Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boje się połykać tabletki

Polecane posty

Gość gość

Znacie sposoby na to, by pokonać strach przed połykaniem tabletek? Nawet tych dużych. Odkąd pamietam panicznie boje się ich połykać. Łykam tylko te najmniejsze, typu rutinoscorbin, cała resztę rozgryam :(

Gość pigulakkk
ja znam doskonaly sposob! tez kiedyz nie umialam polykac zadnych pigulek,ale od czasu wprowadzenia mojej metody, bez problemy radze sobie nawed z duzymi tabsami. Sposob jest banalnie prosty- przed zazyciem pigulki wez do ust kes chleba,pozuj go troche,zeby sie rozmoczyl ze slina i wtedy pigulga siup do buzi i lykamy razem z chlebem! Dziala ZAWSZE! :D

Gość gość
Ja przy dużych tabletkach tak mam. Mam takie uczucie, że jak ją przełknę to mi stanie w gardle. Dlatego, albo biorę i dzielę na jak najmniejsze kawałki albo biorę, popijam wodą, na takiej zasadzie, aż mi się rozpiści w buzi do takiego stopnia, że da się ją przełknąć.

Gość gość
tez sie boje polykac nawet najmniejszej tabletki, kiedys nie mialam z tym problemu. Strach zaczal sie od tego,ze kiedys zakrztusilam sie cukierkiem. Mam na to patent-poprostu biore troche jedzenia do ust-jakas bulka na przyklad i juz jak mam polnac biore tabletke i polykam z jedzeniem.

Gość gość
Jak sie boisz to nic na sile, przeciez mozna tabletke rozgniesc, zrobic zawiesine i wypic jak syrop, tak podaje moim dzieciom na przyklad. Ja akurat bez problemu polykam nawet ogromne tabletki, ale w sumie co za roznica?

Gość gość
niektore tabletki moga podrazniac przelyk i zalecane jest lykanie ich w calosci, aby dopiero w zoladku sie rozpuscily. Dlatego najlepsza opcja jest polykanie z jedzeniem .