Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Grupa krwi

Polecane posty

Gość gość

Od 6lat lat nie zaszła w ciążę po mimo wszelkich starań ,różnych lekach wspomagających. Dziś się dowiedziałam ,że z partnerem mamy taką samą grupę krwi ArhD+ . Czy możliwe ,aby to stanowiło problem? Czy dochodzi pomiędzy takimi samymi grupami krwi do konfliktu serologicznego?

Gość gość
nie

Gość gość
Nie. Nie na tym polega konflikt. Google polecam

Gość gość
ja z mezem mamy dokladnie taka grupe jak wy czy ARH D plus i w ciaze zaszlam w 5 cyklu staran.

Gość gość
Po pierwsze- konflikt jest pomiędzy matką i dzieckiem, a nie matką i jej partnerem. Po drugie, pojawia się jeśli matka ma czynnik rh (-), a ojciec rh (+), bo dziecko dziedziczy czynnik rh po ojcu. Nie ma tego problemu jeśli oboje mają czynnik rh albo oboje nie mają, albo ma go tylko matka. Konflikt powstaje kiedy czynnik rh dziecka dostaje się do krwi matki, a ta zaczyna wytwarzać przeciwciała, co w konsekwencji może być groźne w ciąży. Co mają w takim razie wasze grupy krwi i czynniki rh do samego poczęcia?

Gość gość
Dziecko nie zawsze dziedziczy czynnik rh po ojcu, może mieć równie dobrze po matce.

Gość gość
Może że stresu nie możesz zajść , czasami wszystko jest oki a stres powoduje że kilka lat nie można zajść w ciążę

Gość gość
Większej bzdury nie słyszałam:-) Musi być coś nie tak skoro nie możesz zajść w ciąże. Może zmień lekarza.