Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zostawić córkę samą w domu?

Polecane posty

Gość gość

Wyjeżdżamy wraz z mężem na szkolenie (5 dni). Nasza córka ma 19 lat. Spytała się czy pod naszą nieobecność mógłby mieszkać u nas jej chłopak. Córka boi się być sama w domu, mimo monitoringu, ochrony. Zaczeli wakacje, będą po maturach. Boję się,że wracając ze szkolenia dorobie się tytułu,,babcia".

Gość black pillow
na pewno będzie to sexparty, ale o ile dziewczyna nie jest głupią patologią to na pewno się ubezpieczy. Bądź dobrą mamą i zapytaj czy niechciałaby spróbować brac pigułek oprócz uzywania prezerwatyw żeby mieć 100% pewności (dodaj, że najlepiej używac dwóch antykoncepcyjnych akcesoriów naraz). Nie stresuj jej jakimiś zakazami na sex, bo i tak zrobi co zechce, a jak jej doradzisz to prędzej zaufa poradzie kogoś bardziej doświadczonego ;) juz i tak jest super, że od razu spytała czy chłopak może zamieszkać, przecież mogłaby zrobić to potajemnie

Gość gość
O antykoncepcji musisz porozmawiac z corka przed wyjazdem. Corka jest juz dorosla, cen to, ze jest szczera i pyta o chlopaka, ktory moglby i tak nocowac pod wasza nieobecnosc.

Gość gość
I Ty pytasz na forum o takie rzeczy. Sama najlepiej znasz córkę. Metrykalnie jest ona dorosła i chyba odpowiedzialna.

Gość gość
Ty pytasz o 19letnia kobiete? Dorosla? To jakis zart.

A nawet jakbyś została już babcią to stanie się coś złego?Wnioskuję,że kasy wam nie brakuje więc chłopak może specjalnie zrobić jej dziecko np.nie zakładając gumki, żeby wbić się do waszej rodziny.Znam taki przypadek.

Gość gość
No raczej nic dobrego w wieku 19 lat bo w tym wieku trzeba się jeszcze chociaż trochę podszkolić, uczyć aby potem mieć jakąś sensowna pracę w przyszłości. Nawet dla samej siebie, skoro kasy by nie brakowało i tak. Także ja myślę że nawet jak zabronią z to będą robić to u niego lub gdzie znajdą inna możliwość :P także jak poprzedniczki, myślę że pozwól ale nawet żartem i z uśmiechem narzuc temat antykoncepcji :)

Gość gość
Ona ma dopiero 19 lat. Całe życie przed nią. Min.studia.

Gość gość
Ile znasz przypadków ciąż u małolat? W dzisiejszych czasach to bardzo rzadkie zjawisko, z mojego liceum zaszła jedna dziewczyna, a na studiach licencjackich dwie. Teraz młodzieży tlucze się do głowy o antykoncepcji, seks bez zabezpieczenia jest obciachem, a prezerwatywy można kupić w każdym sklepie. Poza tym oni i tak na bank uprawiają już seks.

Gość gość
No tak, bo oni z seksem to na pewno czekali na moment aż Ty wyjedziesz z domu na kilka dni XD

Gość gość
Normalne,ze sie bzykaja,przeciez sa razem a ona ma 19 lat To najlepszy czas na te sprawy :-)

Gość gość
Ale zj****e prowo:D Monitoring, ochrona???:D hahahah Z dziećmi sie rozmawia głupia babo. O antykoncepcji i seksie rowniez.

Gość gość
No przecież córka nie jest dziewicą, to czego się boisz. Na pewno umie się zabezpieczać. Nie cieszysz się, że zamiast postawić was przed faktem dokonanym, informuje was. Ma do ciebie zaufanie, nie zepsuj tego.

Gość gość
Mamy po prostu kamery i podpisaną umowę z firmą ochroniarzy. Był okres kradzieży. Kiedyś rozmawiałam z nią o antykoncepcji i seksie.

Gość gość
Dokladnie, pytasz czy dorosla kobiete zostawic sama w domu. Zreszta babcia mozesz zostac nigdzie nawet nie wyjezdzajac. To tylko zalezy od twojej corki i jej dojrzalosci. Przeciez nie bedziesz jej pilnowac.

Gość gość
Kazdemu autorko moze sie zdarzyc wpadka,nawet tobie.. Corka moze to zrobic wand kazdej chwili,chocby w aucie na podmiejskiej polanie ;-)

Gość gość
mialam wlasnie 19 lat jak sie znalazlam w takiej sytuacji. matka sie zorganizoeala i dostalam tabletki anty. oprocz tego stos przerywany bo mialam takiego stracha zeby w ciaze nie zajsc. i nie zaszlam. skonczylam studia, z tamtym chlopakirm sie rozstalam, wyszlam za maz mam planowane dziecko. dzieki marce ktora miala przytomna reakcje. seks wiadomo ze est, wazne zeby niee bylo nieplanowanych konsekwencji

Gość gość
Ty się martwisz, że twoja córka zaciąży w twoim domu pod twoją nieobecność? No wybacz, ale twoja córka już od dawna seks uprawia. Myślisz, że nie robią tego w samochodzie, w twoim domu w jego domu, w jakiś krzakach itd? Nie rozumiem takiego rozumowania. Dziwne że nie rozmawiałaś nigdy ze swoją córką o antykoncepcji (twój strach przed jej ciążą pokazuje że nie rozmawiałaś). Po drugie boisz się zostać babcią zamiast bać się o przyszłość swojej córki. I nie potępiam dziewczyn które rodzą wcześnie ale wiem że jest bardzo ciężko i niestety dziecko na tym traci.

Gość gość
Ma 19 lat, wasz wyjazd nie ma znaczenia, przeciez za raczke jej nie prowadzicie.ale fakt ze moze byc wieksze prawdopodobienstwo zababciowania kiedy chata wolna

Gość wgość
Rownie dobrze mozesz babcia zostac jak pojda do parku za drzewo albo do wc w galerii...

Gość gość
Ona nie chce brać tabletek. Zdaniem córki lepsza dla nich jest prezerwatywa. Nie uwierzę,że będą wieczorem patrzeć sobie w oczka kiedy nas nie będzie.

Gość gość
A ja myślę że autorce żal dupcie ściska że córeczka będzie miała wolną chatę, chłopak ją weźmie z każdej strony i w każdym kącie aż sąsiedzi po policje zadzwonią bo uslyszą jej orgazmy ( a mamuska cichutko co najwyżej z wibratorem gdzieś w łazience). Także tego autorko czas się zabrać za sprzęt swojego męża zamiast interesować się co będzie córcia wyrabiać.

Gość gość
Patrząc na temat myślałam że będzie to pytanie czy zostawić kilkuletnią córkę samą w domu... A tu proszę, 19 latka, można powiedzieć dorosła kobieta... Bo mamusia sie boi że w czasie wyjazdu zostanie babcią... A nie pomyślałaś autorko, że skoro twoja 19 letnia córka, ma chłopaka to w każdej chwili może zajść w ciąże, a nie tylko pod twoją nieobecność? A może nawet już jest w ciąży, tylko ty jeszcze o tym nie wiesz...

Gość gość
wytnij jej macicę i po problemie :-) Bo w końcu 19 latka w ciąży to lepiej niech dziś po ulicy nie chodzi bo dresiary ją dopadną