Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam dosyć swojej cery!!!

Polecane posty

Gość gość
Ja mu nie mówię. Sam pow,.że znalezienie przyczyny może trwać. Miałam robione podst.hormony,Mag, żelazo ( wyszło przy dolnej granicy,biorę leki), tarczyce,sód,potas, testy na alergię,helicobacter pylori,igE całkowite-nic., byłam u stomatologa,laryngologa-nic. Jestem załamana! Trzymam dietę, bo jest ciut lepiej,ale nie pamiętam kiedy się tak porządnie bez kontroli najadłam,ciężko to zrobić jedząc ryż,warzywa,mięso, a to co dobre odmawiać sobie.Waga spadła.

Gość gość
Nie rozumiem po co Ci do szczęścia jest znanie przyczyny tego stanu ? Nie lepiej znaleźć rozwiązanie ?

Gość gość
To jedyny na NFZ u mnie:(

Gość gość
20.11 bo jak znajdę przyczynę,znajdę rozwiązanie.

Gość gość
Rozwiązaniem są leki o których Ci napisałam wcześniej.Poza tym znam osoby którym lekarz powiedział że tak będzie na zawsze i juz. Że nawet leki im nie są w stanie pomóc. Ja szczerze mówiąc w to nie wierzę, ale jest wiele sławnych osób które mają z tym problemy.Chocby np jedna z Kardashianek. A one mają przecież dostęp do nowocześniejszej medycyny i nawet to zawodzi . Więc wiesz , nie chce Cię dobijać ale nie zawsze jest wyjście Na razie nie myśly o tym tyle bo się tylko stresujesz. I nie dotykaj twarzy najlepiej , nie wyciskaj ani nic , bo tylko pogqrszasz sprawę

Gość gość
Zastanawiałam się też nad kwasami,a konkretnie nad migdałowym.

Gość gość
U mnie klucz to nawilżanie czyli Happy Per Aqua Floslek.

Gość gość
Mam ten sam problem.Mam 30 lat,a cera jak u nastolatki.Wszystko badania w normie,wiec lekarz zalecił kuracje Curracne czyli inaczej Izotekiem.Chyba się skusze bo co mi pozostało.Stosowalam juz milion kremów,tomików,esencji i ciągle to samo.W końcu kupilam żel do mycia Cetaphil i krem nawilzajacy z tej serii i muszę powiedzieć ze wypryskow jakby mniej,cera się uspokoiła.

Gość gość
Gorsze są zaskorniki bo co byś nie robił to i tak będą a trądzik najczęściej można wyleczyć. Hormony potrafią właściwie całego człowieka rozj***c łącznie z głową.

Gość gość
Spróbuje jeszcze z rzuceniem mleka krowiego.Zobaczymy czy będzie jakąś różnica .

Gość gość
Polecam zapoznać się z tematem oczyszczania organizmu. Bardzo często po odpowiedniej kuracji znikają problemy z trądzikiem czy problemami skórnymi. Więcej - Fivren.com

Gość gość
Rzuć wszystkie kosmetyki, kremy i myj sobie twarz samą wodą, przy czym najlepiej taką zimną, na zmianę,letnia a potem zimna. I nic nie nakladaj juz na skórę, żadnych kremów. Z poczatku będzie skora sucha ale się w końcu przyzwyczai i nie będzie potrzebować kremów. Ja odkąd tak robię mam skore ładną jak nigdy. Po prostu te kremy i kosmetyki tak niszczą cerę. Wystarczy myć twarz samą wodą, zawsze na końcu zimną. Z poczatku będzie ciężko ale skora się przyzwyczai.

Gość autorkaaa
9.13 Stosowałam tę metodą. Nie wytrzymałam jednak długo, bo po ok, tygodniu twarz miałam strasznie napiętą i podrażnioną. Odstawiłam kosmyki.Twarz myję siemieniem(?)lnianym. Zamówiłam dzisiaj żel aloesowy do twarzy z firmy Holika-naturalny. Może uspokoi i nawilży cerę. gość dziś Odstawiłam nabiał.Jest duuużo lepiej,ale nie idealnie.Spróbuj,może Tobie pomoże. gość dziś Stosowałam krem z tej formy,ale ten zielony,dla cery wrażliwej.Bez rezultatu.Cera jak swędziała,tak swędzi. Mam wrażenie ,że próbowałam wszystkiego.:(

Gość autorkaaa
gość dziś Staram się zdrowo odżywiać. Piję 1,5l wody,dodatkowo soki warzywne codziennie,. Robię sama.ostatnio to zaniedbałam i może to jest przyczyną? Piję też rumianek. Odstawiłam nabiał, pieczywo,kawę, herbatę. Cukier zastąpiłam miodem,sól solą morską,olej oliwą. Jem więcej owoców. Jest lepiej, nie powiem,ale wciąż nie tak jak powinno. Piłam jakiś czas zieloną herbatę z cytryną,później wodę z cytryną i miodem zaraz po przebudzeniu-efekt był taki,że po 2 tyg. dostałam strasznego wysypu kaszki na czole,było coraz gorzej,więc odstawiłam. Do dzisiaj nie wiem czy to był efekt oczyszczania czy uczulenie na cytrynę?

Gość Natalia Migas
Ja też miałam ten sam problem co Ty ☹ ale z polecenia mojego kierownika z pracy trafiłam do CZS i po raz pierwszy od kilku lat skończyły się u mnie problemy skórne. Pani Doktor przeprowadziła ze mną wywiad, między innymi odnośnie dotychczasowego leczenia oraz zaleciła dietę. Przez jakiś czas musiałam obserwować tylko reakcje na zmiany we wprowadzaniu produktów, natomiast przy ostatniej wizycie przepisała maść, którą wykonuje się w aptece. Jest bardzo miła i przede wszystkim konkretna! Więc z czystym sercem mogę Ci ją polecić.

Gość autorkaaa
Zrobię jeszcze badanie na pasożyty. Tylko które? Kał, posiew moczu czy wymaz?

Gość gość
Mi jabłka jakiś czas temu poprawiły też cerę. Jadłam ok.2 dziennie. Może błonnik działał oczyszczająco?

Gość gość
Odstawiłam nabiał i pieczywo :( Piję codziennie 1.5l wody, rumianek,naftę kosm. i ocet jabłkowy. Jem kiszonki. Podobno dobrze wpływają na florę jelitową. Codziennie robię soki warzywne:jabłko,pietrusxka korzeń,marchewka,seler korzeń i naciowy. Odstawiłam kosmetyki. Myję twarz siemieniem lnianym. Zamiast kremuvużywam żelu aloesowego holika. Jest duża poprawa. Słyszę to od osób trzecich. Jak cera będxie wyglądała dobrze włączę piecxywo i nabiał,aby to wykluczyć. Nie wyobrażam sobie jedzenia bez pieczywa i masła. Chciałabym przytyć,bo waga mi spadła. Mam nadxieję,że poprawa nie jest chwilowa. A może faktyxznie to pasożyty? Nafta,ocet i rumianek mają działanie oczyszczające...hmm

Gość marawstala
Kwasy pomagają i to bardzo ale nie należy ich robić latem : ) no chyba, ze z domu niewiele wychodzisz, ale nawet wtedy obowiązkowy będzie krem z filtrem

Gość marawstala
Moja nauczycielka mówiła nam, ze dawniej czegoś takiego nie było, ale w ostatnich latach pojawił sie takze trądzik u osób trzydziestoletnich. Wczesniej był chyba tylko ten młodzieńczy no i trądzik rozowaty...

Gość autorkaa
Z tego co wiem kwas migdałowy można stosować cały rok. Póki co zobaczę jak będzie dalej. Jest lepiej.Zobaczymy czy poprawa utrzyma się dłużej.

Gość marawstala
Sama stosuje kwas laktobionowy dla cery naczynkowej... O tym, ze kwasy są zabronione latem powiedziała mi dziewczyna która studiowała kosmetologie, ponoć w gabinetach kosmetycznych na ten temat sie nie mówi Ale nie wiem czy chodzi o wszystkie kwasy czy tylko te wybrane, na 100% nawet po takim migdalowym nie bedziesz sie mogła opalac

Gość autorka tematuu
Nie opalam się,bo słońce mi szkodzi. Póki co kwasów nie stosuję tylko to co opisałam wyżej i chcę zobaczyć czy poprawa utrzyma się dłużej czy jest chwilowa tylko.

Gość marawstala
Poczytaj sobie o kwasie laktobionowym, osoby mające trądzik rozowaty mogą go stosować, jest bardzo delikatny chyba najdelikatniejszy z kwasów, dla przykładu po migdalowym juz po kilku minutach miałam czerwona twarz a po laktobionowym nawet po 20 minutach nic sie nie dzieje : ) dłużej trzymać go nie można... Pozostałe kwasy trzyma sie dużo krócej niż ten. Sporo dziewczyn lubi kwas szikimowy ale nie sprawdzalam jaki ma skład i jak działa...

Gość marawstala
Nadmiar kosmetyków tez moze pogorszyć jej stan...

Gość autorkaa
Poczekam z kwasami do jesieni. Mam jeszcze sporo czasu,zobaczę jak do tego czasu cera będzie wyglądać. Stosowałam tylko żel i krem,ale widać może mi szkodziły? A może za mała ilość płynów? A może pasożyty na które dobrze działają kiszonki, a nabiał i pieczywo je potęguje? Oby tylko poprawa nie była chwilowa,bo mam już dosyć.

Gość marawstala
Ciezko powiedzieć co sie stało, moze to być wina źle dobranego kosmetyku a moze złej diety kto wie... czekolada nie najlepiej wpływa na cerę Ok. Myślę, ze będzie lepiej : )

Gość autorkaa
Pieczywo , nabiał i słodycze odstwiłam. Ciężko mi. Poza tym schudłam,a chciałabym przytyć. No zobaczymy.Będę się tym martwić później,jak cera się poprawi na dłużej. Oby tyko poprawa nie była chwilowa. Skóra mniej swędzi.

Gość autorkaa
Jak cera dojdzie do siebie włączę nabiał i pieczywo i zobaczę co się będzie działo. Jest jakieś światełko w tunelu:)