Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Test owulacyjne prosze pomozcie mi rozszyfrować

Polecane posty

Gość gość

Moj pierwszy raz z testami owulacyjnymi.Zrobilam pierwszy 14 dc i wyszla jasna, 15 dc taka sama a dziś 16 dc w ogole sie nie ukazala.Czy to oznacza , ze owulacja wystapila w 10 dc np ( w ten dzien bardzo bolal mnie jajnik ) czy ze owulacja w ogole nie wystąpiła ? Mam rozne cykle , raz 28 a raz 32 i ciezko mi to rozszyfrowac.Dodam , ze mierzylam temp i wczoraj bylo 34 , 9 a dzis juz 33, 8.Juz sama nie wiem jak to intepretowac :-( :-( Pomozcie

Gość gość
Żeby rozszyfrować testy musisz zrobic ich kilkanaście, nie tylko 3. Miesiączkujesz regularnie? Ile trwa cykl? Obserwujesz śluz? Testy trzeba robic o tej samej godzinie, najlepiej wieczorem, wstrzymując mocz ok 2-3 godzin, w miarę jak zbliża sie owulacja zabarwiają się stopniowo na coraz mocniejszy kolor. Owulacja występuje od 8 do 72 godz od testu kiedy kolor zacznie słabnąć

Gość gość
Wiem troszke za pozno sie zdecydowalam.Sluz mialam wlasnie tak do tego 9 dc pozniej sucho.Wczoraj mialam wrazenie wilgotnosci ale jak włożyłam palce ze tak powiem to mialam taki kremowy sluz, lepki - bardziej na nieplodny ? Dwie godz przed testem nic nie pilam..jak na ulotce..Czytalam , ze jak jasna kreska to nie mq owulacji - musi byc ciemna jak ta druga.Niestety w moim przypadku tak nie bylo

Gość gość
Nast cykl spróbuj wczesniej, nie mozesz polegać tylko na 3 testach, ja tez sie staram, niektóre cykle i przez dwa tyg wychodzą rozne odcienie czerwieni zanim dojdzie do szczytu. Jak tylko zobaczysz że jest jaśniej niz dzien wczesniej -bzykaj. Niektóre dziewczyny szczytowy kolor mają bordowy inne po prostu silniejszy czerwony, dlatego musisz miec kilka własnych paseczków do porównania

Gość gość
Na ulotce jest napisane , ze jak jest jedna jasniejsza od drugiej to wynik jest negatywny.Musi byc tak samo ciemna jak druga.I ze jasna jest wtedy gdy jest niski poziom LH albo juz jest po owulacji.. Wczoraj sie kochalismy z narzeczonym ( drugiej kreski nie bylo ) bo dopiero zjechal na weekend do domu :-( Takze nastepny cykl pewnie bedzie znowu nalezal do staranek ale juz napewno zacznę szybciej , zeby miec porownanie.Dziwi mnie tylko , za sluzu juz nie mam - jakbym juz byla w fazie nieplodnej

Gość gość
Jeszcze raz dobrze policzylam dni i w 12 dc miałam takie mocne klucia jajnika a do tego 11 dc na papierze sluz byl widoczny.Moze nie byl az taki jak jajko kurze mega rozciagliwy ale byl przezroczysty. P.S.Dwa dni przed okresem mialam plamienia ale bralam to jako stary cykl

Gość gość
Zrobilam test i znowu kreska testowa jasniejsza...a wczoraj w ogole jej nie bylo.Juz nie czaje tych testów.Co prawda , czuje dzis jajniki...nie wiem juz :-/

Gość gość
Odświeżam temat