Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podajcie pyszny przepis na obiad z ryba

Polecane posty

Gość gość

Dziś chce zrobić na obiad rybę. Zawsze ja smaze w głębokim tluszczu. Ziemniaki z maslem i koperkiem obowiązkowo surówka z kiszonej kapusty. A rybę przyprawiam sól pieprz cytrynowy mąka jajo Bolka Tatra. Jak mogę ją przygotować inaczej równie szybko ? W necie tyle tego....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mój syn będzie miał na imię Brajanusz - połączenie tradycji z nowoczesnością.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zapiekanka z makaronu, ryby i pieczarek. Rybę przyprawić solą i pieprzem cytrynowym. Ugotować makaron al'dente. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Rybę podsmażyć (masło klarowane +oliwa). Wyłożyć na makaron. Pieczarki podsmażyć na maśle klarowanym z cebulę ( krótko, aby tylko odparowały z wody). Wyłożyć na rybę. Śmietana lub jogurt naturalny wymieszać z jajem, dodać starty ser żółty. Rozłożyć równomiernie. Zapiec w piekarniku 180 st. ok 30 min

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Serio, innej wersji nie znasz tylko utopioną w tłuszczu??? Przecież można zrobić: - rybę pieczoną "solo" - rybę zapiekaną w sosie - tatara - terrinę rybną - curry z rybą - zupę rybną - pulpety rybne - rybę grillowaną (bez żadnych panierek czy tłuszczu) - zapiekankę z rybą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Moim ulubionym przepisem jest ryba zapiekana z warzywami. Rybę obsmażasz, sól, pieprz, odrobina oregano. Warzywa obgotowujesz( ja używam marchewki, trochę korzenia pietruszki(, kroisz w kostkę. W naczyniu żaroodpornym na spód wsypujesz pokrojone warzywa i przyprawy jak do ryby, druga warstwa to ryba , na wierzch resztę warzyw. Całość zalewasz rozmąconym jajkiem i skrapiasz olejem żeby się nie przypaliło. Wystarczy potrzymać pod przykryciem ok. 20 minut w nagrzanym do 150 st. piekarniku. Podaję z gotowanymi ziemniakami i posypane posiekaną natką pietruszki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jesli swieza to posypac sola pieprzem, polozyc natke pietruszki (nie siekana) i plasterek cytryny zawinac w folie i do piekarnika na 25minut. A jesli mrozora to zapiekanka, kotleciki rybne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dziękuję za przepisy. Robiłam zupe pulpety kotlety ale mąż i dziecko nie chcą w takiej postaci jeść jedynie tak jak pisałam na początku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jaka ryba? My najczesciej jemy dorsza oraz tunczyka. mamy dostep do rozmaitych I swiezych ryb tu gdzie mieszkamy - nie w Polsce. dorsza przyprawiam sola, pieprzem, cytryna, oregano I panieruje w mace owsianej I siemieniu lnianym I tak smaze. filety tunczyka marynuje - 2 godziny w; oleju (ryzowy/rzepakowy), sos sojowy (dobry bez chemii), platki chilli, paprika slodka, oregano, sol pieprz, cynamon, odrobina syropu klonowego. mieszkam ,zalewam tym tunczyka, na kwadnras przed smazeniem skraplam cytryna - cytryna scina bialk owqiec nie wolno jej dac za szyvko. I smaze. pysznosci. oba rodzaje ryb jemy z domowymi frytkami z piekarnika, podmazonymi pieczarkami w cienkich plasterkach I tarta drobno marchewka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
10.57 najbardziej chemiczny przepis jaki może być. Folia aluminiowa i jeszcze do tego kwas z postaci cytryny! nic tylko usiąść i zapłakać srogo. Poczytaj sobie o folii aluminiowej dziewucho.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Aluminium jest neurotoxyczne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś Nie zjedzą raz, drugi to zjedzą za 10. Człowiek do mniej znanych smaków się musi przyzwyczaić, a jak już się przyzwyczai to potem sam zaczyna szukać następnych. A jak ktoś w kółko je to samo, bo wszystko inne "fu", to tylko mu współczuć należy, ale na pewno nie robić tylko pod jego gust.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×