Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w szoku jakie rzeczy mówią w kościele.

Polecane posty

Gość gość
14:55 modlic? do kogo? do jakis potworow ktorzy nas stworzyli dla swoich interesow ale bardzo nas nienawidza? w dodatku wielu cwanych postanowilo utworzyc sekty typu katolicyzm, islam, judaizm i inne krwawe i potworne religie a ze swojej grupy spolecznej uczynic uprzywilejowana i vipowska utrzymywana przez naiwna gawiedz

Gość gość
Ja do kościoła i spowiedzi nie chodzę. I nie uważam żebym odwróciła się od Boga. Sakramenty mam. Mój syn też do bierzmowania będzie miał. Później niech wybiera. I nie uważam się za hipokrytke. Po prostu faktycznie tego nie idzie słuchać. Ksiądz mojej mamy spytał kiedyś przy spowiedzi czy się mastrubuje!!! Noszenia k****.

Gość gość
Ludzie chcą wierzyć, że piekła nie ma bo nie chcą się wysilać.

Gość gość
Na zachodzie przez to, że pozbyli się chrześcijaństwa, zwalczyli je, no to teraz mają tam islam.

Gość gość
Gość 15.04 48 Jam jest chleb życia. 49 Ojcowie wasi jedli mannę na pustyni i pomarli. 50 To jest chleb, który z nieba zstępuje: kto go spożywa, nie umrze. 51 Ja jestem chlebem żywym, który zstąpił z nieba. Jeśli kto spożywa ten chleb, będzie żył na wieki. Chlebem, który Ja dam, jest moje ciało za życie świata. " To nie dorze, że rezygnujesz z tak ważnych sakramentów. Nie chce bronić księdza, ale może miał dobre intencje. Może zależało mu na tym, żeby twoja mama się dobrze wyspowiadała. Nie pomyślałaś o tym?

Gość gość
55, Ks. Izajasza Bliskość i wielkość Pana 6 Szukajcie Pana, gdy się pozwala znaleźć, wzywajcie Go, dopóki jest blisko! 7 Niechaj bezbożny porzuci swą drogę i człowiek nieprawy swoje knowania. Niech się nawróci do Pana, a Ten się nad nim zmiłuje, i do Boga naszego, gdyż hojny jest w przebaczaniu. 8 Bo myśli moje nie są myślami waszymi ani wasze drogi moimi drogami - wyrocznia Pana. 9 Bo jak niebiosa górują nad ziemią, tak drogi moje - nad waszymi drogami i myśli moje - nad myślami waszymi.

Gość gość
14.50 gdzie ty masz tekst w ktorym pisze ze dziewczyna z ambony czyta iz ma wierzyc w siebie, nie ona czyta ze tylko pan jest najwazniejszy, tylko on najprawdziwszy a potem czyta tekst w ktorym jest mozr, ze jezeli noe będziemy wietzyc w Boga niech uschnie nam jezyk. Gdzie ty w tym tekscis widzisz wiare we wlasne sily i możliwości?

Gość gość
A jak te wszystkie bzdety biblijne maja sie do ewolucji i tego, ze podchodzimy od malp. Skad wiecie ze biblia jest czyms prawdziwym, a nie wymyslem czlowieka. Byliście, widzieliscie?

Gość gość
To tak samo jak wmawiano pudziom ze zaćmienie slonca to klatwa czy gniew boga. A to bzdura, a ludzie kiedys to łykali.

Gość gość
Teraz zaćmienie slonca jest zwyklym zjawiskiem astronomicznym, a kiedys wykorzystywano ten fakt i manipulowano ludźmi i kosciol robi podobnie. Zastrasza itp. zobaczcie ile ksiezy łamie 10 przykazań. Znam kilku i wykorzystują swoj status, swoją pozycje a to zwykle oszusty. Ani nie pomogą biednemu, sni noe zrozumia biednego w potrzebie.

Gość gość
Co ktory ksiadz mial ludzkie odruchy, robil cos bezinteresownie z sercem to go wyrzucali z parafii. No i gdzie tu w tym wszystkim bog ma ktorego sie powoluja ksieza.

Gość gość
kościoł i bóg to dwie różne sprawy.

Gość gość
Ha! :D nie znają sensu tych modlitw, a już się ateiści i lewactwo oburza. Wg kultury i cywilizacji chrześcijańskiej od Boga pochodzi wszystko co dobre, bo Bóg jest uosobieniem dobra, szatan z kolei sprzeciwiając się Bogu odrzucił absolutne dobro, więc stał się dokładnym przeciwieństwem dobra czyli złem absolutnym. Teraz idąc dalej: Bóg stworzył wszystko co daje ludziom prawdziwe szczęście. Bóg stworzył miłość w człowieku, to, że potrafi kochać. Bóg stworzył potrzebę rodzicielstwa, chęć realizowania swoich pasji, kreatywność, twórczość i tak dalej, czyli Bóg dał ludziom wszystko co daje mu prawdziwe szczęście. To jest sens tej modlitwy. Bóg nie jest osobą, tak jak go pojmujecie. Bóg jest istotą ponad wszystko to co potrafimy pojąć. Można więc powiedzieć, że kochając np męża/żonę doświadczasz obecności Boga, bo to on tchnął w człowieka zdolność do tego uczucia.

Gość gość
dziś masz dowody?

Gość gość
kościoł to biznes i władza.

Gość gość
dziś Na czym polega wiara? Sprawdź sobie w internecie wzór matematyczny na prawdopodobieństwo istnienia Boga. Będziesz zaskoczony! :)

Gość gość
dziś facet, takie rzeczy to możesz dzieciom na religii wciskać

Gość gość
dziś wiara polega na wierze, gdyby było inaczej, nazywałoby się to "pewność" poza tym, tu mowa nie o bogu glupcze, tylko o kościele.

Gość gość
dziś A najciekawsze jest to, że ten wzór rozpisał zadeklarowany ateista.

Gość gość
tak samo można wyprowadzić wzór na nieistnienie boga.

Gość gość
Kościół i Bóg są ze sobą nierozerwalne. "Ty jesteś Piotr, czyli Opoka, i na tej opoce zbuduję Kościół mój, a bramy piekielne go nie przemogą". Św. Piotr był pierwszym papieżem.

Gość gość
taa, ale to koścól wymyślił, nie bóg

Gość gość
0/10 slabe lewaczko

Gość gość
hehe, czyli mafia borgiów jako papieży co mordowałą ludzi to ma być boska opoka?

Gość gość
za dużo rzeczy kościół wywalił z pism świętych, żeby wierzyć w jego czyste intencje.

Gość gość
Skoro bog taki dobry dlaczego pozwala na cierpienie ludzi. Dzieci rodzą sie z rakiem, lub są glodzone, gwalcone dlaczego on patrzy ogolnie na cierpienie, ludzi, zwierząt i noc z tym nie robi. Dlaczego zlych ludzi nie spotyka kara w postaci kalectwa czy ciezkiej choroby tyljo tych dobrych?

Gość gość
Dlaczego dobrzy ludzie zazwyczaj cierpią, a zlym wszystko samo sie uklada? Ten co ma kregoslup moralny, sumienie zawsze dostaje po d***e, a zlemu ktory robi cos bez skrupułów, kosztem innych wszystko uchodzi plazem. Gdzie w tym bóg?

Gość gość
gość dziś Dlaczego dobrzy ludzie zazwyczaj cierpią, a zlym wszystko samo sie uklada? Ten co ma kregoslup moralny, sumienie zawsze dostaje po d***e, a zlemu ktory robi cos bez skrupułów, kosztem innych wszystko uchodzi plazem. Gdzie w tym bóg? x jak to ? jeszcze żaden katol nie napisał ,że taką bóg miał wolę i że za to czeka tych kalekich życie w raju? Niesamowite :D Bóg miał wol żeby ksiadz zgwałcił 5 latka, ale za to ów pięciolatek pójdzie do nieba buhaha

Gość gość
W kościele prawdę mówią a że 99% kobiet żyję jak hipokrytki i dzivki szatana to nie jest wina kościoła, to jest wina tych puchów marnych co szaleją, gdy poczują k****a na d***e nawet w spodniach

Gość gość
Kosciól jest skompromitowany, niestety ksiaza to selekcja negatywna,dziwni facec****azerni, glupi, moze ze 2 % z powołania i ma rozum w głowie,