Gość pominajka Napisano Kwiecień 12, 2018 Czy ktoś mógłby pomóc mi z interpretacją wyników? Pierwsze badanie z piątku: Osad: nabłonki pojedyncze, leukocyty 0-1, erytrocyty świeże pojedyncze, pasma śluzu nieliczne; Mocz: ciężar 1.030, pH 5, białko ślad, reszta w normie/nie wykryto Badanie z poniedzialku: Osad: Nabłonki płaskie pojedyncze, leukocyty 0-1, erytrocyty świeże 1-3, pasma śluzu nieliczne, bakterie pojedyncze; Mocz: Ciężar właściwy 1.033, pH 6, białko ślad, reszta w normie/nie wykryto Próbka była pobrana we właściwy sposób. Niepokoja mnie te śladowe ilości białka (myślałam że za drugim razem ich nie będzie) i bakterie w osadzie mimo że próbka była pobrana w taki sam sposób jak pierwsza. Przez kilka dni odczuwałam ciągle parcie na pęcherz i oddawałam mocz do kilkunastu razy na dobe (wcześniej mi się to nie zdarzało) jednak nie odczuwałam bólu ani pieczenia. Teraz jest lepiej pod względem częstotliwości wizyt w toalecie. Dodatkowo boli mnie odcinek ledzwiowy i prawa noga oraz odczuwam ból w kroczu i to tylko też po prawej stronie (nie potrafię dokładnie określić miejsca ale raczej bliżej wejścia do pochwy niż cewki...). Lekarz twierdzi że nie ma zapalenia pęcherza ale w zasadzie nie powiedział co to może być. Ja obawiam się raka szyjki macicy (idę w tym miesiącu do ginekologa). Czy mimo takich wyników to może być infekcja pęcherza?Mam 21 lat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach