Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość M1982

Życie z choleryczka

Polecane posty

Gość M1982

Witam, głupio mi tu wylewać żale ale nie mam gdzie tego robić. Mam małą córeczkę i żonę choleryczka, bardzo szybko wpada w złość i powodem może być wiele. Złości się , wrzeszczy i obraza, na mnie i na córkę. Krzyczy że ma dość i problem w tym że ja także. Córeczka jest wyraźnie bardziej za mną , wciąż chce bym to ja wszystko przy niej robił. I tu się robi problem bo gdy żona jest wściekła mówi że chce być sama, rozumiem to ale ja takiej możliwości nie mam, córka nie chce pobyć z mamą i muszę udawać że jest ok a już nie mam siły, serce mi pęka , czuje się samotny, rozumiem że żona ma prawo się złościć, miała ciężkie dzieciństwo i młodość. Nie mam już przyjaciół po części dlatego że wyprowadziliśmy się z rodzinnych stron, po części moja żona miała dość większości mych przyjaciół, znajomych, chodziłem na terapię, ja też namówiłem ale teraz jesteśmy zmuszeni ja przerwać że względów finansowych. Nie chce wracać z pracy do domu ale robię to bo muszę wrócić do córki. Czuje się całkiem samotny bez sił, myślę o samobójstwie ale chyba jestem zbyt słaby by to zrobić, martwię się też o dziecku. Choć myślę też że wtedy moja żona może znajdzie kogoś kto da jej szczęście i będzie to lepsze dla wszystkich. Nie wiem czego oczekuje po tym wpisie

Gość gość
Rób to co czujesz. Ja tez się pięc lat dusiłem w związku aż wreszcie trzasłem pięscią wc stół ,zrobiłem awanturę taką że przyjechała policja a potem wiadomo , rozwód ale teraz juz emocjonalnie się przynajmniej nie dusze.

Gość M1983
Mieliście dzieci?

Gość gość
„chodziłem na terapię, ja też namówiłem ale teraz jesteśmy zmuszeni ja przerwać że względów finansowych” x Zanim się weźmiesz za provo, to chociaż trochę się zorientuj w temacie.

Gość M1982
Nie rozumiem o co chodzi z tą provo?

Gość gość
Pewnie ktos chce zasugerowac , ze jest darmowa terapia , chociaz nie wiem bo nie znam sie na tym temacie . Jesli to prawda , to twoja zona nie zmieni sie i raczej unieszczesliwi kolejnego . Zyj przynajmniej dla corki , nie zostawiaj hej samej z ta kobieta .

Gość M1982
Psychoterapia w ramach NFZ jest głównie dla alkoholików i ich dzieci, wiem bo próbowałem się dostać. Chyba że ktoś pisał o psychiatrii, biorę antydepresanty, żona odmówiła:) w głowie wiem co robić , spakować się i wynieść ale mam też jskas chory łańcuch co mnie trzyma, nie wiem co to , myśl jak ona sobie poradzi:), strach że już inna mnie nie zechce i będę sam, nie będę mam córkę, żałosne no nie?:)

Gość gość
Żona ma bardziej poważne problemy psychiczne, może nie jest dea, ale ddd na pewno. Ja tez jestem choleryczką. Ale rzadko się wkurzam a szybko mi przechodzi.

Gość gość
Żona koniecznie potrzebuje terapii,zawsze możesz postawić ultimatum albo bedzie się leczyć albo bierzesz córkę i się wyprowadzacie

Gość gość
Przeciez sad i tak da dziecko jej

Gość M1982
Już to przerabialiśmy, ultimatum, terapię przerwała bo było to zbyt duże obciążenie finansowe. A dziecko? Racja, bez szans bym mógł ją zabrać, pewnie nawet bym nie chciał bo przecież one też się kochaja