna sprawa i problemy z oddychaniem. Podczas snu oddycha sie tez glebiej, tym samym wdycha zarazki, dlatego nie ryzykowalabym snu noworodka na zewnatrz ponizej temp. pokojowej panujacej w cieniu.

Gość gość
Pewnie, że może. Mój synek z konca kwietnia spal na dworze o piątej doby. Ma dwa lata i dwa latarki za sobą. Nawet jak my chorowaliśmy to nie złapał.

Gość gość
Jak ja wychodziłam ze szpitala, doktorka powiedziała, żeby jak najczęściej i jak najdłużej wietrzyć dziecko. Poradziła, że jak koło kogoś nie wieje to odrazu można z dzieckiem zostać na dworze. Taki maluch ciągle śpi, więc wiadomo że spacery przesypia. Urodziłam 6 marca w zeszłym roku. Więc upałów nie było

Gość gość
Moim zdaniem może. W Holandii to nawet w żłobkach dzieci śpią na dworze (jeśli rodzic wyrazi taką wolę), mają specjalne "kojce".

Gość gość
Pewnie że może. Wiadomo że noworodek jest delikatniejszy niż dorosły, ale przecież autorka nie chce go postawić na korytarzu oddziału chorób zakaźnych, tylko na własnym tarasie. Powietrze takie samo jak w domu mniej więcej. Autorko, zobacz jaka będzie temperatura, jak tobie wystarczy jedna warstwa - to dziecku też tyle daj, jak narzucasz bluzkę czy koszulę jeszcze, to dziecku np. body z krótkim i pajacyk, plus jedna dodatkowa warstwa- czyli kocyk.