Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama1993

Autyzm u rocznego dziecka

Polecane posty

Gość mama1993

Witam. Martwię się o swoją roczną córeczkę.. Może to przez to, że dużo czytam w internecie.. Ale moja córcia nie mówi. Kiedy ją wołam nie wiem czy reaguje na imię czy na głos. Na 10 prób odwróci się 2, 3 razy. Kiedy się czymś zajmie to bomba atomowa mogłby spaść i nic by to nie dało. Do tego co jakiś czas trzepocze paluszakmi u rączek, głównie kiedy widzi coś interesującego. Dodam, ze kontakt z innymi dziećmi jest ok. Reguje na innych ludzi w otoczeniu. Pomóżcie i powiedzcie jak to wygląda z Waszymi dziećmi.

Gość antyszczepionkowiec
Jak szczepilas na wszystko na co sie da, ufasz na slepo lekarzom to konsekwencje twojej tepej glupoty jako matka. Szkoda dziecka. Pozdrawiam

Gość gość
My w dzieciństwie byliśmy szczepieni i jakoś skutków ubocznych nie widze.Autorko nie spotkałam się nigdy z chorym dzieckiem na autyzm ale życzę ci żeby twoje było zdrowe

Gość gość
Nie można rozpoznac autyzmu u rocznego dziecka, przestan czytac głupoty w necie;)

Gość mama1993
antyszczepionkowiec podaj mi choć jedną stronę nawet w internecie gdzie jest napisane, że szczepionki szkodzą dzieciom.. Żal to twojego dziecka bo będzie łapało wszystkie możliwe choroby. A najlepiej wyślij je jeszcze na ospa party..

Gość gość
gość staram się tego nie czytać.. Ale kilka rzeczy pasuje.. Mam nadzieję, że powodem jest tylko to, że rozwija się w swoim tempie

Gość mama1993
gość staram się tego nie czytać.. Ale kilka rzeczy pasuje.. Mam nadzieję, że powodem jest tylko to, że rozwija się w swoim tempie

Gość mama1993

Gość gość
Może przeczytaj ten artykuł. Ewentualnie poszukaj kontaktu do Fundacji Synapsis i poproś o wczesną diagnozę czy córeczka wskazuje palcem na rózne przedmioty? czy zaczepia doroslych, albo odpowiada na próbe relacji? przytula się? jeśli nie woli przedmiotów od ludzi to raczej autyzmu nie ma https://www.tatento.pl/a/1513/autyzm-to-nie-choroba-wywiad