Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

osiedle dla katolików, a kiedy osiedle no kids?

Polecane posty

Gość gość

W krakowie powstaje wymodlone (a jakże) osiedle dla katolików. I ja sie pytam poważnie, czy ktos wie kiedy i gdie powstanie osiedle dla bezdzietnych z wyboru, osiedle dla ateistów, osiedle dla psiarzy, osiedle dla kociarzy, a może osiedle dla blondynek? enklawa dla rudych i strefa dla brunetek? Osobiście marzy mi sie osiedle bez dzieci i dla właścicieli psów. To byłby boom. Miałabym, od kopa, co najmniej dwunastu klientów na zakup takiego lokum. Bez ogłaszania i stron www. A gdyby powstaął reklama mieszkania sprzedałyby sie na pniu. Kiepski marketing z tym osiedlem dla katolików, mogli postawić na no kids. https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/osiedle-poswiecone-enklawa-dla-katolikow-w,221,0,2401245.html

Gość gość
osiedle no kids super sprawa. W 100 % się zgadzam.

Gość gość
O ja bym była trzynasta klientką :) Od jakiegoś czasu rozglądam się za mieszkaniem, niestety wszędzie te cholerne place zabaw pod oknami. Pracuję w domu i chciałabym móc otworzyć wiosną okno na oścież, bez konieczności wysłuchiwania wrzasków tuż pod oknami. Nawet biura nieruchomości reklamują swoje oferty takimi słowy: " bliskość przedszkola, pod blokiem plac zabaw, szkoła, piekarnia, market..." Antyreklama dla wielu osób ;)

Gość gość
Są apartamentowce deweloperskie, kawalerki z aneksem kuchennym, stan deweloperski od 250 tysięcy cena za spokój, polecane dla singli, osób które nie lubią dzieci i psów, żadnych placów zabaw, żadnych miejsc do wyprowadzania psów. Wystarczy poszukać ofert deweloperskich w różnych miastach. Patologia z dziećmi nie kupi apartamentu za 250 tysi, żeby się tam gnieździć z dziećmi

Gość gość
a jeśli kupi? poza tym ja nie chce mieszkania no dog, a no kids. Nie interesuje mnie betonowy las i to bez względu na to czy posiadałabym psa czy też nie. Łaknę normalnego mieszkania, bez darcia pod oknami.

Gość gość
tak jak większość osób. Ja mieszkam na parterze przy samym placu zabaw ( dużym) i latem to jest masakra. Dosłownie pod oknem mam dziecięce miasteczko, porozkładane koce, siedzą tam całymi dniami.

Gość gość
Ja od dwóch lat bezskutecznie próbuję sprzedać dom sąsiadujący z przedszkolem. Nikt nie chce, nawet rodziny z dziećmi. Jednak darcie własnych pociech to co innego niż 30-tu obcych naraz. Pięć lat temu sąsiad sprzedał swój dom, który kupiła jedna kobieta i założyła sobie prywatne przedszkole językowe. Nie wytrzymaliśmy, wzielismy kredyt i kupiliśmy mieszkanie w mieście, a dom ....chyba musimy poczekac aż przedszkole splajtuje. Dodam że mamy dwoje dzieci , którym także te wrzaski w nadmiarze przeszkadzały. Starsza córka nie dała rady sie uczyć.

Gość gość
mieszkam w domu jednorodzinnym, ale mam sąsiadów za płotem, z trzech stron i wąską osiedlową ulicę za bramą. Taki problem, że tam właśnie bawią się dzieci. Rolki, rowery, wrzaski i hałas. Nie ma placów zabaw, a jak ktoś idzie z psem to potem jest jazgot jak w schronisku, a jak jedzie karetka to pół godziny wycia. Wszędzie, gdzie jest życie, tam hałas i nawet w pobliskim lesie nie zawsze jest cicho, bo ludzie chodzą na spacery i tak się drą jakby mieli wadę słuchu. Trudno o ciszę gdziekolwiek, bo ludzie od małego wrzeszczą zamiast mówić ☺

Gość gość
A kiedy powstanie osiedle no dogs ???

Gość gość
W lecie to się zamyka okna (przy otwartych oknach jest jeszcze goręcej) i włącza klimę. Widać, że sama biedna patola tu siedzi. Mieszkam na bogatym osiedlu i nikt u mnie nie otwiera okien w ciągu dnia latem, jedynie nocami uchylają.

Gość gość
Osiedla dla katolików ktore powstaje pod Krakowem to skandal PiS podzielił nas na lepszy sort i gorszy sort, teraz bedzie osiedle katolików, jak już to idziemy dalej osiedle ateistów, osiedle żydowskie, osiedla prawosławnych, itd. .... To może jak już osiedle polskich idiotów ;):P

Gość gość
15:36 to ty jesteś patola, skoro siedzisz tylko w domu latem i włączasz klimę, nie otwierasz okien. Klimę ma każdy w domu i w aucie, jest też coś takiego jak okna dźwiękoszczelne. Nie po to mam taras i ogród, żeby się zamykać w domu

Gość gość
powinny powstać osiedla zarówno no dogs, jak i no kids. Jednych o bół głowy przyprawia szczekanie psów, inni dostaja regularnej mireny na dzieciece piski. To są dwie poteżne nisze, dziwi mnie, że developerzy w PL jeszcze o tym nie pomyśleli

Gość gość
Chciałabym mieć mieszkanie na osiedlu dla katolików. Katolicy to nie tylko wielodzietne rodziny, ale też single.

Gość gość
Zresztą może być osiedle dla katolickich singli. W takim przypadku chetnie bym sie integrowała z sąsiadami, zwłaszcza jesli przystojni.

Gość gość
02:11 co w tym głupiego?

Gość gość
Zacznij od początku albo od czegokolwiek. Czekam.

- izolacja niezgodna z Biblia - ustepowanie lewactwu, usuwanie sie społeczeństwu z drogi, wtf - katolicyzm jako choroba? coś nienormalnego, a jest to norma religijna, nie zaś jakiś syndrom, który potrzebuje odizolowanego klubu generalnie raczej ideą Kościoła jest bycie wśród ludzi, tu by się przydał wykład teologiczny i z zakresu historii, nie wiem, kto to wymyślił, mam nadzieję, że to pomysł autora, ale w sumie jest to na tyle dzikie, absurdalne i niekonwersatywne w jakiejś groteskowej formie, że nie zdziwiłabym się, gdyby to Franciszek palnął XD katolickie getta XD

Gość gość
Biblia nigdzie nie występuje przeciw katolickim osiedlom. Nie ma tu nigdzie mowy o chorobie. Takie osiedle siłą rzeczy musi pozostawać w kontakcie z infrastrukturą miejską i ze wszystkimi instytucjami, więc nie ma mwy o żadnej izolacji i o co tu drzeć szaty. Przecież nie jest powiedziane, że ooddzielą się murem od reszty świata.

Biblia nigdzie nie występuje przeciw katolickim osiedlom. x ech... zapewne pewnie nawet o nich nie wspomina, co jest dla Ciebie przesłanką, do ich tworzenia XD x Takie osiedle siłą rzeczy musi pozostawać w kontakcie z infrastrukturą miejską i ze wszystkimi instytucjami, x uch. dzięki za łaskę. x . Przecież nie jest powiedziane, że ooddzielą się murem od reszty świata. x nie kraty czynią więzienie czy coś.

Gość gość
broken, ale to nie jest fake, zobacz w google, masz wszystko napisane.

broken, ale to nie jest fake, zobacz w google, masz wszystko napisane. x wpisałam, weszłam na arytkuł na deonie i tam napisali, że to głupota XD czyli to jest coś co powstało żeby to krytykować

Gość gość
Broken, czy powstawanie takiego osiedla ci jakoś zagraża? Bo dziwnie się angażujesz emocjonalnie :D

Broken, czy powstawanie takiego osiedla ci jakoś zagraża? B x tak, w dłuższej perspektywie zagraża Polsce, Kościołowi, a nie wiadomo czy całemu chrześcijaństwu. aczkolwiek... chyba nie, bo to po prostu... zbyt durne;)

Gość gość
Przeczytała co myślą jezuici i nie zadała sobie trudu myślenia samodzielnie.

Przeczytała co myślą jezuici i nie zadała sobie trudu myślenia samodzielnie. x ale oni napisali co ja tu napisałam zanim zgooglowałam, ciołku XD

Gość gość
Jezuici dość często myślą to samo, co Michnik.

Gość gość
gość dziś ---> Temat jest o mieszkaniach, nie o domach.