Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest możliwe zajście w ciążę po poronieniu w 5 tyg zanim wystąpi miesiączka?

Polecane posty

Gość gość

Różne rzeczy czytam w internecie. Poronilam 2 tygodnie temu i zastanawiam sie czy mozliwe jest abym zaszła w ciążę jeszcze w tym miesiącu? Moja ginekolog nie widziała przeciwwskazań aby kochać się bez zabezpieczenia od razu. Wszystko jest w porządku. Jajniki, endometrium. Lyzeczkowania nie miałam, organizm sam sie oczyscil. Może któraś z was tak miala, ze bardzo szybko zaszla po takim poronieniu i donosila ciążę? Pozdrawiam

Gość gość
Tak mozliwe

Gość gość
Mozliwe ale to nieodpowiedzialne.

Gość gość
Nieodpowiedzialne bo co niby? Gdybym czekała z testem to bym o ciąży nie wiedziała nawet. Mam dość nieregularne cykle i uznalabym, że sie przedłużył i tyle. Wiele kobiet nie wie, że byly w ciąży, myślą że sie po prostu znowu nie udało i działają dalej. Jeżeli lekarz nie zakazał po badaniach współżycia to co jest w tym nieodpowiedzialnego, ze kochamy się bez zabezpieczenia?

Gość gość
Mało prawdopodobne. Predzej po 1 miesiaczce po poronieniu zajdziesz.

Gość gość
Tak to możliwe. Owulacja występuje najpierw, a dopiero po niej miesiączka.

Gość gość
11.13- najpierw jest OWULACJA, a dopiero potem miesiączka, więc zajście w ciążę jest jak najbardziej możliwe.

Gość gość
Owulacja bez miesiączki? Niby jak?

Gość gość
O zesz w morde- serio jesteś takim matolem? To są podstawy biologii!

Gość gość
Tu autorka No ciekawa jestem co z tego wyniknie. Wiem, ze cykl zaczyna się normalnie po ustaniu krwawienia po poronieniu. Także jakby sie udało to bym się ucieszyła :)

Gość gość
11:35 Matolem to Ty jestes skoro nie wiesz, że owulacja może nie wystąpić od razu po poronieniu bo organizm jest jeszcze "w ciąży" i dopiero hormony wrócą do normy po 1 miesiaczce.

Gość gość
A tu Cię zdziwię, bo sama byłam w trakcie poronienia biochemicznego, a w tym samym czasie miałam owulacje- wszystko monitorowane w szpitalu

Gość gość
Poza tym na początku ciąży może dojść do kolejnej owulacji- poczytaj sobie o tego typu "blizniakach"

Gość gość
Cześć. Jestem w podobnej sytuacji

Gość gość
17:21 Co powiedział Twój lekarz?

Gość gość
Hej. Ja rowniez w takiej samej sytuacji jak Ty. Szukałam informacji w necie. Ponoć można zajść w ciaze zaraz po poronieniu samoistnym . Zobaczymy i trzymam kciuki.

Gość gość
Chodziło mi o to że prawdopodobnie też jestem w ciąży. Czekam na okres a cykl mam długi.

Gość gość
Gościu 21:04 masz jakieś objawy? Ile Ci się spóźnia miesiączka?

Gość gość
Do głowy mi nie przyszło, że taki problem dotyczy tylu kobiet... Najgorsze jest to, ze staramy sie od kilku miesięcy. W koncu sie udalo a tu takie cos. Caly czas dbam o siebie, nie palę od roku, unikam alkoholu, jak juz wypije to lampke wina albo jedno piwko 2%. Mam juz dziecko z poprzedniego związku. Totalna wpadka. Dowiedzialam się o ciazy tydzien po sylwestrze, w sylwka balowalismy 3 dni w Pradze. Boze nawet zajaralam trawkę. Nie jestem z tego dumna, ale miałam 21 lat, czas studiów itd no wiecie... ;) jadłam byle co i byle jak... Jak się dowiedzialam o ciąży to byłam przerażona. Myśląc o swoim trybie zycia i o tym co robiłam będąc juz nieswiadomie w ciazy modlilam sie o poronienie byle tylko nie urodzic chorego dziecka z wlasnej głupoty i nie skazac go na cierpienie. I co? Ciąża utrzymana bez zadnych problemów. Ani mdłości, ani wymiotow. Nie puchlam, nic mnie nie bolalo. Urodzilam duzego silnego synka tydzien po terminie. A teraz? Jak chce swiadomie i przygotowywalam sie na długo przed staraniami to takie coś... :( Ehh...no w końcu to z siebie wyplulam.

Gość gość eveeee
Dla wszystkich niedowiarków jestem przykładem, że można :-) w 2014 r. poroniłam samoistnie w 6tc, krwawienie zaczęło się 12.08 a 09.09 pozytywny test i zdrowa ciąża. Żadnych komplikacji, urodziłam w 38 tc. 3 maja moja córka będzie obchodziła 3 urodziny, zdrowa fajna dziewczynka :-) jeśli macie jakieś pytania chętnie odpowiem

Gość gość ala
Jak dobrze się dowiedziec ze są kobiety, które od razu zaszły w ciaze. To daje nadzieję, przynajmniej chwilową radość. Ja również czekam na @ chodz mam cicha nadzieję ze jej nie dostanę. Cichą bo nie mam niestety żadnych objawów jak na ciążę.

Gość gość
21:26 Najgorsze to jest to, że nie wiadomo kiedy ta miesiączka ma nadejść...

Gość gość
21:21 To podnosi na duchu. Ale ja mialam zakaz do wizyty wiec sie zabezpieczalismy. 11 mialam wizytę i od razu przeszlismy do rzeczy :D no, ale czy to sie uda nie wiem. Trudno powiedzieć czy trafimy w dni płodne czy nie...

Gość gość ala
Moje cykle sa długie. Obecnie 36 dc ale tak jak już pisałam nie mam żadnych objawów na ciążę...smutne bo czuję że się nie udało.

Gość gość
A poronilam w święta wiec w ciagu 10 dni od poronienia sie zabezpieczalismy. No najpierw bylo krwawienie wiec tez seksu brak. Tydzień po ustaniu krwawienia byl seks bez zabezpieczenia już. Co ciekawe krwawienie trwało tylko 4 dni. Pierwsze dwa dni były bardzo intensywne.

Gość gość
Po poronieniu organizm potrzebuje chwili na regeneracje i ustabilizowanie sie. Dlatego jest to nieodpowiedzialne. No chyba ze chcesz znowu poronic.

Gość gość
21:48 Nie sadze byś była mądrzejsza od mojej Pani doktor, ktorej ufam w 100%. Nie zawiodła mnie przez lata ;)

Gość gość
Jestes prawdziwa debilka. Doucz sie a nie bierz sie za robienie dzieci.

Gość gość ala
Skoro lekarze pozwalają od razu starać się o dzidziusia po poronieniu to nie myślę że jest to nieodpowiedzialne. Owszem najlepiej odczekać 3 cykle ( tak mówią ), żeby organizm się w miarę unormowal.

Gość gość
21:58 Weź swój niewychowany wulgarny jezor z rynsztoka i wyjdź z mojego tematu. Bo nie zamierzam prowadzić dyskusji na Twoim poziomie.