Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość pominajka

Badanie moczu, wyniki, infekcja czy nie?

Polecane posty

Gość pominajka

Czy ktoś mógłby pomóc mi z interpretacją wyników? Pierwsze badanie z piątku: Osad: nabłonki pojedyncze, leukocyty 0-1, erytrocyty świeże pojedyncze, pasma śluzu nieliczne; Mocz: ciężar 1.030, pH 5, białko ślad, reszta w normie/nie wykryto Badanie z poniedzialku: Osad: Nabłonki płaskie pojedyncze, leukocyty 0-1, erytrocyty świeże 1-3, pasma śluzu nieliczne, bakterie pojedyncze; Mocz: Ciężar właściwy 1.033, pH 6, białko ślad, reszta w normie/nie wykryto Próbka była pobrana we właściwy sposób. Niepokoja mnie te śladowe ilości białka (myślałam że za drugim razem ich nie będzie) i bakterie w osadzie mimo że próbka była pobrana w taki sam sposób jak pierwsza. Przez kilka dni odczuwałam ciągle parcie na pęcherz i oddawałam mocz do kilkunastu razy na dobe (wcześniej mi się to nie zdarzało) jednak nie odczuwałam bólu ani pieczenia. Teraz jest lepiej pod względem częstotliwości wizyt w toalecie. Dodatkowo boli mnie odcinek ledzwiowy i prawa noga oraz odczuwam ból w kroczu i to tylko też po prawej stronie (nie potrafię dokładnie określić miejsca ale raczej bliżej wejścia do pochwy niż cewki...). Lekarz twierdzi że nie ma zapalenia pęcherza ale w zasadzie nie powiedział co to może być. Ja obawiam się raka szyjki macicy (idę w tym miesiącu do ginekologa). Czy mimo takich wyników to może być infekcja pęcherza?Mam 21 lat.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować