Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dzisiaj zęby leczy się już tylko KANAŁOWO?

Polecane posty

Gość gość

Rozumiem jak mam bolący ząb mocno czarny i nawet z ropą w środku to wiadomo że rozwiercić, wyczyścić od środka zaleczyć a potem zamykają taki ząb, ale jak idę z małymi dziurkami, tzn nawet nie wiem czy to nazywać dziurkami, po prostu małymi ciemnymi punkcikami, zęby te nie bolą to też mi będzie kanałówke robić? Czy dzisiaj już się inaczej zębów nie leczy? Nie chce kanałowego bo już miałem na dwóch zębach i efekt był tylko taki że wydałem kupe kasy a i tak ząb wytrzymywał góra pół roku i się łamał, bo wiadomo że rozwiercony i potem sztucznie zamknięty to już nie to samo co naturalny mocny ząb, miałem niby wypełnienie z tego dobrego materiału ale i tak mi pękło i nie było już co składać i musiałem wyrwać. Tak samo jak patrze na cenniki w necie stomatologów to też tylko kanałówka jest, nie ma w cenniku innych metod leczenia, masakra jakaś

Gość gość
Nie wiem, ale syna 14-letniego bolał tydzien temu ząb, plomby nie miał i żadnej plamki nie było widać, ,dentysta rozwiercil, wsadzil lekarstwo i za tydzień dziecko idzie na leczenie kanałowe :/

Gość gość
dziś prywatnie czy na NFZ ? bo jak prywatnie to jeszcze rozumiem bo tak im łatwiej na kase naciągnąć bo kanałówka dosyć kosztuje i jest to minimum kilka wizyt, ale ciekawi mnie czy na NFZ też leczą kanałowo czy jednak inaczej by taniej było

Gość zembowa wrozkaiaa82
jesli chodzisz przepisowo 3 razy w roku do dentysty... oraz srosujesz zdrowa deiete bez cukrow i weglowodanow... oraz dbasz o higiene zebow,myjac je 3 razy dziennie... to nie jestes skazany na kanalowe. niestety NFZ refunduje kanałowke od 3 do 3. zabki od 4 ki sa bardzo drogie. dlatego poelcam chodzic do dentysty nawet 4 razy w roku na przeglad...a nie wtedy gdy widzisz "czarną dziurke" :P Zaden dentysta golym okiem ci nie oceni jak gleboko masz pr*****ce i czy bedzie koneiczne leczeni ekanalowe.... wiec radze ci 2 razy w roku rob sobie zdjecie pantomograficzne i tam wszystko widac.( mi odkryto ze pod piekna plombą mam wielka prichnice!!!). ps.w cennikach wielu dentystow mamy 30 pozycji...,oprocz ceny kanałowego sa ceny zwyklego plombowania.(na 1 powierzchni,dwoch,trzech czterech).,ceny skalingu,kiretazu,ropni,wyrywania...Wiec nie wiem o co pijesz.

Gość Jadzia55
Ja to bym zrobiła porządne prześwietlenie zębów. Konkretne prześwietlenie robią w Pracowni Radiologicznej Diagdent na Saskiej Kępie. Czemu konkretne? Bo zanim się pójdzie na prywatne kanałowe leczenie (a to sporo kosztuje) dobrze wiedzieć w jakim stanie mamy zęby i korzenie. A w Diagdent zrobisz cefalometrię ,tomograf,pantomogram...To co akurat będzie potrzebne.A tam doradzą.

Gość gość
Kurna -Jadzia55 to że ładujesz tu nielegalnie reklamę nie płacąc za to ani grosza to jedno, ale to że nie myślisz to drugie, cała polska pojedzie na Saską Kępę

Gość Joanna Palka
leczenie kanałowe jest zawsze płatne. Z wyjątkiem tylko zębów od 1 do 3 . A tak to jest to leczenie komercyjne i zawsze jest płatne. A czy leczy się tylko kanałowo ? Wiesz, wszystko zalezy od stanu miazgi zęba. Jak jest nieodwracalne zapalenie czyli tzw pulpitis, no to kanałowe leczenie jest konieczne, inaczej tego nie wyleczysz. Ja juz tyle przeszlam z zębami, ze wiem jak to wszystko wygląda. Jakiś czas temu miałam ząb leczony kanałowo, a doklaniej siódemkę dolną w gabinecie Ratyńscy Dental Clinic. Bardzo dobry lekarz pan dr Jarosław Ratyński. leczenie mialam pod mikroskopem . Nic mi się z zębem nie dzieje.

Gość Joanna Palka
Polecam też dr Manuelę z Bytomia. Ona obsługuje głównie mężczyzn i wypełnia im ubytki w zębach swoim kałem. To naprawdę działa!