Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Siusianie na nocnik!!

Polecane posty

Gość gość

Pomocy! Ręce mi opadają. Nasza córka ma 3 lata i nie chce robić na nocnik. Jest to walka.. kiedy się ją prosi. We wrześniu idzie do przedszkola no i wiadomo musi odejść pampers. Próbowałam już wszytkiego. Nocnik w każdym pokoju+nakładka na kibelek. Macie jakieś sprawdzone sposoby, jak Wam się to udało?

Gość gość
jak to? Zdejmujesz pampersa, dajesz zwykle majty (albo tetrową do nich), teraz akurat jest ciepło i jak się zleje po nogach sama zechce do toalety. Czasem 2-3 razy po nogach płynie, w końcu jej to będzie bardzo przeszkadzało. Tłumaczysz, że pampers dla dzidziusiów.

Gość gość
NIestety to nie jest takie proste. To dziecko jest jakieś wytrzymałe.. Ona potrafi chodzić godzinami w obsikanym i obsranym. Tego też już próbowałam..

Gość gość
Ale z tetrą próbowałaś lub zwykłymi majtkami? Siki w pampersie nie mocza tyłka, siki w tetrze owszem.

Gość gość
3 lata i pampersy? Dziecko jest zdrowe? Kup majtki treningowe będzie miała mokro i nie będzie ci sikac po domu.

Gość gość
Autorko, ale nie ma innej rady. Ja mojego syna prosilam, zachecalam, tlumaczylam, czekalam az bedzie gotowy. Zdejmowalam pampersa na jeden dzien, sikal po nogach, kupa w majty i wszystko bylo usyfione i sie poddawalam. Ale w koncu sie zawzielismy z mezem, powiedzialam ze koniec. W 3 dni sie nauczyl! Nie zakladaj juz pampersa i tyle. To juz jest duze i rozumne dziecko, tlumacz ze ma majtki i ze w majtki nikt nie sika, powiedz stanowczo ze pieluch na dzien juz jej nie zalozysz i w koncu zalapie. Przemeczysz sie ile trzeba, teraz moze byc w samych majtkach w domu to mniej przebierania. Przelam sie i juz. Ja wiem ze to ciezko, mam jeszcze niemowlaka ale jakos to ogarnelismy. Moj mial 2 lata i 8 miesiecy.

Gość gość
JA mam odwrotny problem:( Córka we wrześniu skończy 3 lata i również idzie do przedszkola. Od 1,5 roku sika na nocnik ....i tu zaczyna się problem. Nie ma mowy by sikała np do kibelka czy jak inne dzieci "na trawkę". Wszędzie musi być nocnik bo jak nie to trzyma dopóki nie popuści. Nie pomaga pokazywanie jak inne dzieci sikają, żadne nakładki,schodki i cuda wianki.... musi być nocnik i już..

Gość gość
12:56 Akurat tym bym się nie przejmowała. Zobaczy jak inne dzieci załatwiają się w przedszkolu i będzie robić tak, jak one. Panie pewnie na początku będą pomagały. Wiesz, przedszkole to nie dom, tam są inne zasady i dziecko musi się dostosować, nie przejmuj się- da radę.