Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dostane ubrania trochę mi głupio

Polecane posty

Gość gość

Kuzynka ma o rok starsza córkę od mojej. Ostatnio pytała czy chce buty dla córki. Napisałam ze oczywiscie i ubrania tez z chęcią kupie. Napisała ze mi przywiezie za darmo. A ja ze tak to nie chce. No to ona ze daje jej jajka jakieś warzywa z ogródka. Wole dawać niż brać. Jest mi głupio mogłam o ubraniach nic nie pisać. Ona nie będzie chciała pieniędzy. Może po kryjomu dam jej córce ? Ile liczyć za bluzkę itp? Kurde po co mi to było

Gość gość
Jprdl, ale masz problemy... :P

Gość gość
Jprdl, ale masz problemy... :P

Gość gość
No dla mnie to mega problem. Nie chce za darmo. Bo wiem ze wszystko kosztuje bo i ja córce kupuje nowe rzeczy. Dopiero pierwszy raz coś będzie miała używanego. Musimy na te ubrania zapracować co z tego ze jej się lepiej powodzi? To nie znaczy ze ma mi oddawać za darmo.

Gość gość
To moze daj jej jakies czekoladki albo kawe w podziekowaniu

Gość gość
Ale przeciez kuzynka sama napisała, ze dajesz jej płody z gospodarstwa i to uważa za zapłatę, Wiec w czym problem? Przygotuj jaja, nowalijki i dasz taka paczkę za ciuszki:) Mozesz tez dorzucić jak wyżej pisała osoba cos słodkiego, Kawę.

Gość gość
Pamiętaj, że z dawania bardzo często darujący ma wcale nie mniejszą frajdę, że coś dał, że mógł pomóc. Nie pozbawiaj jej tej radości. Ale podziękuj, ona poczuje się lepsza, na drugi raz znowu coś dostaniesz. Wymiana ciuchami dzieci, za darmo, to przecież w większości środowisk norma. Sama wszystko wydawałam i obraziłabym się, gdyby ktoś proponował mi pieniądze za używane ciuchy.

Gość gość
Jej rodzice mają działkę po sąsiedzku. W tym rok wujek przeszedł na emeryturę bardzo dobrze się ma,więc posial swoje warzywa. Na pewno jej da. Ode mnie będzie miała tylko jaja. W tym roku też jej nie dałam dużo bo marchew buraczki cebula nie udała mi się. Sama od połowy zimy kupuje. Czekoladki,kawa... wydaje mi się ze to zdecydowanie za mało. Ona kupuje w markowych sklepach. Chociaż w pepco tez

Gość gość
To kup Cos Dla tej Malej

Gość gość
Kuzynem daj trochę jajek i innych rozmaitości ze swojego gospodarstwa. Jej córce wręcz jakąś małą symboliczną zabawkę i tak będzie dobrze. Zapewne kuzynka cieszy się, że będzie miała więcej wolnego miejsca w szafie na nowe ubrania, a i przy okazji zrobi coś dobrego. Pozwól innym czynić dobro :-).

Gość gość
Od dawna jest taki zwyczaj, że ubrania po swoich dzieciach, oddaje się innym dzieciom, zwłaszcza z rodziny. Kuzynka wyraźnie odpowiedziała, że przywiezie za darmo, gdyby chciała zarobić wystawilaby w internecie. Rozumiem, że nie chcesz czuć się zobowiązana, albo gorsza, bo kozunka ma lepszą sytuację finansową. Drobny prezencik + jajka i dla córeczki mała zabawka powinny w symboliczny sposób załatwić sprawę. Jeżeli nie satysfakcjonuje cię takie rozwiązanie, musisz postawić sprawę jasno i powiedzieć kuzynce , że chcesz za darmo. Jednak, jeżeli ona ma szczere intencje, nie będzie to dla niej miłe. Ja bym się obraziła.

Gość gość
Ja lubie pomagac innym i jesli mam komu to chętnie oddaje ubrania i też nie chce nic w zamian dla mnie to radość jeśli moge komuś pomoc,a z drugiej strony jakby mi ktoś coś dal to też nie lubie bez odwdzięczenia.Daj jej te jajka kup jakąś zabawke dziecku,kawę czy coś slodkiego masz dużo możliwosci

Gość gość
To kup coś jej córce w podziękowaniu bo kasy nie weźmie np jakąś zabawkę.

Gość gość
Przyjmij ubranka, podziękuj, podaruj jakieś czekoladki, kawę lub kwiaty do posadzenia, o ile kuzynka ma działkę. Na rewanż zawsze masz czas, być może, że za jakiś czas Ty będziesz mogła zaoferować kuzynce jakąś pomoc. Kuzynka oferuje pomoc? [chyba nie]. Po prostu ma już zbędne rzeczy po córeczce, chce Ci oddać. Doceń jej pomoc!