Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża i rozwód

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Nie wiem jak zacząć.. Mam 24 lata, po ślubie jestem 1,5 roku i jestem w 4 miesiącu ciąży. Mój jeszcze mąż zdradził mnie i wyprowadził się do kochanki po paru dniach jak dowiedział się o ciąży. Jest mi bardzo ciężko i szukam pomocy czy ktoś był w takiej sytuacji. Jest to wszystko zakręcone bo parę miesięcy przed ślubem on wziol kredyt na mieszkanie i teraz jego kochanka naciska go żeby mnie wyrzucić, boję się co będzie, co robić?

Gość gość
Jego kochanka moze ci naskoczyć ,rozwod bedzie z jego winy podzial majatku jedno z was bedzie musialo splacic drugiego malzonka i zapewne bedzie to on matki z dzieckiem nikt nie ruszy do tego dowalą mu alimenty takze glowa do gory nie ma sie czego bac tamta dostala faceta ktory jest frajerem bez dachu nad glową bedzie mial dlugi i dzieciaka z tobą ,jak znam życie kochanka pogoni go góra za pol roku moze rok

Gość gość
Jak jesteś meldowana to nikt cie z domu nie ruszy

meldunek nie jest prawem własności zapis w księdze wieczystej mieszkania nim jest

Gość gość
No to sprobuj osobe zameldowaną pod danym adresem wywalić z mieszkania takie cuda moze robić tylko sąd a nie kochanka

no a co za problem sądownie wywalić lokatora? jedno pismo do sądu i temat zakończony

Gość gość
Prawda jedyny sposob to pozew o eksmisje i tylko sad o tym decyduje ale kobiety w ciazy nie mozna wywalić na bruk jezeli ma meldunek na pobyt staly nie tymczaasowy to nawet wlasciciel musi sadownie to zalatwic

Gość gość
14:33 jedno pismo do sądu?!! Nie u nas w kraju sprawa odbedzie sie za rok lub dwa najpierw rozwodowa pozniej o podzial majątku to nie takie proste

Gość gość
Rozmawiałam wczoraj z prawniczka ale pójdę chyba jeszcze do kogoś po druga opinie. Powiedziała żebym na rozwód się nie zgadzała teraz bo niestety obecnie nie mam pieniędzy ani rzadnych oszczędności żeby się wyprowdzadzic a póki jestem z nim w związku małżeńskim, to majtek na spłatę kredytu jest ponoć wspólny i jak on chce mnie wyrzucić to musi mnie spłacić. A bez tego mam się dumą nie unosić i nie wyprowadzać.

Gość gość
W calej tej sytuacji to twoj mąz jest w czarnej d***e wywalcz takie alimenty zeby sie zesrał

Gość gość
14:47 no i ok nic sie nie martw w najgorszym wypadku wrocisz do rodzinnego domu albo wynajmiesz kawalerke na początek a po macierzynskim pojdziesz do pracy i jakos to bedzie

Gość gość
Puść go w skarpetach. A na kochankę - dwóch rosłych Ukraińców, niech jej wytłumaczą prawo własności.

Gość gość
No to sprobuj osobe zameldowaną pod danym adresem wywalić z mieszkania takie cuda moze robić tylko sąd a nie kochanka x eksmisja ciężarnej, legalnie pozostającej w związku małżeńskim i zameldowanej na stałe? no way