Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wlascicile dzieci

Polecane posty

Gość gość

Prowadze nieduza knajpke ktora upodobali sobie wlasciciele psow. Przychodza po dlugich spacerach na obiad i piwo. Dla psow zawsze jest woda i smakolyk. Wiec nasza knajpka (chcac,nie chcac) stala sie psim barem,jestem z tego zadowolona. Niestety zdazaly sie scysje miedzy wlascicielami posow i dzieci. Przeciez dziecko moze biegac i deptac psu ogon,glaskac bez pytania. Dlatego wywiesilismy tabliczke : Psy maja tu pierwszenstwo. I sie zaczelo ! z dzieckiem wszedzie mozna, pies to nie klient,najpierw dzieci potem psy. sama mam dzieci ,ale zabieram je tam gdzie nie beda przeszkadzaly innym. Poza tym lubie wyjsc sobie do restauracji gdzie nie ma dzieci i w spokoju spedzic milo czas tylko z mezem a nie czuc sie jak na stolowce przedszkolnej. Czy rodzice nie maja taktu ?

Gość gość
Brawo Wy! Pies też się liczy, nie tylko dzieci.

Gość gość
BRAWO DLA WAS!!!! Nie mam psa ale z racji braku rozwydrzonej dzieciarni chętnie bym do was wpadła. Rodzice nie mają taktu, nie wolno im zwrócić uwagi, to są święte krowy, w dodatku zabijają cię wzrokiem jeśli siedzisz stolik obok i rozmawiasz o rzeczach o których ich dziecko nie powinno słyszeć. Mi marzą się miejsca na których będzie na drzwiach znaczek przekreślonego dziecka.

Gość gość
Bardzo cieszy mnie wdzieczne towarzystwo ogonow i zimnych nosow. Wymeczone spia pod lawkami,niektorzy wlasciciele zostawiaja karme dla swoich psich przyjaciol. Drugi raz zorganizowalismy psi bal. Tzn ognisko z kielbaskami . Ale czasem znajduje w necie,na forach matek bardzo zle komentarze. Bo dzieciom nie wolno....

Gość gość
Jako matka szukam takich miejsc. Dzieciom wstep wzbroniony. I niech by to bylo pod kara grzywny !

Gość gość
Postawcie na tych klientów, którzy częściej przychodzą i zostawiają więcej hajsu. Uwierz mi, że brak dzieci w lokalu jest dla niektórych błogosławieństwem, więc matki pisząc złe komentarze napędzają wam tylko klientów. Pewnie nie będziesz chciała napisać co to za lokal, ale ja bym chętnie wpadła jeśli to w waw.

Gość gość
A psom nie wolno tam, gdzie bawią się dzieci. Nie każde miejsce jest dla psów, tak samo nie każde miejsce musi być dla dzieci.

Gość gość
Psy są lepiej wychowane niż dzieci.

Gość gość
Zgadzam sie z wami. Ja tez wole towarzystwo psow niz dzieci. Ale rodzice ! Dyskryminacja,beda mnie zglaszac. Wiem ze to pic na wode i moga mi skoczyc,ale chodzi mi o fakt ze dla dzieci musi byc zawsze i wszedzie. Ps poludnie Polski

Gość gość
3/4 dzieci w przedszkolu nikt niw wychowuj******ardzo dobrze zrobilas,bo inaczej szybko kazdy by mial dosc twjej knajpki

Gość gość
Świetny pomysł z tymi psiakami. Ja za dziećmi nigdy nie przepadalam a matki które chcą być traktowane jak swiete krowy zwyczajnie mnie denerwuja. Co za moda na wywalanie cyca w miejscu publicznym czy przewijanie. Nasze babki miały po piecioro i jakoś karmily bez ekshibicjonizmu. Albo niemoty że nie umieją tego dyskretnie i sprawnie zrobić albo po prostu lubią pokazywac. Co do knajpy jest jedna w Warszawie gdzie "wlascicielami" sa koty ;) dla psów też bym chętnie wiedziała. To fajny relaks popatrzec na psiaki, to ma dzialanie wrecz lecznicze :)

Gość gość
to nie jest żadna dyskryminacja, tylko próba utrzymania porządku i spokoju. Przy rozwydrzonych, źle wychowanych dzieciach nie jest to możliwe. Często psy + dzieci = nieszczęście, psy nie mają prawa wstępu na place zabaw, niektóre parki i zieleńce też nie dla nich, informują o tym tabliczki, więc masz prawo postępować po swojemu, to twój biznes, a nie tych matek z dziećmi. U nas są ogrodzone wybiegi dla psów i stale są konflikty osób, które przychodzą tam z dziećmi nie wiadomo po co, z tymi, którzy tam przychodzą z psami w konkretnym celu, żeby pies pobawił się z innymi psami, wybiegał, poskakał, a nie, żeby go denerwowały dzieci. Tylko dzieci włascicieli psów potrafią się zachować, reszta wrzeszczy, biega, zaczepia psy i ogólnie cały zestaw zachowań, które mogą wywołać u psów agresję i w końcu pies kogoś uszkodzi ☹

Gość gość
Powinno powstać wiecej takich miejsc przyjaznych dla zwierząt. Stanowczo.

Gość gość
Popieram

Gość gość
Popieram! Już dawno coś takiego powinno powstać. Żeby sobie wyjść po pracy, pogadać z koleżanką czy mężem a nie słuchać wrzasków i uważać na dzieciarnię. I piszę to jako matka.

Gość gość
Nie chodzi tu o psy, tylko o bezstresowe wychowanie. Też mam 3 dzieci ale wiedzą jak się zachować i wśród ludzi siedzą cicho. Nie trawie rozwrzeszczanych bachorów i mamuśki które uważają że to tylko dziecko.

Gość gość
Już to tu kiedyś pisałem. Plaża ludzi i jeden bachor drący ryja i wkurzający wszystkich. Cyklicznie sypał mnie piaskiem, raz zwróciłem uwagę mamusi strzebiocacej przez tel, potem drugi, mamuśka stwierdziła że to tylko piasek niech dziecko się bawi. Zabrałem gnojowicy wiaderko i sypnołem zawartość mamusi prosto w ryj ku uciesze zgromadzonych ludzi. "To tylko piasek"

Gość gość
11:19 :D byle tylko nie sypać w oczy.

Gość gość
Jeśli to nie prowo, to brawo dla was i w waszej knajpce, to wy ustalacie zasady.

Gość gość
Bardzo dobry pomysł.

Gość gość
Rewelka! Ja bym jeszcze chciał żeby takie hotele były żeby pojechać gdzieś i odpoczywać a nie słuchać drących się dzieci od rana, pisków itp.