Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1gość22

drżące ciało pomocyy co robic ?

Polecane posty

Gość 1gość22

Witam. Z tego co zauważyłam to od kilku lat mecze się z objawami drżenia rąk a właściwie całego ciała nawet w sytuacjach które mnie nie stresują. Aktualnie nawet nie mogę podpisać się długopisem na kartce bo trzęsą mi się ręce. Nie wiem co się dzieje ale nawet opierając całe ciało na palcach po kilku minutach nogi drżą tak jakbym miała jakieś dreszcze. I tak w każdej sytuacji czy dzwonię, czy gdzieś idę, czy wyjmuje kartę bankomatową, czy niosę talerz z zupą, czy odbieram list, czy robię jakieś zakupy. Nie wiem czym jest to spowodowane ale przez to właśnie popadam w depresje. Wiem ze jestem nerwową osobą i bardzo stresującą ale chyba właśnie bardziej tym, ze w danej sytuacji zaraz pojawi się drżenie i nic mi nie będzie wychodziło. Próbuje zawsze złapać głęboki oddech , pomyslec o czyms innym ale to niestety niczego nie zmienia , drżenia nie ustępują. Nawet gdy wezmę o np. Teraz rękę do góry i trzymam ją w gorze to nie jest stabilna i już drży chociaz drgania są na pewno mniejsze niż w sytuacjach które mnie stresują. Czy są na to jakieś leki, które zminimalizują te objawy? Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem a może jest ktoś kto się z tego wyleczyl? To jest tak męczące , ze ja już nie wiem o czym myśleć, dobija mnie to, ze nic normalnie jak człowiek nie mogę zrobić bo się zaraz trzęsę i wszystko albo mi ucieka z rąk albo się o coś potykam albo czasami mam takie uczucie jakby mi nogi paraliżowało..

Gość gość
brak magnezu i potasu , lub żywność z marketu (konserwy) po których można ciężko chorować .

Gość gość
Drżenie mięśni ? Do neurologa marsz

Gość gość
polecam MagneB6, to może być wszystko - nerwica, tężyczka, borelioza, albo zwykłe braki magnezu w organizmie, ja miałam podejrzenie nerwicy, zalecono mi MagneB6 i wszystko przeszło

Gość gość
TO 3 lata i nigdzie z tym nie bylas ?

Gość gość
Może warto wybrać sie do psychiatry. Ja poszłam do psychiatry dr Zybert-Wijatkowskiej w MedArt i jestem szczęśliwa, bo teraz wiem, że nie przegrałam życia. Tobie też polecam wizytę u takiej specjalistki. Też będziesz na pewno zrozumiana. Warto korzystać z pomocy psychiatrów.