Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Temat dla alkoholiczek

Polecane posty

kobiety które mają w ustach alkochol i pijaczkami są to obrzydliwość wy kobiety nie powinniście być wulgarne lecz przyzwoite

Gość gość
Alkoholizm to nie słabość i brak silnej woli tylko choroba duszy, umysłu i ciała x etam, chyba nie. ja ostatnio poznałam parę osób co ma z tym problem, i powiem, ze ja widze u nich ogólnie właśnie cos jakby ich jedyna aspiracja zyciowa była "przyjemność". Tak naprawdę większość alkoholików po prostu nie chce z tego wychodzić. Poza tym, gdyby to była wina jakiejś choroby, strasznych przezyc- czasem może być tak po części, ale tylko po części, to jakim cudem niektóre nacje, jak np. Indianie, pija praktycznie na umór? To chyba skomplikowana sprawa i zespół czynników, genetyka plus kwestia nie tylko silnego woli, ale i chęci.

Gość Sonia 1
Akurat u,, Indian,, to może być kwestia strasznych przeżyć. A i sami do tego nie doszli. Wszystko pozostałe to racja. W nałóg wchodzą osoby wrażliwe, nieprzystosowane do życia, leniwe itd. Dlatego leczenie polega dosłownie na nauce życia od podstaw/duża część to praca z emocjami/. Zaburzenia są duże. Większa tez część pijących nie jest chora, trudno to rozpoznać.