Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciągle i często twardnienie mi brzuch!! Nic nie pomaga. Poradzcie coś...

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 35tc. Od 8tygodni bardzoooooo częstoooooo twardnienie mi brzuch. Jestem pod opieką ginekologa. Szyjka niby ok, mam łykać dużo magnezu, ale to na nic. Co robić!? Martwię się, że urodze za szybko.....

Gość gość
Ja 32 tydz i to samo. Lykam 3x nospe już od dwóch tyg i 3x2 magnez

Gość gość
Nospa, magnez i lezenie- no więcej nie poradzisz

Gość gość
Nie donosisz

Gość gość
9.51 po co ta złośliwość. Nie martw się, nawet jeśli nie donosisz świat się nie zawali, po prostu urodzisz wcześniej. Po 34 tyg prawie 100%dzieci przeżywa, a po 36 tyg dzieci są zwykle już bardzo dobrze przygotowane do przyjścia na świat. Skąd wiem? Jestem w 31 tyg i mam ten sam problem. Leżę, jem nospę, magnez i byle jeszcze 3 tyg wytrzymać. A ty juz jesteś dużo dalej

Gość gość
no ale czym sie martwisz. Jezu jaka panika. Mi twardnieje od 20 tyg i zyje i mam sie dobrze. Pracowalam do 36 tyg. Wielkie mi halo. W ciazy jestes to i twardnieje brzuch.

Gość gość
12.30 nie graj bohaterki. Widocznie nie masz pojęcia z czym może się wiązać częste rwardnienie brzucha. Takie skurcze mogą przedwcześnie sprawić, że szyjka macicy się skrócic z dnia na dzień , zrobi się rozwarcie i może urodzić. Ty miałaś więcej szczęścia niż rozumu

Gość gość
Ale 35 tc to co ty sie spodziewasz? Spokojnie zaeaz mozesz rodzic.

Gość gość
Mnie twardnial od polowy ciazy i donosilam, szyjka sie nie rozwierala, porod byl przez cc w 37tc ale z innego powodu. Lykalam magnez i czasem no-spe - chociaz lekarz powiedzial, ze to i tak nic nie pomoze na twardnienia (mieszkam za granica)

Gość gość
Zaufaj dziecku ;) ono wie kiedy ma przyjść a świat. Mi też twardniał brzuch często, czasem bardzo. Wszystko było ok, dziecko donoszone.

Gość gość
Oj mi tez tak twardnial. Pamietam jakie to bylo nieprzyjemne.. Tez dosc szybko bo juz od jakos 30tyg. Urodzilam w 41tyg przez cc (przez brak postepu porodu przedewszystkim takze tego :D udalo sie uzyskac tylko 2cm rozwarcia). Ale spokojnie, twoje dzuecko jest praktycznie donoszone :)