Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Emerytura za urodzenie 4 dzieci

Polecane posty

Gość gość
bachor mamusia tak na ciebie mówiła tempa prostaczko , że nie potrafisz napisać DZIECI co za patologia tu siedzi

Gość gość
Do 17:05 No w Twoim przypadku odrobinę bo dojrzały umysłowo człowiek nawet z pewnymi literówkami potrafi sobie poradzic, tu widać pewne braki ;)

Gość gość
Zapraszamy arabów, tutaj już nie tylko 500+ ale i emeryturę za dzieci dostaniecie. A przy waszych możliwościach to nawet dwie emerytury :D

Gość gość
Pewnie nie ma bo nie ma ochoty jak większość trzeźwo myślących kobiet

Gość gość
no poradzi sobie a i owszem tylko jak od razu widzi prześmiewczy ton to raczej się odechciewa :-) Kim wy tu jesteście niby i czym lesze , odemnie czy od kogokolwiek , żeby tu pisać takie wnioski ?? No proszę poważnie znacie wszystkie matki wielodzietne w całej Polsce wow żeby tu od razu pisać m ze jak ma dzieci to patologia . A same nie jesteście patologia , ciekawe niby dlaczego inaczej jecie , śpicie , sracie ? Poważnie i to szyderstwo BACHORKÓW PONIŻANIE UPODLANIE tak dodaje wam to animuszu i klasy :-D To ja wam napisze po waszemu a idźta w piesdu

Gość gość
A radzisz sobie dobrze czy jakos to leci?

Gość gość
Mam czworo dzieci, pracowałam i pracuję (z przerwą na wychowawczy na 4 lata). Dlaczego z moich składek i podatków ma dostawać coś jakiś leń? Nadmienię, że na 500 + też się nie łapię, trójka jest pełnoletnia. A studia kosztują...

Gość gość
18 45 wydaję mi się , ze każdemu człowiekowi jednak 'jakoś to życie leci ' . W końcu nie wiemy ile będziemy na tej ziemi , ani tego co będzie jutro. Skoro tak to mogę napisać tak jak jest dziś czyli , że dziś jest świetnie i radzę sobie super , a jutro jakoś poleci , ale jak ?????

Gość gość
14.23 P********z.Praca przy 4 dzieci może i jest co robić jak są małe.Ale jak urosną to już bardziej nerwowo potrafią człowieka wykończyć niż fizycznie.Pokaż mi taką pracę za która za 18 lat masz emeryturę.I powiem tak to jest w uj niesprawiedliwe gdy to faktycznie zrobią

Gość gość
do gość wczoraj Każda z nas decyduje o tym ile chce mieć dzieci i czy iść do pracy, czy zająć się dziećmi w domu. Jaka sprawiedliwość w tym gdzie kobieta mając np dwoje dzieci do tego pracuje zawodowo, dostanie taką samą emeryturę po kilkudziesięciu latach pracy, jak kobieta zajmująca się dziećmi 18 lat? I nie pisz, że ona będzie się tymi dziećmi cały czas zajmowała, bo odda do żłobka czy przedszkola potem do szkoły. Kobieta pracująca musi znaleźć czas i na jedno i na drugie.

Gość gość
Kasy na to nie ma. Ale, jest potencjał w tym. Sama mam 2 dzieci i poprzestanę na tym, ale jeśli byłby emerytura dla tych co mają 4 dzieci, to muszą udowodnić, że dzieci były wychowywane, żadne ograniczenia praw rodzicielskich, dzieci zadbane, najedzone, a matka nie pijąca.

Gość gość
Pomóż rządowi i narób dzieci. Ponieważ nie będziesz pracować, a tylko ewentualnie mąż będzie zarabiał, będziecie żyć w biedzie, a co za tym idzie dzieciaki niewykształcone, a takimi najlepiej się steruje. Za 500+ zrobią wszystko :) A na koniec dostaniesz tę minimalną w wysokości 850 netto :D Ci, którzy ci zaproponowali taką opcję i całe życie nie pracowali tylko posłowali, dostaną po 10 000 na rękę na emeryturze :D

Gość gość
Ja nikogo nie wyliczam i nie zazdroszcze 500+. Jednak mam znajoma co ma 5 dzieci, ona nigdy nie pracowała, jej maz na produkcji zarabia marne 2,5 tys i zyja dzieki 500+, bo jak wykarmic taka rodzinke i oplacic rachunki z takiej wyplaty? oczywiscie dwojka njmlodszych urodzona w czasie programu 500+. Moja siostra z dwojka dzieci czeka juz 6 lat na mieszkanie komunalne, obecnie wynajmuja i razem z mezem pracuja. Ta znajoma jak poklocila sie z matka o mieszkanie to zlozyla wniosek i w ciagu pol roku dostali mieszkanie komunalne no bo maja 5 dzieci.. naprawde przykro ze to wszystko tak dziala a inni sie staraja, ciezko pracuja i maja pod gorke.

Gość gość
Mam czwórkę dzieci, nie pracuję i owszem, to była MOJA decyzja. Ale, czy to JA napisałam ten projekt ustawy?! Atakujecie wielodzietne, jakby to one odpowiadały za to, co wymyślił PiS. I nie, nie jestem patologią, nie trzeba sprawdzać, czy aby nie przepijam zasiłków, bo ich nie pobieram, proste. A inna sprawa. Wszędzie krzyczycie, jak ciężko jest wychować jedno czy dwoje dzieci, ile to pracy trzeba włożyć, jakie to ogromne koszty. A wielodzietnym dzieci cudownym sposobem wychowują się same i za darmo. Coś tu nie tak.

Gość gość
Wy chyba nie zdajecie sobie sprawy jak biedni ludzie mało potrafią przekazać swoim dzieciom. Spójrzcie na społeczeństwo, które zarabia całe życie do 2 tys.. przecież tam ciagle był jakiś problem, ciagle brakowało. Mało komu udało się wyrwać z tego kręgu, gdzie pójdzie i po 20stce nie weźmie slubu i nie narobi dzieci. O wiele lepiej byłoby, aby za każde dobrze wychowane dziecko dostawało się dodatkowa kase do emetytury, ale na zasadzie - dzieciak musi złożyć zeznania, ze miał dobre życie, przedstawić jak rodzice pomagali etc, a dzięki temu jeśli coś by się stało rodzic miałby podstawę do starania się w przyszłości o alimenty od dziecka (gdyby musiał). Coś na tej zasadzie. Wtedy patola błagając swoje dzieci, żeby zgłosiły się aby matka dostała emeryturę nie poszliby gdyby wiedzieli, ze matka to w przyszłości wykorzysta bo jest s/u/k/a (czyli nie ma mowy o tym, ze dobrze wychowała :D)

Gość gość
dziś No właśnie nic nie piszę, bo czuję pewien dysonans. To znowu jakieś dzielenie ludzi, bo nic nie jest czarno-białe. Jeśli kobieta nie pracuje i ZAJMUJE SIĘ rodziną, dzieci zadbane, kształcone, kochane - w porządku. Słowa nie powiem. Praca na kilka zmian z tyloma dziećmi. I te rodziny są pokrzywdzone słowami "nie będziemy płacić na patologię". Ale jest i ta druga strona medalu, czyli rzeczona patologia, która liczy 500+, zasiłki, a teraz zaciera ręce na kolejne dzieci, których wychowaniu nie jest w stanie podołać. Będą rodzić kolejne tworząc całe drzewa genealogiczne osób obciążających budżet, czyli nas wszystkich.

Gość gość
Mam trójkę i dziękuję za czwarte.Wolę pracować.Jak wychowują niech mają.Choć znam kobietę z czworgiem dzieci którymi ani się nie zajmuje ani nie utrzymuje.Woli spędzać czas z kolejnymi facetami :/

Gość gość
14:42 wczoraj, otóż to i zgadzam sie oraz z podobnymi głosami.

Gość gość
Tymi zasiłkami dla patusów pis chce nas zniszczyć. Gdyby im zależało na kraju to stawialiby na inteligencję.

Gość gość
Stereotypy skądś sie wzięły. Ile znacie rodzin wielodzietnych, które żyją normalnie? A ile tych wiecznie wyciągających łape i "dobrzy ludzie pomogą":O mnożą sie, jakby nie wiedzieli skąd sie dzieci biorą, albo tabletki były po 1000 zł miesięcznie:-/ od rana z piwkiem w ręce, z kiepem, z praca na bakier, ona z gromada dzieci i kolejne w drodze:-/ ile mozna pomagać i popierać to rozdawnictwo?

Gość gość
gość wczoraj Nie sadze zeby ktos swiadomie w tych czasach zdecydowal sie na czworke bachorkow.. xx To wyściub nosa troche dalej poza poslki grajdołek. W wielu krajach dalej jest to standard rodziny :) Znam osobiscie 5 rodzin, które maja po 4 dzieci.. wszystie zyja w tym samym miescie.

Gość gość
W normalnych krajach, kobieta za zostanie z dziećmi w domu i wychowywanie dostaje kasę.

Gość gość
zaś zaczynacie rzucic haslo i jazgocicie jeden przez drugiego polacy to jednak zazdrośni wszarze a patola i tak się mnoży na potęgę to nie rozumiem o co się pieklicie

Gość gość
Już ujadacie a nie wiadomo czy to wprowadzą.

Gość gość
Oby nie wprowadzili bo to zwyczajnie niesprawiedliwe . Moja kuzynka pracuje w opiece i mówi, ze to co sie teraz dzieje to jakaś paranoja . Wielodzietne które żyją z zasiłków śmieją sie z nich pracowników.

Gość gość
Ktos musi rodzic jak jedna nie rodzi to inna musi za siebie i za tamta rodzic. Praca zawodowa wtedy odpada.

Gość gość
Nie przesadzajmy .Znam kobiety które maja 3-4 dzieci i pracują . Sama mam takie w pracy (praca fizyczna ) .

Gość gość
gość dziś Tymi zasiłkami dla patusów pis chce nas zniszczyć. Gdyby im zależało na kraju to stawialiby na inteligencję X Inteligencja sie nie rozmnaza a ktos musi rodzic. Nie chcesz ty to musi zrobic to ktos inny za siebie i za ciebie.

Gość gość
To jest program PATOLE + Nie dość ze ktoś cale zycie będzie zyl na zasiłkach to jeszcze dostanie za to emeryturę. Ciekawe skąd wezmą na to kasę jak już teraz na 500 + nie ma .

Gość gość
i tak juz brakuje podobno rąk Na moją emeryturę pracuję sama mylisz sie pracujesz na emeryture mojego ojca i matki chyba ze odłozysz do skarpety jak ktos wyzej napisał i tak zus ledwie ciagnie rzad prubuje ratowac gospodarke nic za darmo nie daje bo gdy macie pieniadze to kupujecie a jak ich nie ma to nie kupujecie i ten co wyprudukował nie moze sprzedac wiec bankrutuje a jak jeden tylko kupuje to ledwie zipie a dzieki tym pieniadzom ludzie zaczeli kupowac i dla tego pracodawcy musieli zatrudnic wiencej ludzi do pracy i tak została pobudzona gospodarka