Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nutella980

Wredna babcia

Polecane posty

Gość Nutella980

Sama już nie wiem jak mam reagować na wieczne wtrącanie i docinki babci. Od razu mówię, że nie jest to spowodowane wiekiem, bo ona zawsze taka była, wiecznie docinała w szczególności synowej i zięciowi. Moja mama nieraz przez nią płakała, a kiedy ojciec kazał jej przeprosić to ona wyjeżdżała z tekstem "przecież udaje, nie widzisz Pawełku?". Babcia wtrąca się we wszystko, jestem w trakcie przygotowań do ślubu, a ona że znalazła nam fotografa i zapłaciła mu już zaliczkę- to był syn jej sąsiada, nawet nie wiecie jak głupio się czułam, kiedy musiałam wszystko odkręcać. Ludzi traktuje jak przysłowiowych chłopców na posyłki idź po zakupy, zawieź do lekarza, do kościoła itp. takie sytuacje, że chce żeby ją gdzieś zawieźć są codziennie, mimo tego, że mieszka 40 km od nas, a dodam, że nie ma problemów z chodzeniem i do tych miejsc ma blisko. Kiedy chwilowo z nami mieszkała to zrzędziła, że po co tyle szamponów, kubków, ręczników, na co komu tyle ubrań czy kosmetyków. Ma w zwyczaju rozpuszczać nieprawdziwe plotki, obrabia tyłek ludziom, a później dziwi się i jest wielce oburzona, że jak ktoś się dowie to nie mówi jej "Dzień dobry". Takich przypadków jest jeszcze więcej.

Gość gość
Typowy syndrom niedopchnięcia 🖐️

Gość gość
A ja mam tego typu matke teraz jestem w dojrzalym wieku i mam corki dorosle