Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ma ktoś alergie na słońce?

Polecane posty

Gość gość

Jak sobie radzić w lato? O pięknej opaleniźnie przestałam marzyć ale jak wyjdę na słońce zaraz mam krótki wszedzie. Jak sobie radzić?

Gość gość
Iść do alergologa. Ja miałam bąble od słońca, gorączki, po solarium krostki. U mnie raczej na temperature. Przeszło mi po 2 latach.

Gość gość
Zainwestować w kapelusz z szerokim rondem albo elegancką parasolkę. No i oczywiście smarować się balsamami z jak najwyższym filtrem. Jednak przede wszystkim - zasłaniać, siadać w cieniu itd.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi. Alergolog powiedziała-unikać słońca. No ok ale w lato z dziećmi w wakacje to raczej ciężko nedzie:(

Gość gość
U mnie pojawiają się na poczatku, później już nie. Ogólnie unikam słońca bo mam jasną cerę która opala się na czerwono no i dostaje piegi.

Gość gość
I jeszcze zapomniałam dodac, używałam emulsji na słońce z wysokim filtrem dla alergików (nazwę zapomniałam), teraz z Vichy ideał soleil-drogie ale pomaga. Zapytaj w aptece może coś ci doradzą

Moj brat. Uzywal balsamu z filtrem 70, przepisal mu go dermatolog. Jakos radzi sobie, ale mowy o opalanku niema.

Gość gość
Tak, borykam sie z ta przypadłością od kilku lat. Za radą dermatolog , zakupiłam balsam do opalania Mineralny. Obecnie uzywam z fimy Emotopic . Koszt około 50 zł. Jest do twarzy i ciała. Działa. Plus biorę Beta Karoten.

Gość gość
też mam ale po ok. 2 dniach mi giną i nie panikuję

Gość gość
Ja mam i żyję. Tyle że mieszkam w UK a tutaj upałów nie ma za wiele haha co mi bardzo odpowiada :-)