Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lisiątko grubasiątko

W drodze do ideału :)

Polecane posty

Hej! Piszę, bo mam nadzieję, że podzielicie się ze mną swoimi doświadczeniami, radami, może coś podpowiecie, a może po prostu chciałybyście tak jak ja, właśnie zaczęłyście drogę do "idealnego" wyglądu :). Kilka lat temu "zdarzyła" mi się depresja, potem następna.. przez ten czas MOCNO się zaniedbałam w kwestii wagi. Jadłam byle co w hurtowych ilościach, prawie nie wychodziłam z domu, piłam dużo słodzonych napojów, ale również sporo alkoholu (jak na mnie). Przytyłam z 60kg do ponad 100 (mam 178cm wzrostu). Teraz ważę w okolicach 90kg. Jakiś czas temu podjęłam walkę o siebie, bo nie podoba mi się to, co widzę w lustrze, czuję się tak, jakbym to nie była ja, to ciało zupełnie do mnie nie pasuje.. Kilka rzeczy mam już wdrożonych (powoli, tak trochę jedno wynikało z drugiego :) ) i widzę powoli efekty. Nigdy nie przywiązywałam za bardzo wagi do tego co jem, w jakich ilościach, o jakich porach etc. Więc jest to dla mnie dość nowe :), ale czuję fajną, motywującą potrzebę dowiedzenia się więcej na ten temat. Teraz kiedy udało mi się wprowadzić zdrowsze jedzonko, chciałabym wejść typowo na redukcję, ale nie mam pojęcia o kaloriach, nie wiem jak do tego właściwie podejść. Oczywiście sukcesywnie zwiększam też ilość ruchu (początkowo nie miałam siły na nic :/, ale teraz już jest powoli power, już jest energia :) ). Podejrzewam, że sporo z Was było kiedyś lub jest na tej drodze co ja, może nie z taką wagą wyjściową :), ale może moglibyście jeszcze coś doradzić ? :)

rozciągaj się i oczyszczaj, twoje ciało jest bardzo zabrudzone jedzeniem które jadalas, i słodzonymi napojami, jedz to co oczyszcza twoje ciało i sprawia, ze masz więcej energii na wszystko.

Rzuciłam palenie, piję alkohol w "starej dawce" ( 1-2 razy w miesiącu kieliszek wina lub nalewki), zamiast herbat, kaw i słodzonych napojów piję wodę (ok. 3-3.5l dziennie teraz, początkowo było trochę mniej - ok 2-2.5l :) ), jem dużo warzyw, z owoców głównie truskawki i czerwone grapefruity, już praktycznie jadam regularnie, co 3h :), został mi rozwój w kwestii ćwiczeń/ruszania się, co do jedzenia chciałabym opanować planowanie posiłków pod względem kalorii :) Dziękuję Ci pięknie za radę i wsparcie :)