Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zniszczonagirl

Dlaczego w Polsce płci żeńskiej nakazuje się szybko dojrzewać?

Polecane posty

Uwaga!Poważnych ludzi którzy uważają że 25 latka powinna być dojrzała proszę o opuszczenie tego topiku.Ostatnio to zaobserwowałam.Wiadomo że taka 25 latka powinna być poważniejsza ale dlaczego nie może się ubierać nastolatkowo?Wiadomo,że dużo dziewczyn w tym wieku przez zaniedbanie siebie wygląda poważniej,ale czemu wrzuca się każdego do jednego wora?Jak czytam w internecie że 20 latki powinny być poważne i dojrzałe to mi się śmiać chcę i płakać.I nie jestem stara.Jestem bardzo młoda dziewczyna.Mam 21 lat.Nie rozumiem tego tępego przekonania,a tym bardziej osób które na siłę chcą być dojrzalsze i się tym afiszują.Ostatnio czytam w internecie taki temat : Czego nie powinna ubierać 18 letnia ''KOBIETA''.Czy skończenie 18 lat równa się dorosłości?Wiadomo że prawnie jestem dorosła osobą.Ale psychicznie i biologicznie wszystko jest pięknie.Nie rozumiem też osób które piszą że lepiej mieć 14 niż 18 lat.Przecież to tycia różnica.Co o tym sądzicie?Bo mnie to wykańcza.Moja młodość i wszystko poszło w pizzdu przez takie gadanie Polaków.Ale mam świadomość tego że to oni przesadzają a nie ja

Gość gość
Tu masz skalę która kiedyś wklejałam i jest ona napisana przez mężczyznę : Bardzo młoda dziewczyna - 16-24 Młoda kobieta , jeszcze dziewczyna - 25-30 Kobieta średnia 30-40 Dojrzała +40 1.Nie słuchaj wielu Polaków bo oni za Ciebie życia nie przeżyją. 2.To zacofani ludzie.Jesteś bardzo młoda dziewczyna ale powinnaś czasami mądrze myśleć. 3.Masz prawo do błędów 4.Przecież do 21 roku życia jest się nastolatką :) Albo do 19-20 A tak poza tym jestem od ciebie starsza parę lat i też tak widzę że w tym kraju to gruba przesada.Poza tym 18-24 latki to w pewnym sensie młodzież.Ostatnio czytałam artykuł jak powinny się ubierać dziewczyny +20.Przecież styl tumblr i młodzieżowy głównie nosi ta grupa wiekowa :D Ja mam 26 lat i już nie nosze ale taka 20-24 latka to bardzo młoda osóbka i to głównie dla nich są takie ciuszki a nie dla młodszych.Tak że farmazonami się nie przejmuj i bądź pozytywna :)

Gość gość
gość dziś autorko poczytaj komentarz tej pani.sama prawda :)

Gość gość
Bo w Polsce jest ciemnota.Dziewczyny po co wam jakieś skale?Naczytacie się internetu albo wykop i w to wierzycie?Dla mnie bardzo młoda dziewczyna to jest do 23 lat max a młoda do 30.Ale po 30 kobiety mają prawo czuć się młodo i ubierać.Kto wam broni?A co do ''tumblr style'' to potwierdzam że to styl głównie dla 16-23 latek tylko teraz takie młodsze goowniary zobaczyły i naśladują.

Gość PrincessaVa
Faceci by chcieli być młodzi ale 40 latkowie są już starzy :) A ty młoda dziewczyna bardzo młoda i się przejmujesz?Nie słuchaj takich szarych ludzi dziewczyno!a co do artykułu z papilotu to gruba przesada z tym +18,to pisał pewnie jakiś konserwatysta xD ja mam 23 lata i jestem młoda,od 20 roku życia zaczyna się płodność i dojrzewamy psychicznie do 30.Wyluzuj!

Gość gość
bo ten kraj nienawidzi kobiet

Gość gość
Zniszczona, jeśli czasem chcesz coś napisać niepublicznie to możesz na mój priv rock.and.roll@o2.pl

Gość Zuzix1995
Weszłam tu tylko trzy razy i przytoczę ci mój jeden komentarz który ostatnio napisał i zyskał małe poparcie : W Pl kobiety nie mają czasu na swój dziewczęcy czas.Obarczacie nas obowiązkami od małego.I karzecie być szybko kobietami.Zabieracie naszą młodość,naszą dziewczęcość.Nikt nie powie że to normalne żeby świeża 20 latka rodziła.Ale w tym kraju wystarczy ujepac sobie życie za młodu i ludzie się nie czepiają.Nigdy nie wyjdę za mąż i nie dorosnę.W tym pieprzonym kraju 25 letnie dziewczyny są stare ale to opinia głupich polaków.Sami chcą być młodzi ale o 20 letnich dziewczynach mówią dorosłe.Mamusi szukacie?Zamknijcie się i nie mówicie jak mam żyć.My life my choice! ---I tam jest też komentarz o tym papilocie,nie wiem czy to ty pisałaś ale wbij sobie to co pisze i miej w d***e palantów i prymitywów.Jesteś bardzo młoda i masz poparcie moje i jak widać innych ludzi.Oni niech karzą dorastać innym laskom ale ty wiesz że jesteś świeża i głupim gadaniem się nie przejmuj.Ja też tak miałam ale przestałam.Musimy być jakoś silne.Pozdrawiam :*

Gość gość
Wróciłam tu jeszcze na chwilę bo jutro mam wolny dzień :D Autorko, to taka zła mentalność w tym kraju.Widzę że więcej tu myślących,brawo :D Zuzix1995 dziś Taka mentalność.Ale ładnie to napisałaś i chyba gdzieś to widziałam w innym topiku :D Ja mam kobiecy styl ale czasami ubieram trampki i co w tym złego?Dopóki 30 nie strzeli można ale po 30 być dziecinną czasem nie zaszkodzi,trzymajcie się :)

Gość gość
ogólnie młoda dziewczyna to taka przed 30

Kto nakazuje i co takiego te samice muszą biedne robić? Pole orać? Przecież teraz większość nawet nie umie gotować. 00 A co do ubierania się szkoda gadać, jeśli idzie o ich gust. Ale co mnie do tego. Każdy się ubiera jak chce.

Gość gość
W afryce jest.sie dojzalym w wieku 12 lat wiec nie narzekaj. Zreszta 18 lat to juz uprawiasz seks, masz pewnie tez prawo jazdy a do takich rzeczy trzeba byc dojzalym. Zreszta macie tak wysokie wymagania wobec chlopakow, ktore spelkniaja dopiero mezczyzni a oni oczekuja partnerki czyli dojzalej kobiety. Wniosek same sobie robicie pod gorke.

Gość gość
baba 25+ to już próchno w PL, przeorana szpara ( po kiblach w disco itp ) , przechlany ryj, przećpany/wypalony mózg, wrak ludzki, rzadko to miła spokojna dziewica jak to było dawniej, teraz mase szmat, dziffek i psycholek, czasy ostateczne, 25 latki wyglądają na 40+ przez imprezowanie i chlanie

Gość gość
Pewnie ci jakaś kobieta powiedziała że powinnaś być poważna i doroślejsza tak?Nie przejmuj się ;) Jesteś bardzo młoda i życie przed tobą.W Polsce jest taka mentalność i nic na to nie poradzisz.Ja znam dużo ludziktórzy mają normalne podejście a nie takie jak napisałaś.Nie przejmuj się smutnymi i poważnymi ludźmi.Bądź sobą. gość dziś Może 3/10 opisanych kobiet tak.Ale szpara nie mydło.Poza tym imprezowaniem to mówisz o tych co robią to często.Ja imprezowałam,ćpałam rzadko i czasem piłam.Ale dbałam o siebie i nic mi nie jest :) Wiadomo w dużych ilościach i bez żadnego dbania się to możliwe ale na pewno nie +25 raczej +30.A co do wymienionych ''szmat,psycholek,dziffek'' to przesadzasz.Pewnie jesteś prawiczek i cie coś boli.Twój problem

Gość gość
Dojrzała powinna być dziewczyna żeby sobie radzić w niektórych sprawach.Ale 18-25 latka to bardzo młoda osoba.I nie dyskutujcie żazarcie bo takie sa fakty.Nie kazdy musi szybko dorastac

Gość Moniczka1978
Autorko olej to :) Tak jak ktoś napisał to taka mentalność.W Arabii Saudyjskiej 12 latki wydają za mąż i przez to szybciej się starzeją (nie każda).A styl stylem papilot pisze bzdury.Dowód nie skreśla ciebie jako nastolatki ale masz przywilej dorosłej osoby.W stanach jest od 21 ponieważ do 20 roku życia dziewczyna dojrzewa.Miło się czyta normalne odpowiedzi,jednak nie mamy tu aż tyle poważnych osób :D Ja do 25 roku życia imprezowałam i szalałam i nie żałuję :) Jestem zadbana mam męża i nigdy się nie puściłam.Wychodź śmiało na imprezki ale miej twarde zasady.

Gość gość
Zgadzam się Moniczka1978 i Princessa Va Sama pisałam post o tym, że warto być dziecinna i zachowywać w sobie dziecko jak najdłużej. Bo to najlepszy eliksir młodości jaki wymyślono. Oczywiście wszystko z umiarem. Należy pamietać tez o sprawach i zobowiązaniach dorosłych, ale nie zabijamy w sobie dziecka. Dbajmy o nie :)

Gość gość
Każdy ma w sobie dziecko, które należy pielęgnować, ale od nas kobiet oczekuje się dojrzałości i twardego stąpania po ziemi, my jesteśmy inne od mężczyzn, którym z reguły przypisuje się miano "dużych dzieci". Nadmierne dopuszczanie do głosu wewnętrzne dziecko spowodowane jest próbą ucieczki od dorosłości i niechęć stawiania czoła codzienności.Ale w twoim przypadku autorko to nie ma o czym dyskutować.Masz 21 lat a nie 27.Miej to w d***e co ktoś gada.Takie baby szybko się starzeją.

Gość xyzxyzx
ja lubię dziecinne dziewczyny <3 mam koleżanki same poważne,przez co tracą swój urok dość szybko xd ogólnie nie słuchajcie co faceci mówią bo sami powinni być poważni a wy bądźcie sobą :D

Dzięki za odzew :D Dzisiaj na wykop pl przeczytałam że do 25 są świeże a po 25 jeszcze spoko a od 30 są nijakie.Fajny tok myślenia szkoda że zakłamany xd Polacy mnie wqrwiaja

Gość xyzxyzx
ZNISZCZONA nie czytaj wykopu bo tam stuleje są i nie zbyt zdrowe typy :D co do tego to zgadzam się ale to nie znaczy że dziewczyna po 25 r.ż może nie być młoda xd nie czytaj internetu ani nie słuchaj Polaków bo znam trochę takich i często ze świeżych wesołych panienek z którymi są robią się z dziewczyn wysuszone osoby.Nie traćcie energii na takich facetów.Chcesz to bądź dziecinna

Gość xyzxyzx
zniszczonagirl bywam tu czasem jak chcesz pisz bo jestem młody mam 25 lat i chętnie poznam Ciebie bo jesteś spoko dziewczyna :) jak chcesz pisz

Gość gość
"Dzisiaj na wykop pl przeczytałam" x wWykop dobre źródło, nie ma co... siedlisko debili, fanów daniela magicala, stulejarzy-prawiczków i życiowych przegrywów walących konia do zdjęć tyłków kobiet na ulicy. Pogratulować brania pod uwagę tych ich wysrywów

Gość gość
co za różnica kto ma ile lat?

Gość gość
a od kiedy to dojrzewanie odbywa się na rozkaz ? :-D