Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam dosyć swojej cery!!!

Polecane posty

Gość gość

Jestem w wieku 30+amoja cera zaczęła kaprysić. Bez przerwy cos wyskakuje. Zrobiłam juz prawie wszystkie badania,wszystko jest ok,oprócz zaniżonego żelaza. Nie mam już siły,lekarze rozkładają ręce. Zostały mi już tylko kwasy do spr. Nałożyłabym wszystko,aby poprawić jej wygląd. Doszło do tego,że nie wychodzę z domu ,bo się wstydzę, na każdą kobietę patrzę przez pryzmat jej cery.Mam dosyć. Zmiana diety pomogła w bardzo min.stopniu. Dodatkowo chudłam strasznie-obecnie noszę rozmiar xs przy wzroście 172.Jestem załamana. Ktoś miał podobny problem?

Gość gość
nikt nie miał takich problemów?

Gość gość
Ja obstawiałabym problemy z tarczycą, robiłaś kompletne badania (tsh, ft3, ft4, przeciwciała...)?

Gość gość
No tak, teraz każda gruba obwinia tarczyce i każda brzydka też tarczyce Obwinia. Masakra!

Gość Tegowinka
Mnie przychodzą na myśl dwie kwestie – pasożyty albo ogólne zaśmiecenie organizmu. Bo zakładam że stres został wykluczony, skoro to się zaczęło nagle i trwa. Jeśli są robale to chyba tylko środek od lekarza na to (czyli musisz kupkę ponosić kilka razy do lekarza, żeby zbadał). Druga sprawa to jest oczyszczanie: ziółka, pijawki http://akupunkturapokrywka.pl/normobaria/ , dieta bez nabiału, nie za dużo cukry, pić dużo wody (na serio). Powodzenia. : )

Gość gość
20.08 Ja choruje na Hashimoto. Po lekach stan cery jeszcze się pogorszył.

Gość gość
22.48 Muszę jeszcze zrobić badanie na pasożyty-tego nie robiłam.

Gość gość
A może zła pielęgnacja??

Gość gość
A może w ogóle " pielęgnacja" zamiast zwyklego mydła i wody. Przestań wierzyć w brednie, daj skórze odpocząć i nigdy więcej nie smaruj się wszystkim co ci polecają.

Gość gość
Ja po wodzie i szarym mydle mam wysyp.

Gość autorkaaa
Po odstawieniu kosmetyków cera się wysusza, jest podrażniona. Nie wiem co robić,gdzie szukać przyczyny? Nawilżam,ale podrażnienie nadal jest+ kilka wyprysków co jakiś czas. Mam dość!CO mi jest?

Gość gość
Na pasożyty słyszałam lepsze jest badanie krwi niż kału.Tylko czy wykrywa wszystkie? Może wymaz?

Gość gość
A próbowałas tetracyklinę ? Po zażyciu jej pomoże Ci na pewno na kilka miesięcy a dalej zobaczysz.

Gość gość
Na receptę?

Gość gość
Do pracy nie wychodzisz nawet? Moze ten Visaxinum dla dorosłych? Nie wiem jak ci pomoc, Bo sama Mam brzydka cerę, ale juz dawna (c*****e geny, siostra za to dostała takie, ze ma baby face). A sama nosiłam xs przy wzroście 173 i byłam zadowolona:)

Gość gość
Dodatkowo twarz oprócz zaczerwienienia jest napięta,swędzi strasznie.:O Dermatolog pow.że jestem ciężkim przypadkiem. Prywatnie mnie nie stać ,aby dać za wizytę 150 zł.

Gość gość
Wychodzę do pracy,ale wpadłam już wobsesję,że wszyscy się na mnie patrzą. Ja zwracam uwagę u ludzi jaką mają cerę-to moja mania. Poza tym mam obsesję na pkt, jedzenia,ograniczam się, bo mam wrażenie ,że wszystko mi szkodzi:O

Gość gość
No takie na receptę, żadne inne leki Ci lepiej nie pomogą.Zresztą możliwe też ze masz jakiś stan zapalny albo grzybicę i dlatego nic Ci nie pomaga . A jak Twoje zdrowie psychiczne ?

Gość gość
Tak, dermatolog pow,że to stan zapalny,ale póki co nie może znaleźć przyczyny. Miałam wiele badań robionych, wszystko ok.

Gość gość
Nie wiem gdzie szukać? Zostało mi badanie pod kątem pasożytów.

Gość gość
Ja miałam podobnie ale dermatolog nie szukał przyczyny takiego stanu ,może dlatego bo to normalne w moim wieku. Poprostu kup sobie te leki i za 2 góra 3 miesiące będziesz mieć ładną buzię . Jeszcze stosuj jakieś maści itd A miałaś robiony przesiew ?

Gość gość
Nie opłaca Ci się robić tego badania , bo to nie przez to na 100% może stresujesz się dużo ?

Gość gość
Stresuję się,ale nie aż tyle. Odstawiłam nabiał,pieczywo, z bólem serca. Jem więcej warzyw ,piję wodę. Jest lepiej,ale to nie do końca to.

Gość gość
gość dziś Nie,nie miałam. CHodzi o posiew? To są leki an receptę.Wątpię czy lekarz przepisze.

Gość gość
swędzi mnie strasznie,krem przynosi ulgę na kilka h.Może to odwodnienie skóry? A jeśli stan zapalny,to co może go wywołać?

Gość gość
Dieta Ci nie wiele da.Kazdy dermatolog od razu Ci przepisze . chyba że nie jest aż tak ale z TB ? A tabletki antykoncepcyjne ?

Gość gość
Nie wiem szczerze mówiąc. Obstawialabym stres, za mało snu to jeżeli chodzi o psychikę. No jakies bakterie , albo może uczelnie na coś . Jakaś alergia pokarmowa, której nigdy nie miałaś ale może akurat teraz powstała. No i predyspozycje genetyczne do takich rzeczy czyli np jasny kolor skóry, podatność na zarażenia itd

Gość gość
Nie biorę anty od kilku lat. Dermatolog pow.że tonie trądzik,tylko stan zapalny. Tylko co go wywołuje nie można znaleźć przyczyny. Grzybica to raczej nie jest ,bo miałam i tabl. i maści pod tym kątem-zero efektu.

Gość gość
gość dziś Śpię wystarczająco. Wysypiam się. Testy na alergię miałam też robione-nic nie wykazały.

Gość gość
To inny pomysł xd weź zmień dermatologa hujowy jest jak mówisz za niego myśleć co Ci jest