Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamehameha

Aparat na zęby

Polecane posty

Gość Kamehameha

Witam, wczoraj miałem zakładany aparat ortodontyczny i zauważyłem dzisiaj, że na górnych zębach jest 11 zamków.( 5 zamków po lewej i 6 po prawej). Czy wszystko jest dobrze i tak może być, czy coś mi odpadło. Nie jestem pewien właśnie i wydawało mi się zawsze, że powinno być raczej po równo. Na dolnych zębach mam normalnie 12. 6 z jednej i 6 z drugiej strony.

Gość gość
odpaść to raczej byś zauwazyl lub się udlawił. Byc moze przy zakladaniu pierscieni doda ci jeden brakujący zamek.

Gość Kamehameha
Aaa, czyli to raczej specjalnie. Tzn. jak na następnej wizycie będzie mi wymieniać to wtedy dołoży?

Gość gość
Ja miałem na poczatku sam łuk, przez około 2 tygodnie. później zakład a się pierścienie czyli coś do czego montuje się luk, punkt oporu. żeby na których montuje się pierscienie się nie przesuwają ale są takim jakby oparciem dla łuku. U mnie były na 7 ale możliwe że mogą to być inne żeby i niekoniecznie przeciwlegle.

Gość gość
Ortodonta może zakładać aparat i jego elementy "partiami", w tym pewnie jest strategia. Możesz to mieć rozpisane w planie leczenia, zależy jak bardzo jest szczegółowy. Ja od swojej orto dostałam informacje tego typu. Różnie do tego lekarze podchodzą, jedni o wszystkim informują, a inni już mniej. Ja pod tym względem jestem bardzo zadowolona z mojej pani dr, że wszystko mi tłumaczy krok po kroku i z wizyty na wizytę. Chodzę do dr Teodorczyk w Rock Your Smile.

Gość gość
Ja zdecydowałam się na leczenie ortodontyczne dopiero po 30 i żałuje , że zabrałam się za to zbyt późno. Wybrałam ortodontę z Olsztyna rojekdental.pl i po konsultacji wybraliśmy aparat a raczej nakładki Clear Aligner. Nakładki są są przezroczyste i nie powodują dolegliwosci bólowych jak w przypadku tradycyjnego aparatu.

Gość gość
O, też czytałam o tym leczeniu i ciekawi mnie, czy mogłabym się na taki aparat "załapać", bo to chyba zależy od wady? Ja jestem z Warszawy i dopiero szukam ortodonty, ale bardzo dobre opinie słyszałam właśnie o klinice Rock Your Smile, z tego co widzę na ich stronie, to mają tez takie nakładki https://centrum-ortodontyczne.pl/invisalign/ - czy to jest to samo?

Gość gość
Jak się wybierasz do Rock Your Smile, to z niewidocznych aparatów polecam Ci aparat lingwalny, zakłada się na wew. stronę zębów i go nie widać :) Bardzo polecam, sama taki noszę i również leczę się w RYS, jak masz jakieś pytania - pisz.