Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacamama

kiedy niemowle zaczyna jeść z łyżeczki?

Polecane posty

Gość pytajacamama

Pytanie jak w temacie a konkretniej chodzi mi o czas kiedy niemowle przestaje wypluwać pokarm podany na łyżeczce a zaczyna go połykać?

Gość gość
Mój je pięknie z łyżeczki już od kilkunastu dni a niedługo skończy 5 miesięcy

Gość gość
Moja od razu załapała łyżeczkę, bo nie znosi smoczka :)

Gość gość
Odruch wypychania szybko mija. Nie martw się. To normalne.

Gość gość
Moja karmiłam jak zaczela samodzielnie siedziec,ok 6 mies. Do tej pory miala tylko piers

Gość Mama 2 plus 2
Ja karmilam piersią i zaczęłam podawać łyżeczka jak mały skończył 6 msc, sprawnie polykac zaczął po kilku dniach.

Gość gość
Moje nie wypluwaly, nie wypychaly językiem. Jedynie kiedy coś im nie pasowało - ale to później, większe kawałki np, to potrafiły wypluc na dłoń... I pot znów wpakować do buzi kiedy już obejrzały. Starszemu rozszerzalam dietę kiedy miał skończone 4 mce- takie wtedy były zalecenia, młodszemu kiedy miał pół roku.

Gość pytajacamama
No wlasnie mój Maly skończył juz 4 miesiące, wiec spróbowałam mu podać coś innego niż mleko (od początku jest na butelce). Kaszkę zjada oczywiscie w postaci płynnej. Tydzień temu podałam marchewkę ze słoiczka ale po kilku próbach zrezygnowałam bo wszystko wypychał językiem. Pare dni temu zrobiłam sobie budyń i podałam odrobinkę na łyżeczce, wiecie, tak żeby sprawdzić jak zareaguje i było to samo. Myślicie, że powinnam próbować co jakiś czas az w koncu sam załapie czy po prostu przyjdzie ten moment?

Gość gość
dziś Bez treningu będzie trudniej załapać :) Próbuj i w końcu język się nauczy :)

Gość gość
Moja córa ma 3,5 msc****ięknie współpracuje z łyżeczka :D tylko dlatego ze miala anemie i podawalam jej rozkruszone tabletki na łyżeczce :) ale chwilę zeszlo zanim sie nauczyla:) jeszcze nie rozszerzamy diety ale myślę ze nie bedzie problemu z jedzeniem z łyżeczki :)