Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicjaa25

Profil humanistyczny

Polecane posty

Gość Alicjaa25

Witam. Po wakacjach wybieram się do liceum, dokładniej chciałabym iść na profil humanistyczny, z którym wiąże swoją przyszłość. Zauważyłam, ze kiedy mówię starszym osoba o swoich planach co do liceum, oni stanowczo odradzają mi pójście na ten profil, argumentując, ze będzie mi trudno znalezc później prace. Ciagle słyszę, ze lepiej posiedzieć dłużej przy matematyce czy chemii i pójść na profil biol-chem. Chciałam się zapytać osób, po tym profilu czy faktycznie było trudno znaleźć Wam prace? i czy faktycznie zrezygnować z tego profilu i pójść na coś z matematyka ? ;( już sama nie wiem. Z góry dziękuje za odpowiedź :)

Gość gość
Hej, ja byłam na tym profilu przez rok później już nie wytrzymałam przez całe gimnazjum wydawało mi się ze polski i historia to moje mocne stoenu, jednak w liceum to się zmieniło. Wolałam nauczyć się kilku wzorków z chemii niż 10 stron z historii ;) ;) przepisałam się w drugiej kl na profil biologiczno-chemiczny i nie żałuje tego! wręcz przeciwnie ;) uważam to za najlepsza decyzje ;)

Gość gość
mi również odradzano ten profil i do tej pory nie wiem czemu. Postawiłam na swoje i poszłam na humana. Jeśli chodzi o problemy z praca to w moim przypadku ich nie miałam. Mogę jeszcze dodać, ze w liceum jest dużo nauki zwłaszcza z historii a polski był dla mnie dziwny, bo ogólnie wole literaturę a my praktycznie robiliśmy gramatykę