Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karmienie piersią 4 letniego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witam, ostatnio bardzo sporo się mówi w środowisku mam o kilkuletnim karmieniu dziecka. Jestem dopiero w ciąży,a zastanawiam się, jak to będzie przebiegało u mnie. Słyszę opinie, że im dłuższe karmienie, tym lepiej dla dziecka. Znam 2 koleżanki, które karmią ponad 4 letnie dzieci i mówią, ze ma to wiele plusów, ze dziecko także samo powinno zrezygnowac z piersi, gdy do tego dojrzeje. jaka jest Wasza opinia? Czy karmiłyście tak długo? Czy piersiom takie kilkuletnie karmienie nie szkodzi?

Gość gość
O rany teraz mi to przypomniało sąsiadkę mojej koleżanki, ta babka karmiła dzieciaka do 5 roku życia :/ wszyscy już uważali, że to przegięcie takiego dużego chłopaka dalej do cyca dostawiać, łącznie z jej mężem. Według mnie najlepiej do 2 roku, ale jak któraś chce dłużej to jej indywidualna decyzja.

Gość gość
Najlepiej karmić dzieciątko do 18-tki, a jak się uda, to i do końca studiów.

Gość gość
Moim zdaniem nie jest to do konca normalne i wrecz obrzydza mnie, gdy pomyslę, że takie duże dziecko doi cyca.

Gość gość
Dla mnie to też ohyda

Gość gość
Mam 26 lat i dalej sse cyca matki

Gość gość
To już jest dla mnie obrzydliwe max do 2 roku życia i koniec

Gość gość
Widziałam jak koleżanka karmi córkę, przyznam, ze niesmacznie to wygladało, jak ta 4 latka ssała, a jej mąż i ona sa wręcz zachwyceni słodkościa tego widoku.

Gość gość
Mojego znajomego była kobita karmiła swojego syna w wieku 6 lat piersią. Pamietam taka scenę z jednego spotkania na ktorym siedzieliśmy dość spora grupa. Jej syn - ten 6 letni podszedł do niej gdy siedziała na sofie, przylgnął do niej po czym wyciągnął jej podłużnego i flaczastego juz cyca i wsadził se do ust i ssał. Fuuuj. Pomijam fakt karmienia 6 letniego dziecka ale zeby tak...

Gość gość
Mój ma 4 i pół i nadal się cycusiamy

Gość gość
Pierś należy do dziecka i ma prawo ssać ile chce egoistyczne małpy. Trzeba było dzieci nie robić skoro teraz nie chcecie mu dać tego co najlepsze i najzdrowsze, czyli mleczka mamusi

Gość gość
Nie wyobrażam sobie odstawić KP. Chyba by mi serce pękło gdybym miała mu odmówić kp patrząc na płacz dziecka za cycusiem. Będzie ssać tyle ile zechce.

Gość gość
Obrzydlistwo. Jakiś czas temu trafiłam na wymianę zdań kilku pań. Jedna chwaliła się, że jej 6 letni syn jest jeszcze karmiony piersią..gdy jedna dziewczyna wyraziła negatywne zdanie na ten temat, od razu spotkała się z tekstami, że jak będzie matką to zobaczy jak to jest, że więż z dzieckiem się dzięki temu wzmacnia itd ( a kobiety, które z różnych powodów nie mogą karmić piersią nie mają niby więzi ze swoimi dziećmi? ) . Dla mnie to chore. Trzeba dać dziecku się rozwijać, dorastać, a nie na siłę robić z niego bobasa. Wyobrażacie sobie 6 latka dojącego cyca? Ohyda..

Gość gość
gość dziś Nie wyobrażam sobie odstawić KP. Chyba by mi serce pękło gdybym miała mu odmówić kp patrząc na płacz dziecka za cycusiem. Będzie ssać tyle ile zechce. :D masz rację niech ssie nawet do 18tki, potem jednorazowa flacha wódki, a rano na kacyka dasz mu cyca

Gość gość
My ssiemy już od 3 latek i nie mam zamiaru przestać

Gość gość
Mi to nawet zalatuje pod jakieś zboczenie...

Gość gość
No , bo jak tu przeżyć, że nie jesteście już dla dziecka niezastąpione i niezbędne . To fanatyzm wręcz.

Gość gość
wlasnie teraz doje mamusie :D

Gość gość
Nie ma czegoś takiego jak zboczenie w stosunku do własnego dziecka. Urodzicie to zobaczycie jak to jest

Gość gość
Najazd pustych macic. Jesteście bezużyteczne dla świata. Tylko urodzenie dziecka nadaje sens życiu

Gość gość
gość dziś Hahaha

Gość gość
Jestem matka 2 dzieci jak czytam te glupie teksty widac ze pisane celowi..zalosne.Karmienie 4 czy 5 latka jest chore i koniec tematu!!!!! Takie dzieci jedza normalne posilki jak dorosli chodza do przedszkola ....z nudow bzdury piszecie .

Gość gość
Daj cyca mężowi do buzi jak masz taką potrzebe a dziecku daj juz spokój !!!! matka 3 dzieci

Gość gość
No jasne ze celowe, jak mi się nudzi to lubię wkurzac idiotki na kafe które lykaja wszystko jak pelikan. Pozdro anty cycusiowe

Gość gość
chore !!!!!! karmienie piersią nakwiecej korzysci ma do 6 miesiaca zycia poznoej mleko matki nie ma tyle wartosci odżywczych co dziecko potrzebuje s dalszym rozwoju , nie ma potrzeby karmic dziecka dluzej niz 12m dale to juz jest chora sytuacja !!!!

Gość gość
Wyobraźcie sobie, że piszą tu nie tylko bezdzietni. Ja urodziłam dwoje. Jedno karmiłam rok, drugie 1,5 roku, nikt mi nie kazał, sama chciałam i to w czasach gdy karmienie naturalne nie było religią. Uważacie, że karmić 4-latka to ok.? A dlaczego nie 7 - latka? Nie sądzę, żeby inne dzieci mu zazdrościły, jakby w szkole o tym powiedział. We wszystkim trzeba zachować zdrowy rozsądek, macierzyństwo go nie wyklucza.

Gość gość
Przedszkolak dojący cyca....hahahaha;D Chore i obrzydliwe zarazem.

Gość gość
Możecie karmić ile chcecie,tylko ze waszych piersi już nie można nazwać piersiami:-) :-) Tylko dwa obwisłe,pomarszczone placki,fuj.Pocieszajcie się ze dzięki temu bedziecie miec lepsza więź z dzieckiem.Ha dobre

Gość Mama Antka i Juleczki
Ja karmię dwulatkę i roczniaka, hafija kp 4 lata. Poczytajcie trochę tępe dzidy o cudownych wlasciwosciach mlwka matki.

Gość gość
Ka tez jestem za karmieniem piersią ...ale 4 lata dziecko to juz zaduze ...takue dziecko juz zaduze .Tymbardziej ze chodzi do przedszkola.