Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brak dziadków

Polecane posty

Gość gość

Czy są tu mamy, których dzieci nie mają dziadków? Rodziny? U nas jest dość przykro, bo rodzice męża nie żyją, no ja mama również. Tato jest bardzo chory i nie wiadomo jak długo pożyje. Ja jestem jedynaczką, mąż też. Właściwie nie mamy rodziny. I tak mi smutno. Dziecko małe. Ale jak podrośnie to być może nie będzie nawet miało kogo zaprosić na przedstawienie na dzień babci i dziadka na występ ... Jak sobie radzicie?

Gość gość
ja nie mam żadnej rodziny ani nikogo

Gość gość
To musi byc ciezkie..ja mam mlodych rodzicow I tesciow I nawet sobie nie wyobrazam,ze ich nie ma..

Gość gość
ale robisz problem, a dziadkowie też byli jedynakami

Gość gość
Mamy brat nie żyje. siostra jest już starszą panią. Mamy kontakt. Owszem. Ale to nie to samo. Od taty rodzina hmm każdy żyje sobie. Większego kontaktu niż od święta brak. Zresztą jakaś ciotka czy wujek to nie rodzic, nie dziadek czy babcia. Niektórym tak trudno to zrozumieć? Już teraz mi smutno jak widzę jak rośnie moja córka i wiem że moja mama tego nie dożyła i nie widzi. Jak pomyślę o tych wszystkich świętach i uroczystościach na które nie będzie kogo zaprosić, bo wszyscy inni mają rodziny to mi smutno.

Gość gość
Przytulam ❤

Gość gość
mam to samo....przykre ..na przedtawieia na dzie babc i dziadka nie chodzi...nie ma imprez zadych bo ie ma kogo zaprrosic...zal mi straszne ze nie pozna co to obiad u babci albo spac u babci....

Gość gość
Można sie zaprzyjaźnić z jakąś sympatyczną starszą sąsiadka.

Gość gość
10:30 u mnie identycznie, tez mi przykro w takich sytuacjach. Ja jedynaczka, maz jedynak byl z wpadki, rodzice go zywili i dali dach nad glowa a jak skonczyl 18 to hola ze dwora, maz nie utrzymuje kontaktow z rodzicami a moi rodzice nie zyja

Gość gość
Nie wiem jak to jest dla rodzica ale byłam takim dzieckiem. Nie było źle, rodzice jakoś tak robili że nie poczułam jakoś braku. Możesz robić dzień wolny jak mają być takie zajęcia. Iść na lody czy do zoo. Nie będzie mu smutno może. Albo sami idźcie na to mimo że dla dziadków. Też będzie się dobrze czuł bo będziecie Wy. Przykro mi. Trzymaj się i nic się nie martw. Miałam tylko rodziców ale było super.

Gość gość
Moj wnuk mieszka za granica, wiec tez kontakt jednymi i drugimi dziadkami jest bardzo slaby, nie mowiac o wystepach na dzien babci. To jest czeste i nie ma co robic z tego tragedii.

Gość gość
A myślicie o drugim dziecku? Bo jak nikogo nie macie, to żeby wasze dziecko samo kiedyś nie zostało?

Gość gość
12:52 to w którym kraju jeszcze obchodzą dni dziadków? Ja zauważyłam że tylko w Polsce jest taki przymus w szkołach. W USA tego nie ma, nawet nie zmuszają dzieci do laurek na dzień matki czy ojca bo nie każde dziecko ma. Tylko w Polsce męczą dzieci i upewniaja że jakieś dziecko będzie się czuło źle bo nie ma babci czy dziadka czy psa.

Gość gość
do gość 14:28 Tak, chcemy 2 a jak się uda to i 3 dziecię bo marzy nam się dużą rodzina. Nie chcemy właśnie by dziecko jak nas zabraknie zostało bez rodziny kompletnie. Autorka