Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

praca nocna

Polecane posty

Gość gość

Od 18 do 6 rano czy to jest dozwolone?

Gość gość
zalezy w jakim systemie? w każdym razie jest dozwolona . W systemie dwunastogodzinnym 12/12/48 bądż w systemie 8h tylko wtedy 4h powinny być dodatkowo płatne, chyba , ze u prywaciarza bądź na zlecenie to oni płacą jak za normalne godziny

Gość gość
Umowa o prace, szpital

Gość gość
powtarzam, wszystko zalezy o tego jaki system przyjmuje pracodawca Ogólna odpowiedż na pytanie brzmi, tak -jest dozwolona

Gość gość
12 godzinna praca w moim przypadku

Ale 12/12? Nie jestem pewien, poczytaj kodeks pracy. Powinien byc zapewniony nieprzerwany odpoczynek, tylko właśnie nie pamiętam czy 11 czy 13 godzin.

Gość gość
no wczoraj np. pracował od 6-18 dzisiaj będe pracował 18-6 jutro mam wolne

Gość gość
no wczoraj np. pracował od 6-18 dzisiaj będe pracował 18-6 jutro mam wolne To jest prawidłowe rozlicza się taki system w skali mięsiecznej, tzn dany miesiąc ma normę godzinową np 160 godzin, teraz w zależności od ilości dyzurów oblicza się dni wolne. Czyli mozna mieć raz dwa dni wolnego po dyżurach, raz trzy a raz jeden zalezy jak się rozkłada w ciagu miesiąca. Najlepiej idź do kadr , oni wszystko wytłumaczą, bo nie muszą trzymać się ściśle układu 12/12/48 Nieprzerwany odpoczynek to 11h

Gość gość
czyli jeśli miesiąc pracowałem na 8h a teraz będe pracował zmianowo to kiedy będe miał wypłatę?

Gość gość
Wypłata jest niezależna od systemu godzinowego. W zalezności od ustaleń pracodawcy(powinno być zapisane w umowie lub aneksie do umowy) może to być do 10tego kązdego miesiąca. Jeśli przepracowałeś np w kwietniu jeden dzień to za ten dzień otrzymasz wypłatę w wyznaczonym terminie czyli np 10 maja. ja np mam ustaloną wypłatę na 10tego a dostaję ją między siódmym a dziesiatym, popracujesz trochę to wszystko ogarniesz :) nadal polecam w razie wątpliwości wizytę w kadrach, nikt nie odpowie dokładnie na Twoje pytania jesli nie wie, jakie warunki ustala pracodawca.