Gość Merrry1316 Napisano Kwiecień 14, 2018 Mam 27 lat praktycznie od 7 roku zycia zajmuje sie rodzenstwem az do dzic. Moj ojciec zawsze pil I byl agresywny-'obecnie pracuje w holandii. Matka zawsze byla ponizana I obrazana przez niego I od 10 lat sama pije. Obecnie mamy kuratora, asystenta rodzinnego I mops "zaangazowanych" w sprawe. Zostalam w domu z mama, 17-letnia siostra I 15-letnim bratem. Ojciec sporadycznie przesle kase, a matka spi nawalona I puszcza sie z obcymi facetami. Ja nie pracuje I caly czas poswiecam rodzenstwu siostra jest tak zlekniona ze ma indywidualne nauczanie a brat non stop zagrozenia w szkole. Nie moge juz tego zniesc, starsza siostra wyjechala do holandi a 22-letnia ma meza I swoje zycie. Ciagle sa nowe problemy I strach o rodzenstwo ze mi je zabiora. Narzeczony jest zagranica I nie moze patrzyc jak poswiecam sie dla tych niewdziecznych ludzi. Chodze na terapie bo mam zaburzenia lekowo- depresyje (jak ktos nie wie co to jest to prosze przeczytac albo sie nie wypowiadac) ale mi nie pomaga. Wiem ze powinnam zadbac o siebie ale jak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach