Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy brzydkie zęby to cecha charakterystyczna biedoty i patologii?

Polecane posty

Gość gość

Czy brzydkie zęby to cecha charakterystyczna biedoty i patologii?

Gość gość
Tak

Gość gość
Milioner z kilometrowego apartamentu tak miał dopóki parę lat temu nie zakochał się w zabci, wtedy sobie naprawił uzebienie:p

Gość gość
Patoli nie stać na zęby

Gość gość
Milionera przez wiele lat tez nie, jak widac:p biedni z powodu braku kasy a milioner?

Gość gość
Brak zębów źle wygląda

Gość gość
taki temat był już ze 100 razy. Patologia zamiast się rozwijać intelektualnie jest tępa, niczego nie wymyśli, tylko się zwija ☺ i podnieca czyjąś zaniedbaną paszczęką ☺

Gość gość
Mnie bardziej zastanawia co trzeba robić żeby w młodym wieku nie mieć kilku zębów.

Gość gość
02:18 Elita umysłowa dba o swoją szczękę

Gość gość
dziś - miec dentofobię, czy to trudno do wymyslenia? Ja miałam, szłam do dentysty dopiero jak przyjmowanie leków co 4 godziny w tym w nocy, juz nie pomagało. i nie wiem, ile masz latek, bo ja 40 , kiedys sprzet był znacznie gorszy i bardziej bolało. Teraz nie czuje wyrywania, a kiedys sie darłam przy borowaniu nawet jak niby było znieczulenie.

Gość gość
02:52 Buahahaha rżniesz inteligentkę a pewnie jesteś po zawodówce.

Gość gość
Uuuu uu u niektórych tak lub najzwyczajniej olewanie tego.

Gość gość
dziś ale na jakiej zasadzie "rżnę inteligentkę"? nie jestem po zawodówce, kończyłam UAM w Poznaniu, co ma to do rzeczy, ty chyba sama masz iq żaby bagiennej.. Teraz juz podleczyłam te zęby co zostały, i nie były wczesniej wyrwane, ale mam ogromne braki, ze przód wygląda jak stary fortepian. Kosz uzupełnienia takiego jednego zęba jak wyrwany to ok. min. 3 tys. , więc dla ludzi bogatych

Gość gość
Ja bym się zadluzyla bo lepiej mieć jako takie zeby i długi niż zęby jak szrek. Zwłaszcza z przodu.

Gość gość
Tak jak od biedy jeszcze mozna sie zadłuzyc na jeden implant, to naprawde mało kogo stac zeby sobie zrobic np. 7 czy 8 implantów, nawet z zadłuzaniem sie. A jak zęby dawno powyrywane, to jeszcze trzeba robic uzupełnienia kosci, itp. zreszta po 40 jestem juz, wiadomo jak sie w tym wieku wygląda. nie zawsze tez zęby sa jedynym problemem, ma się i inne.

Gość gość
Sztuczna szczęka jest za darmo.

Gość gość
chyba nie za darmo, ja zreszta na NFz nie chodze, raz tylko jak byłam na NFZ to potem chodziłam 3 godziny po scianach, po zatruciu. zreszta ja zadnej protezy nosic nie chce i nie bedę, bo mnie obrzydzaja, poza tym one sa bardzo trudne do przyzwyczajenia sie, niektórzy nie daja rady. Jest odruch wymiotny, bo to ciało obce ...

Gość gość
No to chodź sobie z dwoma na krzyż. Toć nikt ci nie zabroni.

Gość gość
03:25 To na choja ci były te studia jak nie stać cię nawet na zęby? :D:D:D Gardzę tobą.

Gość prawi 124
miał 5 żon

Gość prawi 124
do czego zmierzam ? Pieniądze nie gwarantują braku patologi tak samo jak brak pieniędzy nie gwarantuje bycie patologią.

Gość gość
Brzydkie zęby, to nie to samo, co chore, czy zaniedbane. Wiele osób nie prostuje sobie zębów, uważając, że prostowanie pod linijeczkę jest nienaturalne. Zobaczcie zęby Thomasa Mullera z Bayernu. Są nierówne, ale są czyste i wszystkie. Mnie najbardziej drażnią, oprócz niepełnego uzębienia żółte zęby u palaczy, a szczególnie u palaczek. Nie tylko brzydkie, na dodatek śmierdzą

Gość gość
Moja jedyna córka, teraz już studentka, ma nierówne zęby, choć zgryz prawidłowy, a zęby zdrowe, białe i zawsze czyste. Stało się tak dlatego, że od dawna cierpi na różne dolegliwości/choroby które muszą być leczone, przeważnie prywatnie, leki muszą być kupione itd a aparat nie jest taki konieczny. Oboje z mężem pracujemy, mieszkamy na wsi, gdzie nie ma lekarzy i trzeba szukać ich w mieście i płacić. Można też jeździć na kasę chorych, ale to zajmuje tyle czasu, że w połowie roku mąż i ja nie mielibyśmy już urlopu, a prywatnie bardziej można sobie ustalić odpowiadający termin np w weekend. Tak więc nasza jedyna córka została z krzywymi zębami. Teraz studiuje dziennie niby obiecujący kierunek, po którym ma szansę znaleźć pracę, która pozwoli jej w przyszłości opłacić swoje leczenie i być może także aparat ortodontyczny...zresztą jak już nie będziemy mieli wydatków związanych z jej studiami i innym leczeniem wreszcie będzie nas stać i na ortodontę :) Tak to jest u nas w Polsce, że można całe życie pracować, mieć rozsądnie tylko jedno dziecko, żyć skromnie i bez nałogów, a i tak nie mieć kasy na aparat ortodontyczny

Gość gość
Też jak wyżej mam krzywe zęby bo zawsze rodzice mieli ważniejsze wydatki. Nie mam do nich pretensji bo tamte wydatki były faktycznie bardziej priorytetowe niż moje uzębienie.

Gość gość
To wina patologii lub niedbalstwa. Niedbalstwo to niedbalstwo. A Patologia to pijaństwo, posiadanie za dużo dzieci niż kogoś stać, niepodejmowanie pracy. A najwększa patologia to jeśli ktoś pracuje, dba o dzieci, a mimo to nie może sobie pozwolić na ortodontę. Cała Pl to patologia.

Gość gość
Ja nie wierzę, że jak ktoś dba o zęby, myje regularnie i używa nici do czyszczenia między zębami to szybko je straci. Jak nie pali, nie było żadnego wypadku, urazu, kontroluje zęby regularnie, likwiduje kamień i osad u dentysty, zęby mu posłużą do końca życia. Może nie wszystkie, ale jest szansa, że się obejdzie bez protez czy implantów. Wielu ludzi ma problem z uzupełnianiem braków w uzębieniu, nie toleruje protez, organizm odrzuca implanty, więc lepiej dbać o zęby od zawsze. Opowiadano mi, że większość dzieci nie zabiera nawet szczotki do zębów na kolonie to nic dziwnego, że jest jak jest. Jedzą słodycze na potęgę, wielu ludzi zasypia po pijaku z nieumytymi zębskami, więc sami się o to proszą, żeby straszyć paskudnymi zębskami, albo ich brakiem

Gość gość
nie zgodzę się z tobą.Dbam o zęby, moja siostra też.I wierz mi ma na to fundusze o jakich nie śniłaś.Ale obie mamy genetycznie słabe zęby.Chodzę do dentysty co 3 miesiące.Myję ponad regularnie, a i tak ciągle coś się dzieje.Sistra ma tak samo.I nie rozmawiamy o naprawach w przedziale 200-300 zł, tylko 800-1200 na jeden ząb ( leczenie pod mikroskopem).Genetyka tez ma wpływ.

Gość gość
Jaka genetyka? Próchnicy się nie dziedziczy ani paradontozy. Ewentualnie jakieś wady zgryzu i to nie jest powód do dumy wydawać majątek na kiepskie zęby i leczenie kanałowe pod mikroskopem

Gość gość
wczoraj - jestem pewna, ze nie masz zadnej wiekszej wiedzy z temacie. Mozna nawet stracic wszystkie zeby za młodu, porzez paradontoze, wywołuja ja bakterie, i czesto nie da sie nic zrobic, czytałam wiele tematów o tym, i pisali tak dentysci a nie jakies przygłupy z forum