Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szczepienie pneumokoki

Polecane posty

Gość gość

witam. Szczepić na pbeumokoki czy nie? proszę o rade.

Gość Piotr34
oczywiscie ze szczepic. chyba ze chcesz sie mierzyc z zapaleniem płuc, opon mózgowych, czy ucha to w najlepszym wypadku.

Gość Klara34
zdecydowanie szczepic, tym bardziej ze szczepienie jest i obowiazkowe ale co wazniejsze calkowicie bezplatne!

Gość MichałB
pewnie ze szczepic tylko ze szczepionka platna a nie ta niepelnowartosciowa ktora zaproponuja ci w przychodni. Zaopatrz sie w Prevenar w aptece i z wlasciwie przechowywana szczepionka idz do przychodni. Pamietaj zeby ci ja zapakowali w torbe termiczna, to podstawa.

Gość IwonaSówka
A zastanawialiście się nad tym, na ile można wierzyć lekarzom? Jestem za szczepionkami, ale czasami już nie wiem w czyim interesie działają lekarze. Czy to, co mi zalecają, to rzeczywiście to co powinnam zastosować, czy może wesprę tylko czyjeś interesy finansowe...? Dużo lekarzy zaleca refundowaną szczepionkę na pneumokoki, a jak popytac ludzi, czy poczytac opinie na forach, to raczej większość poleca zapłącić za Prevenar... Coś musi być na rzeczy... a Wy, co polecacie?

Gość gość
Lekarze nie znają nawet dokładnego składu szczepionek. Zapytajcie znajomego lekarza ile godzin poświęcono na to zagadnienie na studiach.

Gość Tadzik48
faktycznie jest duzo artykułów o Prevenarze ale ja bym nie zakładała jakiegos spisku, czy lawiny zaplaconych lekarzy. Po prostu szczepionka 13 walentna - Prevenar jest lepsza od 10 cio walentnej bo chroni przed trzema waznymi szczepami pneumokoków wiecej i z tym trudno polemizować!

Gość Tadzik48
faktycznie jest duzo artykułów o Prevenarze ale ja bym nie zakładała jakiegos spisku, czy lawiny zaplaconych lekarzy. Po prostu szczepionka 13 walentna - Prevenar jest lepsza od 10 cio walentnej bo chroni przed trzema waznymi szczepami pneumokoków wiecej i z tym trudno polemizować!