Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kp a wakacje

Polecane posty

Gość gość

Mam 16 miesięcznego synka i jedziemy na majówkę nad morze. Jak to pogodzić? Karmić co 2 godziny w aucie? Czaić się z karmieniem na plaży czy cysiać bez obaw? Jeszcze nigdy nigdzie nue wyjechaliśmy i się boje...

Gość gość
Idź trollu 16 miesięcznika nie karmi się piersia co 2 godziny

Gość gość
Ja karmię 18 miesieczna córkę na żądanie, czasem i co 2 godziny. Róbcie czesto postoje a na plazy się nie przejmuj.

Gość gość
Co to znaczy "cysiać"?

Gość gość
17:41 Karmić piersią nieuku. Choć hafija preferuje " piersiolenie". Ja mowię, że cyckamy się z dziećmi.

Gość gość
Ja karmię 3,5 letniego syna. Bardziej to jednak forma odstresowania się niż jedzenia już. Czasami chce się poprpstu przytulić do gołych piersi więc mu pozwalam, co pociągnie to jego :) cysiać to pieszczotliwa nazwa karmienia piersią.

Gość gość
Debilko wiem o tym. Zapytałam w formie kpiny. Jakie wy jesteście tępe z tym chorym nazewnictwem. Aż mi wstyd, że też karmiłam piersią.

Gość gość
17:45 Gdybyś karmiła to by cie nie oburzala taka nomen klatura. Pewnie 4 miesiące i syfne mleko w proszku.

Gość gość
16 miesiący to duże dziecko, na noc czy w miedzyczasie nakarmisz, ale podczas podróży co chwila się zatrzymywać to przesada, chyba je też inne posiłki.

Gość gość
Karmiłam 13 miesięcy, ale zawsze dziwiłam się matkom, które wraz z mlekiem traciły rozum. Mlesio, cysianie, piersolenie itp dramat. No ale pewnie dla tych matek karmienie piersią to jedyny sens macierzyństwa.

Gość gość
17:50 A czemu tak krotko? Wiesz, że 2 lata to absolutne minimum? I co cie tak oburzają pewne zwroty, niech każdy mowi jak chce.

Gość gość
13 miesięcy to krótko?? Sam się syn odstawił. Wraz z poznawaniem nowych smaków i potraw powoli zmniejszała się ilość karmień, bo nie czuł potrzeby jeszcze pić mleko z piersi. Potem zaczął przesypiać noc, więc nawet nocne kp się wykruszyło. Co ja miałam roczne dziecko wybudzać na jedzenie? Poczucie bezpieczeństwa, bliskości i odstresowania można realizować też już nie karmiąc.

Gość gość
17:58] WHO mówi o MINIMUM dwóch latach. A dzieci "same z siebie" się tak szybko nie odstawiają. Kręcisz.

Gość gość
Ja tez jestem oburzona mama co karmiła "aż" 13 miesięcy. Powiedz swojemu dziecku jak będzie chorowac co chwilę, że "samo " sie odstawiło i to jego wina. Powiedz dziecku jak będzie czuło się odrzucone i niekochane bez maminej piersi, że to jego wina bo się "odstawiło". Dzieci wiedzą co dla nich najlepsze i same sie nie odstawiają. Wiem to, bo karmię już 27 miesięcy i nie zamierzam przestać!

Gość gość
Who ma jedne zalecenia usrednione dla całego swiata. A jest drobna roznica pomiędzy polska gdzie jest dobry dostep do dobrego jakosciowo jedzenia a np afryka gdzie tego jedzenia brakuje i dla dzieci lepszym rozwiazaniem jest mleko matki. Ale polka cos uslyszala, swiatowo bo who i bedzie sie piersiowac, cycusiac czy jak tam zwal. Jeszcze co niektore beda do przedszkola za dzieckiem latac i cycusiac :D

Gość gość
Autorko idź na plażę topless i problem rozwiązany.

Gość gość
18:20 Mije dzieci nie chodzą do przedszkola bo od siedzenia z nimi jest matka a nie obca baba. Chcialyscie dzieci a teraz się migacie.

Gość gość
gość dziś 17:41 Karmić piersią nieuku. Choć hafija preferuje " piersiolenie". Ja mowię, że cyckamy się z dziećmi. X Brzmi jak "pier/dolenie" :O A mi już nie chce się karmić piersią, ale dziecko nie odpuszcza. :(

Gość gość
18.27. A do szkoly puscisz dziecko?

Gość gość
co to jest Kp?

Gość gość
Karmienie cycuchem hihihi

Gość gość
Moja prababcia karmiła piersią dwa lata mojego dziadka i syna sąsiadki, która zmarła kilka dni po porodzie. Była wojna, sąsiad został sam z noworodkiem, któremu nie miał nawet co dać jeść, bo ostatnią krowę mu Niemcy zabrali. Jakby nie moja prababcia, to dzieciak by umarł z głodu, a tak żyje do dziś. Prababcia nie dojadała, musiała pracować w polu, a i tak dała radę wykarmić dwoje dzieci. I ona miała prawo być dumna z karmienia piersią, a nie wy z waszym żałosnym cysianiem i piersioleniem na plaży. Wam się wydaje, że nie wiadomo czego dokonujecie. Żenada.

Gość gość
Super prababcia. :)

Gość gość
a ja nie będę karmić, bo chcę mieć ładne cycki, a nie zwisy do kolan :-D zjedzcie mnie teraz wariatki od cysiania :-D

Gość gość
dziś a ja karmię i dlatego jestem szczupła i mam śliczne małe piersi.

Gość gość
Rano cysiałaś ma innym temacie Nikolko. Weź się za rozprawkę na poniedziałek. Mama.

Gość gość
To nie można już po prostu mowić "karmie piersią"?

Gość gość
Jak można karmić na plaży? Nie macie wyczucia żadnego?

Gość gość
Cysiać? Się? O matko co za prostota. No zatkało mnie.