Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co chrzcicie dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Jw Czy wiecie po co?

Gość gość
Jestem wierząca, przyjmuję sakramenty, chodzę do koscioła, dla mnie ochrzczenie dziecka było oczywiste.

Gość gość
Jak to po co? Żeby zgarnąć prezenty i kasę od chrzestnych i żeby dziadki nie marudziły ze nie ochrzczone i dawali kasę!

Gość gość
Bo jest nacisk społeczeństwa, rodziny. Ale teraz bym nie chrzcila, jakieś szopki od małego dzieciak musi przechodzić.

Gość gość
Najlepszy powód jest taki: "chrzcimy na wszelki wypadek, a potem sobie samo wiarę wybierze" Mam propozycję - może obrzezujcie również chłopców też tak na wszelki wypadek, co?

Gość gość
bo jestem chrzescijanka tak jak i reszta rodziny. Wierzymy w Boga i chodzimy co niedziele i w swieta do kościoła.

Gość gość
Jeżeli ktoś jest wierzącym, praktykującym katolikiem to zrozumiałe. Całe rzesze chrzczą jednak, bo rodzina, bo na wszelki wypadek, bo prezenty, bo to, bo tamto. I tego nie rozumiem.

Gość gość
Nie wiem, nie jestem praktykująca, więc dzieci nie ochrzczone, zero komunii, zero religii, ale uczę ich szacunku dla wiary. Chamem być u mnie w domu nie wolno. Dzieci dorosną, będą świadome to same zdecydują czy wierzą. Rodzinka gada do tej pory, ale cóż- pogadają i odpuszczą. Nie pozwolę, żeby Kościół zarabiał na moich dzieciach. Watykan to mafia, a Bóg nie ma z tym nic wspólnego.

Gość gość
Po to żeby dziecko w przyszłości nie miało problemów z zawarciem ślubu kościelnego. po to żeby poszło do komunii świętej.

Gość gość
Dla ich swietego spokoju. Sama sie przed tym ochrzcilam, jako dorosła. Mialam w dzicinstwie z brakiem chrztu troche problemow. Ale ja bylam silna, wiec dawalam radę. Balam sie,ze moze one takie silne nie beda, a ludzie sa wredni. Mam do tej pory kaca moralnego, bo postapilam wbrew swojemu sumieniu.