Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nienawidzę psów

Polecane posty

Gość gość

Dziś znowu tragedia dziecka z powodu psów. Jak to czytam to mi słabo. Sama mam dziecko. Psy to bestie.

Gość gość
Tez sie nad tym zastanawialam co sie dzieje i mysle ze w gotowych karmach suchych jest jakis dodatek ktory powoduje moze agresje po drugie jacy ludzie takie psy _wychowanie psa

Gość gość
Tak, jacy ludzie takie psy. Psy sa agresywne, jesli sa dreczone, jesli maja je nieodpowiedzialni ludzie. Nienawidzić trzeba takich ludzi, nie psów.

Gość gość
Zapytam jeszcze autora a co sie stalo bo nie slyszalam

Gość gość
co się stało? 1,5 roczna dziewczynka trzymała batonika a łakome pazerne psiska rzuciły się na nią i odgryzły pół twarzy. Były w kojcu. Jestem w stanie to uwierzyć i twierdzę ze to wina psów a nie właściciela. Jak byłam dzieckiem mieliśmy 2 psychiczne psy, najpierw jeden owczarek niemiecki, ściągnął ze stołu całą blachę sernika, pożarł i zaraz obok wyrzygał. Drugi spaniel był taki, że jak mu się poprawiało miskę to gryzł rekę która go karmi. Psy są łakome i będa żarły aż do pożygu. Polecą za każdym kto postawi michę i zagryzą, taka prawda.

Gość gość
Pies zaatakuje niespodziewanie nawet domownika. U mnie był w domu owczarek ale też jakiś ułomny psychicznie. Non stop na mnie skakał, doczepiał mi się do butów i jak szłam to gryzł mi buty. Miałam wtedy 8 lat i się go bałam, nic mu nie robiłam.

Gość gość
Mój mąż jak miał 4 lata i stał z matką w kolejce to podszedł od tyłu facet z psem i ten pies chapsnał męza za udo, dobrze, że miał grube spodnie i sweter bo nie zdołał przegryśc materiału, skończyło się na siniakach. Nawet nie wiedzieli że z tyłu stoi facet z psem-to info dla tych, co zaraz zaczną pisać, ze to wina dzieci, ze drażnią psy. Guzik prawda, psy są głupie!

Gość gość
Pokażcie mi kraj na zachodzie, gdzie psy ujadają godzinami na całą wieś. Tu nikt się nie przejmuje spokojem sąsiadów. Psie odchody też mało kto sprząta. Taki mamy klimat. Wschodniouropejski.

Gość gość
powinno być jak w szwajcarii, chcesz mieć psa w bloku to sąsiedzi muszą wydać zgodę, a tak to zakaz psów w bloku. W Japonii podcinane są psom struny głososowe zeby nie jazgotały cały dzień jak właściciel w pracy!

Gość gość
pisze że byli z wizytą u rodziny, pewnie to tesciowa specjalnie wcisnęła dziecku słodycze i jeszcze zachęcała chodź do pieska! stare popyer/dzielone babska, jakbym moją teściową z jej monstrualnym jamniorem słyszała! dziecko nie chce a ta nagabuje na siłę!!!

Gość gość
To nie jest wina dziecka ani rodziców tylko właścicieli i psów. Podobno staropolskie przysłowie mówi - GOsc w dom, Bóg w domm, więc własciiele powinnii dbac****ilować gosci jak oka w głowie przed swoim inwentarzem-psami również.

Gość gość
Nie mam wątpliwości co do konieczności bezwarunkowego i natychmiastowego uśpienia tychże psów. Nic dobrego z nich już nie będzie. Ogromnie współczuję poszkodowanemu dziecku. Mam nadzieję, że lekarze dokonają cudu zdrowotnego, a psychice przywrócą spokój.

Gość gość
O Jezu ! ale byly w kojcu a dziecko wsadzilo tam glowe ? zreszta znajde i przeczytam .. powiem ci tylko tyle ze 2 miesiace temu musialam uspic 14 suczke wilczyce ta sunia kochala wszystkich gdy ja 3 miesieczna przywiezlismy to jedna wnuczka miala 2 lata a druga wnuczka teraz miala 3lata nie mieszkaja ze mna_ jak ona zawsze sie cieszyla lizala stopy nowo narodzonemu dziecku itd czekala az ja poczestuja chrupkami i duzo innych pozytywnych cech udala mi sie sunia mimo to innych psow sie osobiscie boje

Gość gość
W cywilizowanych państwach szczenięta są obserwowane przez fachowca behawiorystę i po paru tygodniach część jest kierowana do tresury a pozostałe do uśpienia bo były zbyt agresywne czy psychiczne.U nas wszystko co się urodzi jest chowane!Polacy nie powinni mieć psów!

Gość gość
teraz psy mają większe praw niźli dzieci ,place zabaw są tak małe i ogradzane aby nie deptały trawników a psy mają prawo sikać i załatwiać się na trawnikach chodnikach . bezkarnie wychodzą na spacery z psami bez kagańców a co najgorsze to wypuszczają aby biegały .dzieci nie mają takich praw bo rodzice się boją że jeżeli pozwolą przejść koło takiego psa to się właśnie tak kończy!!! po parkach,lasach psy są wypuszczane a właściciele nie mają kontroli nad nimi a . a jakie prawa zapewnia policja czy straż miejska ???? żadnej a jeszcze na dodatek obrońcy zwierząt cieszą się jak psy pogryzą dzieci!!!to ich powinno się karać za bezmyślność i głupotę!!!!

Gość gość
dziecko przechodziło obok kojca czy tam ogrodzenia a one złapały dziecko za twarz! i wciągnęły za głowę do środka aż się kojec wygiął! Ale z drugiej strony piszą, że kojec był prawidłowo zabezpieczony, w każdym razie tragedia maleństwa a kundle do odstrzału!!!

Gość gość
To nie winna właściciela bo psy były w kojcu. To rodzice powinni pilnować gdzie idzie 1, 5r dziecko. Jak gdzieś idziemy to zawsze chodzę tam gdzie syn i panuje go bo to jest moj obowiązek. Dziecko nie wie co się może stać.

Gość gość
tera się koorffa znawcy behawioryści znaleźli co jeden to mądrzejszy nie każdy czlowiek nadaje się żeby posiadać jakiekolowiek zwierzę zresztą dzieci także a jednak większosć ma i taka smutna prawda

Gość gość
dzieci się pilnuje jak nie matka ma łazić za dzieckiem to ojciec bo to dorośli sprawują opiekę i mają być mądrzejsi i zawsze o krok przed dzieckiem ale wiekszość grażyn z januszami byle mają swiety spokoj a potem wielkie zdziwienie

Gość gość
Ludzie trzymaja po kilka psow co jest glupota psy sa w stadzie i czuja sie silne itd w bloku trzymanie psa to tez nie fajnie ja mam swoj dom 1 pies 1 kot chociaz wytworzyla mi sie kocia rodzinka kotka i po niej 2 kocorki zyly kotka 15 lat kocur 12 lat a drugi 8 lat to dla dzieci bo chcialy ale tak jak pisze swoj dom i posesja teraz mam 1 kociaka a sunia juz uspiona

Gość gość
Pisarze to dno!!!! Ludzie którzy maja niemowlęta i niebezpiecznego psa w domu są nienormalni i proszą sie o tragedię! Pies to tepe zwierzę z instynktem. Coś mu nie podpasi i nie jesteś w stanie przewidzieć reakcji! !!! Ogromnie współczuję rodzicom i tej dziewczynce aby się udało uratować jej życie i twarz! !!!a te kundle uśpić od razu. Ludzie co za znieczulica a jak jeszcze czytam bzdury ze psy nie atakuje bez powodu to śmiac mi się chce! !!!@jakim zagrożeniem dla psów było to małe dziecko ze tak brutalnie zaatakowały? ????? Sie pytam? ???????

Gość gość
Trzeba umieć psy wychowywać i tyle w temacie. Tam doszło do tragedii, bo skoro psy nie żyły z dzieckiem to nie musiały być nauczone łagodności w stosunku do dziecka. Rodzice wiedząc, że psy mogą nie umieć się obchodzić z dzieckiem (nie musiały nawet być agresywne, psy są wielkie w porównaniu do dziecka i choćby przez przypadek mogą zrobić krzywdę- pacnąć łapą, ugryźć w ucho- psy uwielbiają uszy- albo uderzyć łbem) powinni mieć bacznie dziecko na oku. Ale z drugiej strony 1,5 roczne dziecko to dabeł tasmański i nie raz, nawet kiedy szłam z dzieckiem za rękę, potrafił się przewrócić i pościerać, i co? Powiedzą, że nie pilnowałam? A przecież tamte psy były zabezpieczone, kto mógł to przewidzieć? No po prostu nie da się. Moje dzieci przebywają z psem specjalnie do tego tresowanym, specjalnie dobranej rodzinnej rasy. Ta krowa pierwszy raz szczekała, kiedy jej pani miała atak serca- zaalarmowała sasiadów, niestety ci przybyli już za późno :( Psy nie są złe, ale nieumiejętnie prowadzone mogą być niebezpieczne. A, i zaznaczam, że zawsze sprzątam po moim psie, bo czego jak czego, ale NIENAWIDZĘ psich kup WSZĘDZIE- od chodników po trawniki. Niektórzy ludzie to debile i to się tyczy tak miłośników zwierząt jak i ich przeciwników.

Gość gość
To prawda ze atakuja bez powodu mojej sasiadce uciekly 2 wilczury i jeden mniejszy moj maz otwieral brame i szedl do garazu po samochod a one wlecialy na podworko dobrze ze blisko ganek wiec biegiem na ganek i rzuca ltorba w nie _ zdazyl otworzyc ale nie wiele brakowalo_ do sasiadki sie nie odzywa a to juz wiele wiele lat temu bylo a co dopiero biedne dziecko

Gość gość
13:51 Jaka krowa?

Gość gość
Tak tlumaczcie te z****** psy. Powinno się przymusowo usypiac psa który ugryzł człowieka. Może wtedy właściciele psów zainwestowali by w tresury i trochę tragedii można by uniknąć. Niektóre psy mają zryte lby i są złe z natury. Nie ufam psom ani ludziom którzy tlumacza te podle kundle. Ciekawe co by było jakby psy pogryzly ich dziecko. Wtedy też by tłumaczyli psy ?tragedia. Współczuję rodzicom i dziecku....

Gość gość
psy są głupie i tylko czekają aby zaatakować, a ich własciciele zawsze głupio się tłumaczą i zwalają winę na dziecko, że dokuczało psu. Ta dziewczynka tylko przechodziła obok! Mało to przypadków, był w zeszłym roku już taki sam, ze psy przez ogrodzeniae zaatakowały 6 latkę, a wcześniej inny pies na krakowskim rynku przechodził wz właścicielem i zaatakował małą dziewczynkę!!! nieomal odgryzł twarz 4 letniej dziewczynce, która sobie siedziała z rodzicami w ogródku i nawet nie patrzyła na tego psa!!! więc te chore teorie z dziećmi drażniącymi osy wsadźcie sobie do tyłka! większość dzieci się boi psów!!!

Gość gość
Nawet te niby tresowane i dobrze wychowane psy bywają okropne, pazerne i łakome, raz taki jeden skundlony owczarek niem. nieomal odgryzł mi palec, miałam wtedy 8-9 lat i byłam w gościach, a on siedział pod stołem i czatował na kąski ze stołu, chciałam być miła i dałam mu plasterek szynki a on tak chapsnął że aż mi palec do krwi skaleczył, powiedziałam do niego "ty frajerze" a jego pańcia jak się oburzyła, naskoczyła na mnie wyzywając od głupich bachorów etc. do dziś to pamiętam a mam już 33 lata, dziwię się matce że wtedy nie zareagowała, nie śmiała zwrócić uwagi pańci tego pieska, która miała znajomości w policji i ten pies też ponoć był tam szkolony, także ja w te szkolenia i układanie psa nie wierzę, bo skoro tak, to nie powinien brać jedzenia od obcych!!!

Gość gość
Masakra jak można nie odezwać się gdy ktoś obraża i wyzywa dziecko, bo nazwało jaśnie pieseczka frajerem, szok! Na miejscu twojej matki zdjęłabym kapcia i zdzieliła kundla za to, że uszkodził palec mojemu dziecku, dzieciaka na obdukcję a właścicielkę do sądu i po odszkodowanie!

Gość gość
Rodzice mogli nie pozwolić dziecku podchodzić do kojca. To nie jest wina właścicieli. Kurde mogli pilnować :/ jak jakiś pies podbiega do mojego dziecka to biorę go na ręce żeby nawet go nie dotknął.