Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bezdomni

Polecane posty

Gość gość

Często na ulicach widzi się bezdomnych i ciekawi mnie czemu ludzie zostają bezdomnymi ?

Gość gość
temu zostają bezdomnymi bo nie mają gdzie mieszkać

Gość gość
ja tylko raz w życiu widziałam a powód moim zdaniem to najczęściej nadużywanie alkoholu i narkotyków

Gość gość
a ciekawi mnie jak oni żyją jak sa bezdomni cały czas śpią w jakiś opuszczonych ruderach ? A nie pijacy są też czasem bezdomnymi żyjącymi na ulicy ?

Gość gość
Serio nie widzicie bezdomnych? Ja często przechodzę koło takiego domu dla mężczyzn/noclegowni. Latem na lawce kilkunastu mężczyzn siedzi, rozmawiają, palą. Warunkiem mieszkania jest trzeźwość i ten warunek wielu dyskwalifikuje i odstrasza. Dlatego wielu przychodzi tylko zjeść i idzie na miasto. Widać ich w galeriach, na ławkach w centrum. Niestety, przeważnie piją i pili. Może są wyjątki, kiedyś słyszałam o człowieku,który siedział w wiezieniu a po powrocie nie miał dokąd iść i trafił na ulicę.

Gość gość
a tacy bezdomni mają w ogóle szanse wyrwać się z takiego losu ? mam na myśli tych nie pijących.

Gość gość
najczęściej bezdomnymi zostają ludzie bez rodziny... sama kiedyś tak wywnioskowałam, i potem czytałam i się potwierdziło. Zreszta to logiczne, bo ilu ludzi pije, nie ma pracy i zyja ... b zle nie mieć zadnej rodziny, ja sama by była bezdomna już chyba jakbym nie miała, no i mam gdzie mieszkac