Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Emerytura za urodzenie 4 dzieci

Polecane posty

Gość gość
3 minuty temu, Gość gość napisał:

Macie w głowie totalną sieczkę. I dlatego do śmierci będziecie harować - na nachodżców. Wy i wasze nieliczne skazane na niewolnictwo potomstwo. 

Na razie harujemy na naszą rodzimą patologię. Nie oszukujmy się, wśród wielodzietnych rodzin te porządne, będące w stanie samodzielnie utrzymać gromadkę dzieci, to jednak mniejszość. Reszta dziedziczy biedę materialną i umysłową, niezaradność i roszczeniową postawę. Będą jak ich rodzice ciągnęli zasiłki albo wylądują w Niemczech przy łopacie lub mopie.  Gadki o przyszłych podatnikach można najwyżej o kant doopy rozbić. Oczywiście, że przyrost naturalny w Polsce jest tragiczny, ale póki co najbardziej rozmnażają się ci, którzy nie powinni. Zamiast uczciwie pracującym ludziom stworzyć warunki do zakładania rodziny, wspiera się leserów. Lumpenproletariat od dawna ma się w Polsce dobrze, a teraz to już w ogóle mają raj.

Gość gość

Jeżeli PiS wygra następne wybory, możemy mieć drugą Rumunię. Chodzi mi o czasy Ceausescu i Dekret nr 770.

Gość taka
13 godzin temu, Gość gość z trójką napisał:

otóż to! ja mam troje dzieci i nikt się nie lituje nade mną, zresztą nawet o to nie proszę ale to nie znaczy że mam milczeć i płacić na moją sąsiadkę która ma 4 dzieci, która od rana do nocy ogląda tv! dostaje na wszystkie 500+ i jeszcze dostanie emeryturę, a ja mam tylko na dwoje 500, bo nie leżymy z mężem jak ona i jej partner tylko pracujemy, więc nam się należy dopiero od drugiego dziecka i to jeszcze z nas pracujących robi się tych złych, wyrachowanych i bez uczuć. Jacy to my zawistni i pazerni, bo śmiemy się odzywać w ogóle i swoje niezadowolenie wyrażać. Ja na emeryturę muszę pracować, 500+ mi przysługuje dopiero od 2 dziecka, bo nie jestem leserem i mam być szczęśliwa. Niestety ale nie może dochodzić do takich antagonizmów w społeczeństwie, bo to musi się źle skończyć.

jesteś zerem! ludzkim śmieciem! Masz troje dzieci, jestes matką, a chcesz by inna matka i niewinne dzieci żyły w nędzy. Nie wszędzie jest praca i o tym też trzeba pamiętać. To że ty miałaś plecy i po znajomościach dostałaś pracę w której nic nie robisz i zarabiasz niezłe pieniądze to nie znaczy że reszta tak ma! W Polsce wielu ludzi boryka się z bezrobociem mimo najszczerszych chęci i co? mają zdechnąć z głodu bo ty tak mówisz? bo tobie się udało na lewo ciepłą poadkę złapać? Tak, tak! Plecki masz jak nic. Gdybyś nie miała to byś tak wulgarnie się o tamtej kobiecie nie wypowiadała. Typowa egoistka i materialistka która wszystko dostała na tacy a innym będzie ubliżać. Wielki rzyg na ciebie szmato!

Gość Kikut
14 minut temu, Gość taka napisał:

jesteś zerem! ludzkim śmieciem! Masz troje dzieci, jestes matką, a chcesz by inna matka i niewinne dzieci żyły w nędzy. Nie wszędzie jest praca i o tym też trzeba pamiętać. To że ty miałaś plecy i po znajomościach dostałaś pracę w której nic nie robisz i zarabiasz niezłe pieniądze to nie znaczy że reszta tak ma! W Polsce wielu ludzi boryka się z bezrobociem mimo najszczerszych chęci i co? mają zdechnąć z głodu bo ty tak mówisz? bo tobie się udało na lewo ciepłą poadkę złapać? Tak, tak! Plecki masz jak nic. Gdybyś nie miała to byś tak wulgarnie się o tamtej kobiecie nie wypowiadała. Typowa egoistka i materialistka która wszystko dostała na tacy a innym będzie ubliżać. Wielki rzyg na ciebie szmato!

Hahaha jestes ta sasiadka?:D

Gość gość z trójką

Język z rynsztoka i  o taaaak! wielkie plecy miałam żeby założyć swój sklep internetowy, rozkręcać go ponad rok i wszystkie oszczędności w niego wpakować, bo do tego plecy są potrzebne, a wszystko się samo zrobiło i kasa mi się tam sama zarabia, żadnych podatków i opłat nie mam, ani żadnych problemów, a to wszystko zawdzięczam tej sąsiadce i polityce socjalistycznej naszego rządu dlatego powinnam bić pokłony nierobom wielodzietnym.

Gość gość

O jej następna januszerka biznesu ha ha ha ha! sklepik ma internetowy wielka biznesłomen. Jak ja leję z tych cebulackich sklepików, warsztacików, pierdzielników. To jest takie żałosne. Ciuła to to jak ten szczur i piszczy, że ktoś tam dostaje 500 plus i najniższą emeryturę ha ha ha ha! To jaki ty masz ten biznes że o parę stów drzesz ryj ofermo?

Gość gość
52 minuty temu, Gość taka napisał:

Przepraszam, że co? Tak pięknie mopsiary umiecie liczyć swoje dochody, żeby wam nie przekroczyło na kolejny zasiłeczek, a nie wiecie tego odnośnie osób pracujących? 800 zł! Takie jest kryterium! 800zł razy 5 osób, to jest 4000zł. Jeśli ten ludzki śmieć jak ją nazywasz ..., zarabia 2050zł do ręki, a jej mąż tyle samo, to nie mają prawa do 500+ na pierwsze. 2 tys plus kilka złotych to są według ciebie niezłe pieniądze? Ty na 4 dzieci masz 2 tys z 500+, rodzinnego 600zł, pomoc żywnościową wartą 300zł, dodatek do mieszkania, opał i kilka innych zasiłków celowych. Lekką ręką wyciągasz ponad 3 tysiące. Co, zdziwiona? Ja niczego nie dostałam na tacy, ciężko pracuję, wychowuję dzieci i zgadzam się z nią w 100%. Takie jak ty, to sa największe materialistki. Chodzicie i śmiejecie się nam w twarz, jakie my głupie jesteśmy, bo pracujemy.

Gość gość
13 minut temu, Gość gość napisał:

O jej następna januszerka biznesu ha ha ha ha! sklepik ma internetowy wielka biznesłomen. Jak ja leję z tych cebulackich sklepików, warsztacików, pierdzielników. To jest takie żałosne. Ciuła to to jak ten szczur i piszczy, że ktoś tam dostaje 500 plus i najniższą emeryturę ha ha ha ha! To jaki ty masz ten biznes że o parę stów drzesz ryj ofermo?

Ta januszka biznesu jak ją nazywasz, płaci zus i podatki, tak jak każdy pracujący człowiek, to trochę szacunku do niej. Z pani na kasie w markecie też się tak śmiejesz? Z warsztatu samochodowego też? No tak, bo te parę stów, to takie nic. A mopsiarki, tu parę stówek, tam parę stówek i średnia krajowa jest 🙂

Gość gość

typowe dla mopsiar

wyśmiewanie się z ludzi którzy pracują sami na siebie swoje rodziny i na WASZE zasiłki. Nie wazne czy to jest etat czy choćby wlasny sklaepik. Gdybyś musiała te parę stówek z których tak się śmiejesz sama zarobić to wiedziałabyś dlaczego to tak boli że inni dostają kasę za nic.

Tak tak, smiejcie się z pracujących ale wiedzcie, że w końcu każdy kolos na glinianych nogach się załamuje! Zobaczymy jak będziecie żyć za 5-10 lat, a jak my pracujący.  

Gość Jadzka

Dodatki powinny byc dla osob wychowujace dzieci niepelnosprawne i dla PRACUJACYCH rodzicow!!! Dodatek do zlobka, przedszkola, a nawet niani, bezplatne leki na recepte, dodatek do obiadow szkolnych czy zajec pozalekcyjnych. To nakreca rynek! Powinno sie pomagac ludziom ambitnym, pracowitym, a nie wyplacac kase, ktorej nikt nie kontroluje. 

Gość gość z trójką

Super 😄 jestem januszerką, bo lepiej robić dzieci i zbijać bąki niż pracować w tak haniebny sposób jak własna działalność 😄

Gość gosc

A ja mam 4 dzieci i 2000 z samego 500+ alimentów mam w sumie 1600, mieszkanie dostałam komunalne w stanie do wprowadzenia więc nie babram się z kredytami, internet mam za darmo z gminy, dla dzieci mam za darmo obiady w przedszkolu. Dopłaty mam z gminy do rachunków za ogrzewanie mam jeszcze parę groszy co miesiąc zapomogi i rodzinne łącznie ze wszystkim mam miesięcznie 4000 i pamiętajcie że mniej opłat w dodatku dostaję jedzenie z caritasu i to jest serio dobra żywność. Wiem że macie ból d...py ale ja będę dalej głosować na PiS. Jak jeszcze dostanę emeryturę hahaha to już w ogóle super.

buziaczki frajerki i januszerki biznesów.

Gość gość
1 godzinę temu, Gość gosc napisał:

A ja mam 4 dzieci i 2000 z samego 500+ alimentów mam w sumie 1600, mieszkanie dostałam komunalne w stanie do wprowadzenia więc nie babram się z kredytami, internet mam za darmo z gminy, dla dzieci mam za darmo obiady w przedszkolu. Dopłaty mam z gminy do rachunków za ogrzewanie mam jeszcze parę groszy co miesiąc zapomogi i rodzinne łącznie ze wszystkim mam miesięcznie 4000 i pamiętajcie że mniej opłat w dodatku dostaję jedzenie z caritasu i to jest serio dobra żywność. Wiem że macie ból d...py ale ja będę dalej głosować na PiS. Jak jeszcze dostanę emeryturę hahaha to już w ogóle super.

A kiedy ten cały PiSowski socjalistyczny system rozdawnictwa piertolnie, zdechniesz z goowniakami z głodu i zimna. 

Gość Paula

Skladki dzieci na emerytury rodzicow i po problemie. Dzieci musza pracowac inaczej nie masz emerytury 1 dziecko 1 emerutura. A ta z 4+ dla tych co maja dzieci niwpelnosprawne badz nie moga miec dzieci.

Gość Jearots

Buy Amoxicillin Online Amoxicillin Ultran Order Celebrex

Gość Jearots

Buy Amoxicillin Online Amoxicillin Ultran Order Celebrex

Gość gosc
Dnia 28.01.2019 o 15:51, Gość gosc napisał:

Masakra, a niepełnosprawni mają 878 na rękę i wypięli się na nich,nie dali im 500 zł chociaż prosili bo Wam musieli wcisnąć 500+. To jest największa niesprawiedliwość jaka się stała.

Gość xyz

nie podoba mi się to. Pis coraz bardziej zdziera z pracujących ludzi, coraz bardziej powiększa tzw dziurę budżetową, powiekszają coraz bardziej długi państwa.   Niby PO było złe a oni co robią? Nie lepsi.   Przez takie rozdawnictwo ten kraj się w końcu rozleci.  Zamiast spłacić długi ,  zlikwidować dziury budżetowe ci je powiększają.  ok mnie to zwisa , ale żeby nikt z was się nie zdżiwił jak znów będą rozbiory Polski. Co ja gadam już są . przechodzimy pod rząd watykanu i ojca rydzyka w roli głownej.

Gość Arch

Moja mama urodziła 2 dzieci, od 23 do 60 roku życia pracowała z tylko w sumie 4 letnia przerwą na urlopy macierzyńskie i wychowawcze. Mój brat jest programistą i zarabia bardzo dobrze a ja jestem architektem i też nie narzekam, czyli krótko mówiąc moja mama urodziła i wychowała dwoje produktywnych członków społeczeństwa, którzy płacą niemałe podatki i sama przez 33 lata, zasilała budżet swoimi podatkami bo pracowała. I teraz ma dostawać tylko trochę więcej niż kobiety które nigdy nie odprowadziły żadnego podatku. Ale ok w nowoczesnych bogatych krajach dba się o tych, którzy sami tego nie robią, pytanie tylko czy Polska już jest na tyle bogatym krajem. 

Gość gosc

Jednego nie rozumiem.  Wszyscy krzycza jak te kobiety rodzace i wychowujace dzieci nic nie robia, a ludzie na nich placa.  Maja z tym wiekszy problem niz politycy, ktorzy te 2000 za czworke dzieci to na drinki wydaja przy jendym posiedzeniu i podatnicy za to placa.  Nikomu nie przeszkadza bardziej jak rozbijaja sie samochodami, oplacamy im hotele, wille, a oni nawet do pracy rzadko sie pokazuja, w sejmie pustki jak przyjdzie im pracowac.  Nikt nie zaluje, ze oni biora pieniadze podatnikow na wodeczke i ..., ale wszyscy jezdza po tych kobietach rodzacych dzieci.  Podatnicy placa za kontrakty publiczne, politycy biora z tego dzialke na boku, kreca biznesy robia miliony.  Bogaci robia miliony poprzez placenie pracownikom jak najmniej, ale dotacje z uni i rzadu przyjmuja- stawka sie nie podwyzsza, ale ich "dadatki" i swiateczne premie tak.  Nikomu nie przeszkadza, ze oplacaja bogatym zycie w stylu do jakiego sa przyzwyczajeni, ale na te biedne matki, ktore nie moga sie bronic to jezdza jak po torach.