Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wkurza mnie moja rodzin narobili długów a ja mam spłacać

Polecane posty

Gość gość

Za matka, siostre, chłopa matki no i za siebie. Obowiązuje solidarność dłużników wiec cała kwota ponad 20 000 spadnie na moj***arki. Wkurza mnie to z*********m po 14 h teraz jestem uziemiony nie moge sie nawet wyprowadzić bo ten dług a wynajem drogi. Nie wiem co ze sobą zrobić wisi nade mną komornik ale chce pójść na ugode. Ktos mial taka sytuacje co tam mogę zapisać bo już mi sie odechciewa żyć

Gość gość
Reszt dłużników jest nieściągalna i nie chca mi pomóc tylko ja mam legalną prace więc nie wiem

Gość gość
za co ten dlug?

Gość gość
Za mieszkanie komunalne chce jutro napisac porozumienie nie wiem co w nim zawrzeć, nie chce miec już nic wspólnego z nimi a musze mieszkać przez to goowno

Gość gość
Pogadaj z jakimś radcą prawnym/adwokatem, nawet w necie sa fora prawnicze z darmowymi poradami. Możliwe że nie musisz tego sam spłacać. A jesli legalnie nie da się zrzec, to kombinuj na czarno z robotą, wtedy nic z ciebie komornik nie zgarnie.

Gość gość
wymelduj sie jak najszybciej. ile zarabiasz? bo jak najnizsza to ci nic komornik nie zabierze. bylam w tej samej sytuacji. akurat dlugo mieszkaniowe spadaja na wszystkim lokatorow pelnoletnich.

Gość gość
23:31 Mam fajna prace i nie chce jej zmieniac po drugie nie mam zamiaru cale zycie sie ukrywac. Rozmowa z prawnikiem nic nie da bo obowiazuje solidarność dłużników. Potem się moge ubiegac o ewentualnie zeby mi to oddali, ale oni nigdy legalnej pracy nie podejma wiec nic z tego. Mam p********e, problemy zdrowotne i teraz nawet na lekarza nie będzie mnie stać

Gość gość
23:33 Nie miałem tam nigdy zameldowania, już tam nie mieszkamy ale to nic nie da bo matka mnie zglosila do platnikow w administracji i mam to spłacać...

Gość gość
23:33 Spłaciłas to? Jak się zakończyło?

Gość gość
i tu sie mylisz. warunkiem solodarnego spacania dlugo za mieszkanie musi byc to ze masz tam meldunek staly lub czasowy. jesli tego nie ma nie splacasz dlugu.

Gość gość
Jakoś w urzędzie mi co innego powiedzieli.. ze ich to nie obchodzi a na liście dłużników jestem. To gdzie mam z tym iść

Gość gość
A co Ci w urzędzie mieliby powiedzieć, skoro to ich nieruchomość?

Gość gość
w konia cie robia. dlaczego bo probuja wymusic na tobie spalte dlugu. opisz swoja sytuacje? czy mieszkasz z nimi w tym mieszkaniu? Czy masz meldunek ?Jesli nie to od kiedy?To sa bardzo wazne kwestie. troszke w tym siedzie bo juz nieraz wprowadzali mnie w blad i chcieli kase wyciagnac mysleli ze jestem glupia. co ci moge poradzic. udaj sie na porade prawna do prawnika- porada prawna nie kosztuje za duzo.i nie plac do poki sprawa sie nie wyjasni.

Gość gość
Ok opisze od początku w sumie to chciałem coś tam spróbować napisać o bezsadnym wydaniu wyroku skoro nie mam meldunku, ale z drugiej strony ten komornik, z komornikuem wyjdzie jeszcze więcej a im już zajął konta, mi jeszcze nie ale już wyjalem kase z konta ze strachu, to jest paranoja. Wprowadzilismy sie do tego mieszkania w 2013 r. Ja mam meldunek na poprzednim adresie aczkolwiek administracja oraz sasiedzi wiedzieli, ze tam mieszkam. Jeżeli chodzi o płacenie to matka ode mnie dostawala 200-300 zl msc co wydawała na siebie. Nie bylo nigdy zapłacone, meldunek ma matka i siostra ja nie jw. No i wyeksmitowali nas po prawie czterech latach, jesteśmy teraz na socjalnym mieszkaniu i tutaj płacimy. Od komornika pismo przyszlo tydzień temu o zajęciu kont są tam moje dane i ten adres z tego zadłużonego mieszkania. W urzędzie gadają, że byłem zgłoszony do płacenia i mieszkania i mam dług spłacać, cały jeśli reszta osób nie ma dochodów. Nie wiem co robic bo ten komornik nade mną wisi. 17 000 jest wydany wyrok i do tego dojdzie 6 000 niezasądzonych. Baba w urzędzie od skarbnika mieszkan cos takiego powiedziała że takie pismo o niezasadne żądanie splaty długu jako że nie bylem zameldowany zostanie odrzucone przez komisje. Z drugiej strony jak uznaliby to przecież sprawdzą ze mieszkalem, zapytają ludzi (?) Mam nadzieje że odpowiesz.

Gość gość
Ja powtórzę i według mnie juz dawno od tego powinieneś zacząć, idź pogadaj z jakimś radcą prawnym/adwokatem, albo nawet w necie sa fora prawnicze z darmowymi poradami.

Gość gość
a gdzie mieszkasz obecnie?

Gość gość
W necie każdy gada na odpi/erdol tak naprawdę a taki radca nie wiem czy mi pomoże, jaka specjalność? Zapłacę nawet nie ma problemu temu prawnikowi, tylko nie chce tego przeciagac w czasie ale wyrok wydal sąd, wiec chyba mieli prawo, nie wiem

Gość gość
Nie chce tego przeciągac w czasie bo wiadomo im szybciej się dogadam tym bardziej prawdopodobne ze komornika wycofaja a tak mi wejdzie na pensje i 2000 wezmie

Gość gość
ile zarabiasz? bo komornik nie moze ruszyc nic jesli zarabiasz minimalna. czyli 2100zł brutto.

Gość gość
Mam własną działalność i oplacam sobie skladli brutto ze 4000 .

Gość gość
Taki radca prawna mi pomoże skonstruować pismo? Ile może wziąć za to?

Gość gość
blad taki ze dalej mieszkasz z matka. bo mimo braku meldnuku z nimi mieszkasz. i to sie liczy tez. dlatego dlug na nowym mieszkaniu jest na twoje konto.

Gość gość
Na nowym nie ma długu

Gość gość
gość dziś W necie każdy gada na odpi/erdol ,, Ale nie chodzi mi o takie fora jak np. to - kafe, tylko o fora założone i prowadzone właśnie przez adwokatów, radców itd. Fora bezpłatnej pomocy prawniczej. Rób jak chcesz, ale nie tylko ja ci to doradzam.

Gość gość
ale dlug na starym mieszkaniu sie liczy i ktos musi go splacic. a ze ty dalej znimi mieszkasz to niesety musisz splacac ty.

Gość gość
To nie ma znaczenia czy z nimi mieszkanm teraz tylko to ze mieszkałem w tamtym mieszkaniu. Za mieszkanie z kims się nie placi jego długu . Chce się wyprowadzić od dawna i teraz właśnie chciałem i taka informacja o komorniku..

Gość gość
a g****o tam prawda, mnie druga zona ojca wymeldowała w trybie administrcyjnym, bo byłam zagranica, wróciłam , mimo scysji nadal tam miekeszkałam, baba zadłuzyła mieszkanie na ponad 40 tys i nikt sie mnie nie czepiał.Inna sprawa ze ja tam juz długo nie mieszkam.Autorze Ty idz do prawnika-prawo administracyjne, na forach prawniczych faktycznie pisza na odpi.... Z DG to Ci komornik zabierze chyba wszystko, nie ma ochrony na minimum. I wyprowadz sie od takiej 'rodzinki'

Gość gość
a jeszcze z ciekawosci, ile lat miałes gdy powstawały te długi na starym lokum? bo jak zadłuzenie powstało kiedy ty nie osiagałes dochodów a uczyłes sie to kazdy sredniej klasy papuga cie wybroni

Gość gość
Przemo, to ty? Czemu się nie zalogujesz?

Gość gość
00:49 Zaden przemo kretynie. Wtedy miałem 21 lat ale uczylem sie i pracowalem. Wiec dlug przestal rosnąć przed tym jak skonczylem 26 lat i do tego czasu cały czas się uczylem i nawet otrzymywalem rente rodzinną po ojcu z tego tytulu.